Ravioli opskrift – fyldt med ricotta og basilikum

Ravioli opskrift - fyldt med ricotta og basilikum

Hjemmelavet ravioli med fyld er en skøn spise og er meget velkendt i det italienske køkken. Jeg husker selv, at jeg fik min første ravioli med svampe da jeg var i Italien for mange år siden. Allerede på dét tidspunkt var jeg solgt, og efterfølgende købte jeg altid den færdiglavede variant i supermarkedet. Nu har jeg udformet min egen ravioli opskrift, som jeg gerne vil dele ud af her på bloggen. Alle maver og smagsløg fortjener nemlig at spise sådan en omgang hjemmelavet pastaret.

Ravioli opskrift - fyldt med ricotta og basilikum

Ravioli med ricotta

Hjemmelavet ravioli er noget af det mest lækre og velsmagende jeg ved. Det er super nemt og her får du en ravioli opskrift med ricotta og basilikum. 
4,19 fra 16 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse1 time
Tilberedelse15 minutter
I alt1 time 15 minutter

Ingredienser

Ricottacreme

 • 150 g ricotta
 • ½ bundt basilikum
 • 1 fed hvidløg
 • 0,5 stk citron
 • salt og friskkværnet peber

Pesto

Desuden

 • ¼ bundt frisk mynte

Fremgangsmåde

Ricottacreme

 • Blend ricotta med 50 g basilikum og 1 fed hvidløg i ca. 1 minut til du har en jævn creme.
 • Smag til med salt, peber og citronsaft.

Pesto

 • Rist dine solsikkekerner i 2 min på en pande ved middelhøj varme. 
 • Blend kernerne med 100 g basilikum, hvidløg og olivenolie og skallen fra en halv citron. 
 • Smag til med salt og citronsaft.

Fyldte raviolier

 • Rul pastadejen tyndt ud på et meldrysset bord, med en kagerulle eller på en pastamaskine. Lav to lange pastaplader der hver skal være 30 cm i længden og 8 cm bredde.
 • Kom på den ene lange pasta pastaplade en lille klat ricottacreme – ikke for meget, ca. 1 tsk så de kan lukkes. Kom den anden lange pastaplade henover.
 • Tryk forsigtigt med hænderne de to pastaplader sammen rundt om fyldet. 
 • Stik ud med glas eller en udstikker, hvis du har. Du kan også blot folde samme pastaplade ind over hinanden, så de bliver halve (som på billederne).
 • Kog dine raviolier i 2 minutter, og vend sammen med pestoen og en lille smule af kogevandet. 
 • Pynt med mynte og lidt ekstra pesto.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Lav ravioli med og uden pastamaskine

Efter jeg har fået fingrene i en pastamaskine – min helt egen pastamaskine* (!!), er jeg begyndt at lave hjemmelavet pasta. Alt fra lasagneplader, spaghetti, fettuccine, pappardelle, tortellini og som jeg viser Jer i dag, ravioli med fyld. Denne opskrift er ikke den eneste ravioli opskrift der er på bloggen. Jeg har nemlig også en god strandkrabbebisque med ravioli liggende, og en svamperavioli. Der var det dog krabbebisquen der var i fokus, og de skønne ‘pastapuder’ med fyld var blot et serveringsforslag, hvis man har lyst.

Læs også: Cannelloni med fyld af spinat og ricotta og Pappardelle med svamperagout.

Opskrift på hjemmelavet ravioli med fyld

Det er slet ikke så svært at lave ravioli selv. Faktisk skal der blot laves en pastadej, som derefter skal rulles ud (enten på maskine eller i hånden). Fyldet kan man varierer som man har lyst til. Min første hjemmelavet ravioli var med spinatfyld. I dag viser jeg opskriften på hjemmelavet ravioli med ricotta og basilikum. Det tager selvfølgelig lidt tid at lave ravioli selv, men med lidt god tid og tålmodighed kommer du langt.

Når du først har din pastaplade skal den fyldes med osten og krydderurt i den ene ende og et nyt stykke pastaplade lægges over. Til sidst trykkes de to plader lettere sammen, rundt om fyldet. Brug en ravioli udstikker eller form til at lave de små pasta’er – et glas kan også anvendes til at trykke dem ud med.

Det er et hyggeligt projekt, hvis man kan lide at lave mad sammen med venner, kæreste eller sine børn.

Ravioli med pesto og ricotta

Denne ravioli opskrift med ricotta er både fyldt med lækker frisk basilikum indeni og udenpå – de små pastapuder, aka. ravioli er nemlig vendt i hjemmelavet basilikumspesto. Det er så lækkert! De lækre raviolier kan efter min mening sagtens spises til en let forret eller du kan servere ravioli som hovedret. Begge dele fungerer rigtig godt!

Sådan opbevarer du ravioli bedst

Skal du have gang i den helt store middag om aftenen, men gerne vil lave ravioli på forhånd kan du sagtens opbevarer dem på køl. Her er det bare vigtigt at drysse dem med mel, så de ikke klistre sammen.

Ravioli opskrift - fyldt med ricotta og basilikum
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

5 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments