Pasta med salsiccia, palmekål og rosmarin

Pasta med salsiccia

Her kommer en skøn og enkel pastaret, som er spækket med umami. Der skal nemlig pasta med salsiccia pølse og palmekål på bordet, og det smager vidunderligt! 

Frisk salsiccia pølse kan godt være svært at få fat på. Jeg finder dem oftest i SuperBrugsen, men du kan også være heldig i italienske delikatesse butikker. Jeg bruger palmekål, fordi den grove kål passer utrolig godt sammen med salsiccia, men også fordi det er i sæson nu – i vinterhalvåret. Til en sommerlig pasta med salsiccia kan du fx bruge asparges eller grønne bønner i stedet. 

Pasta med salsiccia er lynhurtigt lavet – det tager ikke meget længere tid end det tager at koge pastaen. Så skal der nem aftensmad på bordet i aften?   

Lækker pasta med salsiccia pølse og palmekål

Salsiccia er en af de bedst kendte italienske pølser, og også en af de ældste. Rundt omkring i Italien har de forskellige regioner mange forskellige tradtioner for, hvordan en salsiccia pølse laves og hvad den skal indeholde. Oftest laves det på svinekød, men man finder også salsiccia lavet på oksekød eller vildt. 

Der bruges også mange forskellige krydderier til at lave salsiccia pølse. I Danmark er det den mere syd-Italienske version med fennikel og hvidløg, man kan få, mens det i Norditalien er almindeligt at bruge krydderier som kanel og muskatnød. 

Lige meget hvilken salsiccia du får fat på, så er det ikke desto mindre end pølse, der er godt krydret og fuld af smag – og så har den en kort stegetid, så den er nem at tilberede. Perfekt til en nem opskrift på pasta!

Og skulle du have en tur til Italien i kalenderen, så kan jeg KUN anbefale at prøve nogle af de forskellige regioners salsiccia. 

Pasta med salsiccia, pamlmekål og rosmarin

Opskrift på hjemmelavet pasta med stegt salsiccia

Salsiccia pasta er nemt at lave: Start med at stege salsiccia, kål og rosmarin, og kog herefter pastaen. Bland det sammen ved hjælp af pastavand. 

Jeg piller skindet af salsiccia pølsen, før jeg bryder den i mindre stykker. Lidt afhængig af hvor store stykkerne bliver, har frisk salsiccia pølse en stegetid på 2-3 minutter i denne opskrift. Hvis du foretrækker gennemstegt salsiccia, så giv den lidt længere tid på panden.  

Opskriften på pasta med salsiccia og palmekål får du her:

Pasta med salsiccia pølse

Pasta med salsiccia og palmekål

Opskrift på en lækker pasta med salsiccia og palmekål. Pastaretten er super nem at lave og smager vidunderligt!
4,50 fra 2 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Salsiccia med palmekål og rosmarin

  • 300 g salsiccia pølse
  • 3 stængler palmekål
  • 1 fed hvidløg
  • 1 kviste rosmarin
  • 50 ml hvidvin
  • salt og friskkværnet peber

Pasta

Fremgangsmåde

Salsiccia med kål og rosmarin

  • Tag skindet af salsiccia pølserne og bryd det i mindre stykker.
  • Pluk palmekålen i mindre stykker og smid stilken ud.
  • Hak hvidløg og rosmarin fint.
  • Tag en mellemstor pande og sæt den mellem medium og højeste blus. Når panden er varm tilsættes salsicciaen og steges af i ca. 1-2 minutter.
  • Tilsæt kålen, rosmarin og hvidløg på panden og steg videre i yderligere i 1 minut.
  • Kom hvidvinen på og lad alkoholen fordampe. Smag til med salt og peber.

Pasta

  • Bring en mellemstor gryde med vand og salt i kog, og kog pasten i ca. 1,5 minut.
  • Kom pastaen over i panden med salsicciaen og tilsæt ligeledes 1/2 dl og kogevandet fra pastaen. Vend det hele sammen i panden i ca. 30 sekunder, og server med masser af friskværnet peber og parmesan.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Tips til opskriften

Til pasta med salsiccia kan du bruge lige den pasta, du har lyst til. Jeg har brugt hjemmelavet tagliatelle pasta, men du kan også sagtens bruge tørret pasta – smagen er fantastisk ligegyldigt hvilken pasta!

Som du nok ved har jeg en stor forkærlighed for det italienske køkken, og jeg elsker at bruge italienske råvarer som salsiccia. Du finder derfor tonsvis af opskrifter på italiensk mad, og selvfølgelig masser af nemme pastaretter på min blog. Så det er bare med at gå i kast med at finde inspiration.  

opskrift med salsiccia

Pasta med salsiccia og parmesan

Pasta med salsiccia pølse
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments