Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Anledning
      • Gæstemad
      • Tapas
      • Brunch
      • Nytår
      • Jul
      • Påske
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Spinatpandekager med laks, avocado og dilddressing

Gå til opskrift Udskriv
opskrift på spinatpandekager med laks-1

Her kommer min bedste opskrift på smukke, grønne spinatpandekager. Spinatpandekager laves præcis ligesom en almindelig pandekagedej – der skal bare en god håndfuld spinat i dejen. Og så spises de selvfølgelig næppe med syltetøj og sukker men med fyld af den mere sunde slags.

I denne opskrift fylder jeg spinatpandekager med varmrøget laks, men i virkeligheden er det kun fantasien, der sætter grænser for hvilket fyld, man kan komme i. De kan spises med kylling, oksekød, falafler, grillede grøntsager, friske grøntsager, hytteost, mozzarella … you name it!

Fyldet, jeg bruger her, er stærkt inspireret af min opskrift på grønne vafler med røget laks – og det skyldes blot, at spinat og laks går så godt sammen, både smags- og farvemæssigt. Nu serverer jeg godt nok disse spinatpandekager med dilddressing, men ellers er det lige før, at spinat er det nye dild for laks!

Sunde spinatpandekager med fyld

Udover varmrøget laks så topper jeg også mine spinatpandekager med en lækker dilddressing. Varmrøget laks og dilddressing er nemlig et match made in heaven – det kan vi godt blive enige om, ikke? 

Det grønne look bekræfter ret godt, at spinatpandekager er sunde. Især når de fyldes med laks og avocado. Pandekagerne med spinat kan derfor sagtens spises til aftensmad, da det er hurtigt lavet på under 30 minutter.

Pandekagerne med spinat kan også serveres som en sund morgenmad, til frokost eller endda på brunchbordet. Det er sjældent, at man har fat i en ret, der fungerer godt på alle tidspunkter af døgnet – men det gør de her spinatpandekager altså altså!

Du finder også flere opskrifter på forskellige madpandekager på bloggen, hvor der er masser af inspiration at hente til forskellige typer af dej og idéer til fyld. Du kan fx gå med de helt klassiske madpandekager.

Tip! Er du vild med spinat og laks i kombination, så prøv at kigge nærmere på denne opskrift på spinatpasta med laks.

madpandekager med spinat

dilddressing til spinatpandekager med laks

Opskrift på nemme spinatpandekager med laks og avocado

Madpandekager med spinat smager mindst lige så godt, som de ser ud, og så er de super nemme at lave. Dejen kan nemlig laves i en blender, hvor du bare tilføjer alle ingredienser og blender til du har en pandekagedej. 

Jeg serverer laksefyld, avocadoskiver, forårsløg og citron i små skåle ved siden af, så familien eller gæsterne selv kan lave deres pandekager. Det bliver helt sikkert et hit blandt de yngste!

I stedet for laks i små stykker, kan du også servere en lakserilette til. Det kræver selvfølgelig lidt mere forberedelse, men så bliver pandekagerne med fyld også fantastisk cremede. Hvis du gerne vil have det cremede element med uden at lave lakserilette, kan du selvfølgelig også bare servere en god, hjemmelavet mayo til. 

Opskriften på grønne pandekager med spinat får du her:

Reklamelinks er markeret med*
spinatpandekager med frossen spinat

Spinatpandekager

Nemme og sunde spinatpandekager med fyld af varmrøget laks og dilddressing. Pandekagerne med spinat er fantastiske til aftensmad.
5 fra 4 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse15 min
I alt25 min

Ingredienser

  • 100 g frisk spinat
  • 3 stk æg
  • 375 ml mælk
  • 75 g hvedemel
  • 75 g fuldkorns hvedemel
  • 1 tsk flagesalt*
  • 15 g olivenolie*
  • 20 g smør (til stegning)

Fyld

  • 300 g varmrøget laks
  • 2 stk avocadoer
  • 1 bundt purløg
  • 1 stk citron

Dilddressing

  • 1 bundt dild
  • 200 g creme fraiche 18 %
  • 0,5 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Køkkenudstyr

  • Blender*
  • Stegepande

Noter

TIP: Ønsker du dem glutenfrie kan du bruge boghvedemel eller majsmel som erstatning for mel. Eller kun anvende havregryn, som blendes med.  

Fremgangsmåde

Spinatpandekager

  • Skyl spinaten godt og kom den i en blender med de resterende ingredienser. Blend til du har en flydende pandekagedej.
  • Varm en stor pande op og smelt smør, og steg én pandekage ad gangen. Der bliver til ca. 10-12 stk. pandekager. Hold hver pandekage lun under lidt staniol.

Fyld

  • Bræk laks i mindre stykker og kom i en skål.
  • Skær avocado i skiver og læg dem på et fad.
  • Snit purløg fint og kom det i en skål.
  • Skær citron i skiver.

Dilddressing

  • Hak dild og det sammen med creme fraiche og evt. lidt honning. Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  • Sæt alt fyld på bordet med dildressingen sammen med pandekagestakken og lad dine medspisere lave deres egen madpandekager.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Kan man bruge frossen spinat?

Jeg bruger frisk spinat i denne opskrift, men du kan også sagtens bruge frossen spinat. Så skal du blot lade det tø op først og klemme væden ud.

De bedste pandekager med spinat

Ingredienserne til dejen kan varieres. I denne opskrift laver jeg spinatpandekagerne med havregryn for at gøre dem sundere og mere mættende. Du kan også bruge almindeligt hvedemel i stedet for havregryn eller bruge et mix af begge. 

Spinatpandekager kan også nemt laves glutenfri ved at bruge fx boghvedemel, majsmel eller havregryn blendet til mel. Du kan også lave glutenfrie majstortillas, eller almindelige tortillas pandekager som på samme måde kan serveres med fyld af alverdens slags.  

spinatpandekager med havregryn

sunde spinatpandekager

Kategorier - Aftensmad, Frokost
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Porretærte med bacon og hytteost

Porretærte med bacon

Foccacia med oliven - bagt med surdej

Foccacia med surdej og oliven

Stegt spidskål med kapers

Stegt spidskål

Hjemmelavet brun sovs

Brun sovs

Græsk salat med feta

Græsk salat

Luftige pitabrød

Pitabrød – luftige og lækre!

bagt pasta opskrifter

Bagt pasta med tomat og mozzarella

bagt tomatsuppe opskrift

Bagt tomatsuppe med masser af smag!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Aug 19

Open
Æltefrie boller med surdej = boller du kan lave overalt 💛⁠
⁠
Du finder en udførlig gennemgang (MED BILLEDER) af hvert trin på hjemmesiden, og via link i bio 💡⁠
⁠
De her surdejsboller kan derfor laves hos din mor, i dit sommerhus eller måske hos en veninde der ikke har en røremaskine 🙌🏼⁠
⁠
Du skal blot bruge en skål/bøtte, dine bare hænder, mel, vand, surdej og salt 🧡⁠
⁠
Hyg dig med den og hav en fantastisk weekend 🥰⁠
⁠
Knus Maria 🤎⁠
⁠
⁠
#surdejsboller #surdej #opskriftmedsurdej #udenmaskine⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 17

Open
Onsdagspasta denne uge er verdens nemmeste pasta med svampe og fløde! 🤍💚💛🤎⁠
⁠
⏲ 15 min⁠!⁠
⁠
📋⁠
15 g olivenolie (1 spsk)⁠
25 g shitaki svampe⁠
25 g østershatte⁠
250 ml fløde⁠
salt og friskkværnet peber⁠
1 stk citron⁠
300 g frisk pasta⁠
50 g frisk spinat⁠
⁠
🥣⁠
- Pluk svampene i grove stykker.⁠
- Varm en mellemstor pande på højeste blus med lidt olivenolie. - ⁠
- Tilsæt svampe, steg dem flot gyldne i ca. 1-2 min.⁠
- Tilsæt ½ dl vand og fløden.⁠
- Kog det hele i sammen i 2-3 minutter. ⁠
- Smag til med salt, peber og citronsaft.⁠
- Bring en stor gryde med vand i kog med en god håndfuld salt i.⁠
- Kog pastaen i ca. 3 minutter. ⁠
- Flyt pastaen med en lille smule af kogevandet over i panden. ⁠
- Tilsæt den friskskyllede spinat og vend det hele sammen.⁠
⁠
Riv evt. lidt trøffel på toppen hvis du lyster. Friskrevet parmesan er også skønt! Hvis du har lidt trøffelolie kan du også dryppe et par dråber på retten.⁠
⁠
⁠
#onsdagspasta #pasta #ugepasta #pastamedfløde #pastamedspinat #pastamedsvampe #ugenspasta #flødepasta⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 15

Open
Galette med stikkelsbær er noget nemt, noget lækkert, og noget du helt klart skal prøve! ❣️⁠
⁠
Det er en af de opskrifter som imponerer, fordi vi ikke ser den hver gang vi inviteres til kagebord. Desuden er den en fantastisk anvendelse af stikkelsbær 🙊⁠
⁠
Galette er blevet en af de opskrifter, som jeg lige så stille har delt med jer. Jeg elsker det, og håber at I kan lide de nemme lave tærter som ikke kræver tærtefad! 📋⁠
⁠
Jeg har nu fire, denne søde med stikkelsbær og tre salte; en med squash, en med tomat og en med gedeost⁠
- Hvilken vil du helst prøve❓⁠
⁠
Se dem alle på hjemmesiden, og find den søde med stikkelsbær via link i bio 🤍⁠
⁠
#galette #stikkelsbær #galetteopskrift #opskriftmedstikkelsbær⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 14

Open
MADPLAN UGE 33 er nu ude 🦩⁠
⁠
Her får du lige ugens madplan!⁠
⁠
Denne uge kan du glæde dig til⁠:⁠
🍗 Kylling souvlaki med ovnkartofler og urtecreme og salat⁠
🐟 Salat med varmrøget laks og hytteost⁠
🥔 Fyldt kyllingebryst med bagt kartoffel⁠
🍅 Pasta med bagte tomater og burrata⁠
🐠 Ceviche med torsk og avocado og lynstegt aspargesbroccoli⁠
💚 Pasta med rucolacreme⁠
♻️ Som altid er søndag reste-dag hvor ugens overskud af råvare anvendes for at undgå spild 🥰⁠
⁠
Snacken er en muffin med chokoladestykker mmmmm⁠
⁠
⁠Find den via link i bio eller på marialottes.dk 🤍⁠
⁠
#madplan #hverdagsmad #madplanuge33 #uge33madplan #madplaner #marialottes #inspirationtilmadplan #ugenmadplan #nemmemadplaner #gratismadplaner #gratismadplan #nemmadplan #madinspiration

marialottes

View

Aug 12

Open
Opskrift på nemme hjemmelavet knækbrød 🧡 ⁠
⁠
KUN 15 minutter – så lad os komme i gang! ⁠
HUSK at du kan gemme opskriften med den lille fane⁠ i højre hjørne under billedet. ⁠
⁠
60 g havregryn⁠
60 g hørfrø⁠
60 g sesam⁠
60 g solsikkekerner⁠
10 g flagesalt⁠
80 g olivenolie⁠
200 ml vand⁠
180 g fuldkorns speltmel⁠
50 g hvedemel⁠
⁠
🧡 Tænd ovn på 200° varmluft.⁠
🧡 Bland havregryn, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner, salt, olie og vand sammen.⁠
🧡 Tilsæt fuldkornsmel til dejen samler sig, dernæst hvedemel.⁠
🧡 Rul dejen ud mellem to stykker papir, med en kagerulle, i ønsket tykkelse og skær dine knækbrød ud i den ønskede form. ⁠
🧡 Bag knækbrødene i ca. 15-20 minutter. ⁠
🧡 Lad dem afkøle af på en bagerist.⁠
⁠
På hjemmesiden, kan du desuden finde alle de andre opskrifter på knækbrød som jeg har lagt ved i dette opslag!⁠
⁠
⁠
#knækbrød #danskmad #opskriftpåknækbrød #hjemmelavet⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 10

Open
ONSDAGSPASTA: I dag deler jeg opskriften på en PASTA MED FLØDEOST 😍⁠
⁠
📋 Du skal bruge følgende: ⁠
250 g tørret pasta⁠
30 g smør⁠
3 kviste salvie⁠
40 g flødeost⁠
1 stk citron⁠
salt og friskkværnet peber⁠
⁠
💦 Kog pastaen i saltet vand, 2 minutter mindre end anvist på pakken. 🥰 Gem 1 dl af kogevandet.⁠
⁠
🧈 Kom smør i en gryde og lad det brune let, ved svag varme. ⁠
⁠
💚 Tilsæt plukket salvieblade fra kvistene, steg i ca. 20 sekunder.⁠
⁠
💛 Kom pastaen, 1 dl af kogevandet samt og flødeosten i gryden. ⁠
🧖🏼‍♀️ Kog det hele sammen ved medium varme i ca. 1-2 minutter.⁠
⁠
🍋 Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.⁠
⁠
#onsdagspasta #pastamedsalvie #flødepasta #salvie #pasta⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK