Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Anledning
      • Gæstemad
      • Tapas
      • Brunch
      • Nytår
      • Jul
      • Påske
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Lakserilette med krydderurter og ristet rugbrød

Gå til opskrift Udskriv
Lakserilette med varmrøget laks

Lakserilette smager fantastisk og kan spises i en sandwich, på rugbrød eller bruges som en let forret til fx nytår eller gæstemiddag. Det kan også serveres som en del af en brunch eller på tapasbordet. 

Simpel forret med lakserilette

Jeg elsker at servere foretter med fisk – især når de er så nemme at bikse sammen, som lakserilette er. Denne opskrift er derfor perfekt at bruge som en forret til nytår, eller hvis du får gæster og gerne vil servere laks til forret. Den tager ikke mere end 5 minutter at røre sammen, så hvis du har meget andet du skal nå i køkkenet eller gerne vil bruge mere tid med dine gæster, så er lakserilette en oplagt forret. Hvis du vil mætte dine gæster lidt mere til forretten, synes jeg du skal servere lakseriletten på en grøn belgisk spinatvaffel.

Jeg har også andre opskrifter på forretter med fisk – blandt andet endnu en forret med varmrøget laks og en skøn rygeostcreme.

Serverer du lakserilette som forret er det oplagt at akkompagnere den cremede laks med tynde skiver ristet rugbrød, rugbrødstænger eller rugbrødchips. Hvis jeg har rester til overs fra et hjemmebagt rugbrød, bruger jeg som regel det.

Du kan desuden se alle mine opskrifter på forretter her.

Lakserilette med krydderurter

Lakserilette med dild og purløg

Nem opskrift på lakserilette med varmrøget laks

Min lakserilette laves med varmrøget laks. Jeg bruger varmrøget laks af god kvalitet og går gerne til fiskemanden for at finde en god laks. Det vil jeg anbefale at gøre, især hvis lakseriletten skal servere på en særlig aften, som fx nytårsaften. 

Lakserilette kan også bruges som pålæg. Faktisk er det nok verdens nemmeste pålæg at lave til en sandwich eller en rugbrødsmad, fordi ingredienser bare skal klargøres og vendes sammen. Prøv at bag dit eget rugbrød efter denne opskrift, det er bare så lækkert!

Ingredienser til lakserilette

Ingredienslisten er overskuelig. 5 simple ingredienser skal der til for at lave lakserilette:

  • Varmrøget laks: Den varmrøgede laks er selvfølgelig hovedingrediensen. Gå derfor ikke ned på kvalitet, hvis du gerne vil have en lækker lakserilette.  
  • Creme fraiche: Brug creme fraiche med 18%, da den gør riletten lind og cremet i konsistensen. Du kan bruge creme fraiche med 38%, hvis den skal være mere fast. 
  • Mayonnaise: Mayo gør riletten dejlig tung og velsmagende. Brug din foretrukne mayonnaise – jeg bruger denne hjemmelavede mayo. 
  • Dild: Dild og laks går ALTID godt sammen – så selvfølgelig også i denne lakserilette. 
  • Purløg: Purløg komplementerer laks virkelig godt, så den krydderut bruger jeg også.

Og til sidst skal der smages til med citron, salt og peber for at sikre, at smagene bliver balanceret. Citron er især vigtig for at opveje for mayonnaisens tyngde. 

Få opskriften på lækker lakserilette her:

Reklamelinks er markeret med*
Lakserilette med varmrøget laks

Lakserilette

En nem opskrift på lakserillette med varmrøget laks, krydderurter og ristet rugbrød – brug opskriften som en kold forret eller i en sandwich.
4,89 fra 9 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse5 min
I alt10 min

Ingredienser

Lakserilette

  • 300 g varmrøget laks
  • 75 g creme fraiche 18 %
  • 100 g mayonnaise
  • ¼ bundt dild
  • ¼ bundt purløg
  • 1 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Rugbrødstænger

  • 4 skiver rugbrød
  • 60 g olivenolie*
  • 1 tsk flagesalt*

Køkkenudstyr

  • Bageplade
  • Bagepapir

Fremgangsmåde

Rugbrødsstænger

  • Tænd ovnen på 180° varmluft.
  • Skær rugbrød i stænger og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl dem med olivenolie og drys med salt. 
  • Bag dem i ca. 15-20 minutter til de er sprøde. 
  • Lad dem afkøle, mens du laver lakseriletten

Lakserilette

  • Fjern det brune tran der kan sidde i midten af laksen.
  • Pluk laksen fra hinanden og vend med creme fraiche, mayonnaise samt finthakket dild og finthakket purløg. 
  • Smag til med citornsaft samt salt og friskkværnet peber. 
  • OBS! Husk laksen i forvejen er salt, så pas på ikke at over salte rilletten. 
  • Servér med rugbrødsstænger.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Servér din rilette med varmrøget laks i glas

Det er virkelig en fin ide at servere lakseriletten i små, fine glas, så man kan se strukturen i riletten og hvor dejlig cremet, den er. Det ser virkelig indbydende ud. Især hvis lakseriletten skal serveres til forret og gerne må se lidt fancy ud. 

Sådanne små portionsanretninger er også perfekte, hvis du serverer lakserilette til brunch eller tapas – og gerne med friskbagt brød til. 

Læs også: Hvis du er vild med kombinationen af dild, fisk og skaldyr, vil jeg anbefale dig min opskrift på rejesalat. Den er så god til de samme ting.

Lakserilette til forret, tapas og brunch

Kan man erstatte creme fraiche med andet?

Du kan bruge græsk yoghurt eller yoghurt naturel. Det er også lækkert at vende rygeost eller flødeost i for at gøre riletten mere cremet og fast i konsistensen. 

Kan den laves dagen før? 

Sagtens! Opskriften er oplagt at lave på forhånd, så man kan bruge sin tid i køkkenet på andre ting på selve dagen. 

Laver du lakseriletten dagen før, vil den trække mere smag fra krydderurterne. Derfor er det en god ide kun at vende halvdelen i dagen før og vente med at vende resten i på selve dagen. Jeg ville også vente med at smage til med citron på dagen. 

Du kan dog sagtens vende alt sammen, komme det på små glas og have dem helt klar på køl indtil servering. 

Kategorier - Forretter, Frokost
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

opskrift på Butterdejsskåle

Butterdejsskåle med spinat, feta og ricotta

Krydrede linsefrikadeller

Linsefrikadeller

Hjemmelavet mayonnaise med piskeris

Hjemmelavet mayonnaise – bedste klassiske grundopskrift!

Grillede gulerødder med feta, oliven og tahin

Grillede gulerødder med feta, oliven og tahin

vegetarisk Grøn shakshuka

Grøn shakshuka

Avocadohummus

Avocadohummus

Hjemmelavet müslibar

Hjemmelavet müslibar

Vegetarisk sandwich med chilihummus

Vegetarisk sandwich med chilihummus

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Aug 19

Open
Æltefrie boller med surdej = boller du kan lave overalt 💛⁠
⁠
Du finder en udførlig gennemgang (MED BILLEDER) af hvert trin på hjemmesiden, og via link i bio 💡⁠
⁠
De her surdejsboller kan derfor laves hos din mor, i dit sommerhus eller måske hos en veninde der ikke har en røremaskine 🙌🏼⁠
⁠
Du skal blot bruge en skål/bøtte, dine bare hænder, mel, vand, surdej og salt 🧡⁠
⁠
Hyg dig med den og hav en fantastisk weekend 🥰⁠
⁠
Knus Maria 🤎⁠
⁠
⁠
#surdejsboller #surdej #opskriftmedsurdej #udenmaskine⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 17

Open
Onsdagspasta denne uge er verdens nemmeste pasta med svampe og fløde! 🤍💚💛🤎⁠
⁠
⏲ 15 min⁠!⁠
⁠
📋⁠
15 g olivenolie (1 spsk)⁠
25 g shitaki svampe⁠
25 g østershatte⁠
250 ml fløde⁠
salt og friskkværnet peber⁠
1 stk citron⁠
300 g frisk pasta⁠
50 g frisk spinat⁠
⁠
🥣⁠
- Pluk svampene i grove stykker.⁠
- Varm en mellemstor pande på højeste blus med lidt olivenolie. - ⁠
- Tilsæt svampe, steg dem flot gyldne i ca. 1-2 min.⁠
- Tilsæt ½ dl vand og fløden.⁠
- Kog det hele i sammen i 2-3 minutter. ⁠
- Smag til med salt, peber og citronsaft.⁠
- Bring en stor gryde med vand i kog med en god håndfuld salt i.⁠
- Kog pastaen i ca. 3 minutter. ⁠
- Flyt pastaen med en lille smule af kogevandet over i panden. ⁠
- Tilsæt den friskskyllede spinat og vend det hele sammen.⁠
⁠
Riv evt. lidt trøffel på toppen hvis du lyster. Friskrevet parmesan er også skønt! Hvis du har lidt trøffelolie kan du også dryppe et par dråber på retten.⁠
⁠
⁠
#onsdagspasta #pasta #ugepasta #pastamedfløde #pastamedspinat #pastamedsvampe #ugenspasta #flødepasta⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 15

Open
Galette med stikkelsbær er noget nemt, noget lækkert, og noget du helt klart skal prøve! ❣️⁠
⁠
Det er en af de opskrifter som imponerer, fordi vi ikke ser den hver gang vi inviteres til kagebord. Desuden er den en fantastisk anvendelse af stikkelsbær 🙊⁠
⁠
Galette er blevet en af de opskrifter, som jeg lige så stille har delt med jer. Jeg elsker det, og håber at I kan lide de nemme lave tærter som ikke kræver tærtefad! 📋⁠
⁠
Jeg har nu fire, denne søde med stikkelsbær og tre salte; en med squash, en med tomat og en med gedeost⁠
- Hvilken vil du helst prøve❓⁠
⁠
Se dem alle på hjemmesiden, og find den søde med stikkelsbær via link i bio 🤍⁠
⁠
#galette #stikkelsbær #galetteopskrift #opskriftmedstikkelsbær⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 14

Open
MADPLAN UGE 33 er nu ude 🦩⁠
⁠
Her får du lige ugens madplan!⁠
⁠
Denne uge kan du glæde dig til⁠:⁠
🍗 Kylling souvlaki med ovnkartofler og urtecreme og salat⁠
🐟 Salat med varmrøget laks og hytteost⁠
🥔 Fyldt kyllingebryst med bagt kartoffel⁠
🍅 Pasta med bagte tomater og burrata⁠
🐠 Ceviche med torsk og avocado og lynstegt aspargesbroccoli⁠
💚 Pasta med rucolacreme⁠
♻️ Som altid er søndag reste-dag hvor ugens overskud af råvare anvendes for at undgå spild 🥰⁠
⁠
Snacken er en muffin med chokoladestykker mmmmm⁠
⁠
⁠Find den via link i bio eller på marialottes.dk 🤍⁠
⁠
#madplan #hverdagsmad #madplanuge33 #uge33madplan #madplaner #marialottes #inspirationtilmadplan #ugenmadplan #nemmemadplaner #gratismadplaner #gratismadplan #nemmadplan #madinspiration

marialottes

View

Aug 12

Open
Opskrift på nemme hjemmelavet knækbrød 🧡 ⁠
⁠
KUN 15 minutter – så lad os komme i gang! ⁠
HUSK at du kan gemme opskriften med den lille fane⁠ i højre hjørne under billedet. ⁠
⁠
60 g havregryn⁠
60 g hørfrø⁠
60 g sesam⁠
60 g solsikkekerner⁠
10 g flagesalt⁠
80 g olivenolie⁠
200 ml vand⁠
180 g fuldkorns speltmel⁠
50 g hvedemel⁠
⁠
🧡 Tænd ovn på 200° varmluft.⁠
🧡 Bland havregryn, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner, salt, olie og vand sammen.⁠
🧡 Tilsæt fuldkornsmel til dejen samler sig, dernæst hvedemel.⁠
🧡 Rul dejen ud mellem to stykker papir, med en kagerulle, i ønsket tykkelse og skær dine knækbrød ud i den ønskede form. ⁠
🧡 Bag knækbrødene i ca. 15-20 minutter. ⁠
🧡 Lad dem afkøle af på en bagerist.⁠
⁠
På hjemmesiden, kan du desuden finde alle de andre opskrifter på knækbrød som jeg har lagt ved i dette opslag!⁠
⁠
⁠
#knækbrød #danskmad #opskriftpåknækbrød #hjemmelavet⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 10

Open
ONSDAGSPASTA: I dag deler jeg opskriften på en PASTA MED FLØDEOST 😍⁠
⁠
📋 Du skal bruge følgende: ⁠
250 g tørret pasta⁠
30 g smør⁠
3 kviste salvie⁠
40 g flødeost⁠
1 stk citron⁠
salt og friskkværnet peber⁠
⁠
💦 Kog pastaen i saltet vand, 2 minutter mindre end anvist på pakken. 🥰 Gem 1 dl af kogevandet.⁠
⁠
🧈 Kom smør i en gryde og lad det brune let, ved svag varme. ⁠
⁠
💚 Tilsæt plukket salvieblade fra kvistene, steg i ca. 20 sekunder.⁠
⁠
💛 Kom pastaen, 1 dl af kogevandet samt og flødeosten i gryden. ⁠
🧖🏼‍♀️ Kog det hele sammen ved medium varme i ca. 1-2 minutter.⁠
⁠
🍋 Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.⁠
⁠
#onsdagspasta #pastamedsalvie #flødepasta #salvie #pasta⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK