Annonce

Spejlæg – sådan tilbereder du det perfekt!

Spejlæg

Langt de fleste har nok prøvet at lave et spejlæg før. Den her opskrift går derfor ud til dig, der lige er flyttet hjemmefra, eller til dig, der gerne vil lave det perfekte spejlæg. For hvordan laver man spejlæg til UG?

Mine sucesskriterier er, at æggehviden skal være stivnet, mens blommen stadig skal være flydende, og så gælder det ellers om at ramme den optimale stegetid. 

Sådan laver du det perfekte spejlæg

Det hedder et spejlæg, fordi ægget ”spejles” på en pande. Jeg elsker sådan et spejlæg til morgenmad, frokost eller hurtig aftensmad med en god salat som tilbehør. 

Til den her opskrift har jeg lavet en servering med spejlæg, hvor man serverer spejlæg med nogle skiver Vesterhavsost samt stegte grøntsager og kapers. Det er nemt, sundt og ser virkelig indbydende ud! Et stykke surdejsbrød eller en skive rugbrød, kommer man heller ikke udenom som det perfekte tilbehør! 

Men tilbage til, hvordan man laver det perfekte spejlæg.

Opskrift på spejlæg – æg stegt på panden

Et spejlæg skal selvfølgelig steges på en pande. Jeg anbefaler på det kraftigste at bruge smør til at stege i. Steg ved middel varme og hold så godt øje med ægget indtil det ser perfekt ud – det vil sige fast æggehvide, og blød og flydende æggeblomme. 

Det er jo drønnemt at lave. Æg er også både billigt og sundt, så det kan sagtens være en ret, man spiser ofte. Hvis du er til salt morgenmad, så er det virkelig lækkert. Eller måske som en lækker, hjemmelavet frokost, hvis du arbejder hjemmefra eller har næsen i bøgerne.

Spejlæg

Spejlæg

Opskriften på det perfekte spejlæg får du her.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 Personer

Ingredienser

  • 4 stk æg
  • 100 g hvidkål
  • 30 g kapers
  • 15 g smør (til stegning)
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

Fremgangsmåde

  • Snit hvidkål fint, og steg dem på en pande i ca. 2 minutter.
  • Tag derefter af panden og krydr med salt og peber.
  • Kom smørret på panden og steg dine æg i ca. 5 minutter.
  • Når æggene er ved at være færdige kommes det stegte hvidkål, kapers, evt. lidt hakkeder urter og revet vesterhavsost på. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hvor længe skal æg stege?

Den stegetid jeg har opgivet i opskriften, er en ca. stegetid. Jeg synes nemlig det giver et bedre resultat blot at holde øje med ægget. Men afhængig af størrelsen skal et spejlæg altså ca. have 5 minutter på panden. 

Bliv inspireret af vores andre opskrifter på billig aftensmad.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments