Italienske kødboller i tomatsauce med pasta

Hjemmelavet Italienske kødboller med urter

Det er svært at skjule, at jeg er gået all in på det italienske køkken for tiden. I dag kommer der endnu en pastaret, denne gang i ægte Lady og Vagabonden-stil. 

Der er altså bare noget ved det italienske køkken. Pastaretter, tomatsaucer, grøntsager, frisk fisk, olivenolie, brød … Jeg er vild med det hele! Derfor finder du også en hel stak af italiensk-inspirerede retter på bloggen, som du kan se her. Særligt pastaretter har jeg lavet meget af, for ærlig talt, kan man blive træt af pasta? Jeg tror næppe, at jeg kan! Du finder alle mine pastaretter her. 

Og nu til dagens pastaret – filmklassikeren over dem alle – spaghetti med kødboller. 

Hjemmelavet Italienske kødboller med urter

Italienske kødboller i tomatsauce

Italienske kødboller i ægte Lady og Vagabonden stil. Skønne kødboller vendes i en krydret tomatsovs med pasta.
4,72 fra 7 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Tomatsovs

  • 400 g tomatsauce

Kødboller (10-12 stk)

Desuden

Fremgangsmåde

  • Hak løg fint, pres hvidløg og hak soltørrede tomater groft.
  • Kom tomatsauce over i en gryde og lad den stå og småsimre i 5-10 minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber. 
  • Bland oksekød, hakket rødløg, presset hvidløg, soltørrede tomater, krydderier og olivenolie sammen til en ensartet fars. Form farsen med en ske eller dine hænder 10-12 kødboller.
  • Steg kødbollerne på en varm pande i lidt olivenolie, til de har fået en stegeskorpe, ca. 2-3 minutter på hver side. De skal ikke være gennemstegte. Kom kødbollerne ned i tomatsaucen.
  • Kog den friske pasta, men ét minut mindre end pakkens anvisning. Gem 1,5 dl af kogevandet. Tilsæt vandet og pastaen til tomatsaucen og vend det hele godt sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber. 
  • Lad kødbollerne i tomatsaucen simre i 5 minutter, eller til kødbollerne er færdige. 
  • Top med basilikum og revet parmesan.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Italienske kødboller i tomatsovs

Den her ret kan serveres for alle, familie som venner, og alle aldre kan spise med på den. Selvom den er børnevenlig, kan den sagtens imponere, og den er også så nem at lave, at retten kan laves på en hverdagsaften. Italienske kødboller mætter godt – især når de pynter ovenpå en gavmild portion spaghetti med tomat. 

Tomatsovsen er lavet med denne tomatsovs som base – enkelt og hurtigt, da den kun tager 5 minutter at lave. Den smager vidunderligt – særligt hvis du går efter en god dåse tomater.

Prøv også min opskrift på pasta med stegte tomater, hvis du er vild med tomat og pasta i kombination!

Italienske kødboller opskrift

Opskrift på krydret italienske kødboller i tomatsovs

Spaghetti med kødboller a la Lady og Vagabonden

Med denne ret på bordet bliver det ikke mere italiensk – eller romantisk. Hvis man er frisk på et romantisk spaghetti-kys i stearinlysets skær, så er den her ret jo perfekt at servere for sin date eller kæreste – særligt hvis det godt må være lidt cheesy med italiensk stemingsmusik på og en rødternet dug på bordet. 

Denne opskrift minder om min opskrift på klassisk Pasta med kødsovs – her blot med italienske kødboller i stedet for en kødbaseret, langtidskogt tomatsovs. 

Opskrift på de bedste hjemmelavet kødboller

Til italienske kødboller kan du bruge lige den slags pasta du foretrækker. Skal det være helt klassisk (og amerikansk) spaghetti meatballs, skal du selvfølgelig bruge spaghetti – men pastaskruer, penne, bucatini, rigatoni mv. kan også sagtens bruges. 

Denne opskrift er næsten som min pasta i tomatsauce, bare med hjemmelavet kødboller tilsat. Kødbollerne laves af hakket oksekød og kan også spises separat uden pasta og tomsauce som oksefrikadeller. Du kan også lave lamme meatballs, hvis retten skal have et ekstra pift. 

Gode tips krydret kødboller

Når først du er i gang, kan du lige så godt lave dobbeltportion og fryse halvdelen ned til en anden gang – det er klart tip nummer 1. Du kan også lave dobbeltportion og servere dem som italienske kødboller til spaghetti den ene dag og den næste dag som oksekødsfrikadeller med noget andet tilbehør. 

Har du god tid og lyst til at tilbringe den i køkkenet, så kan disse kødboller også med fordel serveres til hjemmelavet pasta. Det er altid lækkert, når der bliver kræset ekstra om maden, og det kan være hyggelig kvalitetstid, hvis du tager børn og/eller kæreste med i køkkenet. Og så er det altså ikke så svært at lave sin egen pasta. Pastamaskine er ikke engang nødvendig.

Har du derimod travlt, kan du spare tid ved at bage kødbollerne i ovnen. Så behøver du nemlig ikke holde øje med dem hele tiden. De hjemmelavet kødboller kan også koges i en gryde med vand, da du på den måde kan tilberede flere på en gang, end du kan på panden. 

Jeg har også et par tips til selve farsen, hvis du gerne vil spice dem lidt op. Cayennepeber eller chili kan med fordel tilsættes, hvis de skal være ekstra krydrede. For ekstra umami kan du også tilføje soltørrede tomater.  

Italienske kødboller i tomatsovs og pasta

Flere dejlige pastaretter til aftensmaden

Blandt andre af mine yndlingspastaretter, finder man også cacio e pepe. Det er i en helt anden boldgade, da saucen er baseret på ost og peber.

Når jeg udforsker det italienske køkken, rangerer retter med fisk også ret højt på min personlige topliste. Så hvis du er på udkig efter flere ægte italiensker pastaretter, du kan servere for familie, venner og dates, har jeg også opskrifter på pasta med muslingerpasta med laks eller pasta Alfredo.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments