Pasta med ærter og spinat

Pasta med ærter

Her kommer en skøn og sommerlig pastaret med ærter. Det er en ret med få råvarer af god kvalitet, så der er fokus på enkelthed. Især med det italienske køkken er det en kvalitet jeg elsker ved madlavningen! Når nu det gode vejr kommer er det desuden rart ikke at skulle bruge så lang tid i køkkenet – og spise noget grønt og friskt. 

Til min opskrift på pasta med ærter bruger jeg derfor friske ærter og desuden en god håndfuld frisk spinat. Både ærter og spinat er i sæson om sommeren, og det gør det jo bare endnu mere oplagt at lave sådan en lynhurtig omgang aftensmad med friske ærter og spinat. Aftensmad med pasta er generelt hurtigt at lave – så tjek mit opskriftsarkiv ud, hvis du mangler en hurtig opskrift til aftensmaden i aften.  

Pasta med ærter opskrift

Pasta med ærter og spinat

Pasta med ærter, spinat og citron er en skøn og nem pastaret, som tager under 15 minutter at lave. Perfekt som hurtig sommermad.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

 • 400 g tørret pasta
 • 500 g friske ærter
 • 30 g smør
 • 150 g frisk spinat
 • ½ bundt frisk estragon
 • salt og friskkværnet peber
 • 1 stk citron
 • 50 g Parmesan

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

 • Bælg ærterne.
 • Kog pasta efter pakkens anvisning. Når pastaen er lige ved at være færdig, sigtes de i et dørslag. Gem hvad der svarer til ca. 1,5 dl af kogevandet i gryden.
 • Kom pastaen tilbage i gryden. Tilsæt smør, spinat og ærter og lad det småkoge i ca. 30-60 sekunder, mens gryden svinges rundt. Smag til med salt, peber og citron – gerne både saft og skal.
 • Vend friskhakket estragon i, lige inden servering.
 • Riv parmesan eller anden fastmodnet ost på toppen.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
sommerpasta med ærter og spinat

Nem opskrift på pasta med ærter

Opskrift på nem pasta med ærter, spinat og citron 

Nøglen til at denne pastaret bliver lækker er at hverken pasta, ærter eller spinat tilberedes for længe. Ærter og spinat mister sprødhed og smag, og pastaen bliver kedelig, hvis den bliver overkogt. Følg derfor pakkens anvisninger om kogetid, så pastaen bliver al dente. 

Jeg har brugt pastatypen rombi, men du kan også sagtens lave retten med penne, mezze rigatoni, fettuccine eller conchiglie. Det er optimalt at vælge en type pasta, som ærten passer ind i, men du kan også bare bruge hvad du nu har liggende! 

Lige inden servering tilføjer jeg frisk estragon – det smager nemlig så dejligt! Det kan også erstattes af en anden krydderurt, fx persille. Til grønne pastaretter med sommerlige noter er det også altid lækkert med citron – jeg bruger både saft og skal, men smag dig frem, hvor syrlig du synes den skal være. 

En af mine andre yndlings pastaretter at spise i sommerens løb er pasta med laks og spinat. Den er nemlig også virkelig frisk – og får selvfølgelig et godt squeeze citron. Og ellers kan du se nærmere på en simpel citronpasta, lavet med spaghetti. Det er en simpel pastaret, som er hurtig og nem at tilberede!

Sommerens friske ærter er vidunderlige i en lækker pastaret 

Pasta med ærter og citron er virkelig hurtigt lavet. Det tager ikke ret meget længere tid end pastaens kogetid. Og så er der selvfølgelig nogle ærter der skal bælges, men er man flere om det, kan det være rigtig hyggeligt. 

Vi nød pastaen i sommerhus til frokost. Det er en oplagt opskrift til frokost i weekenden eller ferien, fordi det er hurtigt at lave, men retten er også perfekt som hurtig og nem aftensmad. 

Inspiration til flere ærteopskrifter: Ærterisotto og sommerlig salat med blåbær og ærter.

Pastaret for to personer
Pasta med ærter og spinat
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments