Pita pizza med kartoffel og rosmarin
Se lige engang! Små søde mini portionsanrettet pizza med kartoffel og rosmarin. De er da cute de her mini pita pizza, ik?! De er altså noget af det nemmeste. Hverdagsmad på den helt store klinge! De er nemme at lave og maden er klar på kun 10 min.
De her små pizzaer er virkelig en god måde at få brug overskydende pitabrød på. Selvfølgelig kan man spise pita to dage i træk. Men man kunne også lave pizza én af dagene, for lidt variation.
Jeg elsker hjemmelavet pizza, og nu er det blevet endnu nemmere, fordi de her små mini pita brød smurt med mascarpone og toppet med kartofler er så nemme at lave! De smager skønt, og som anden pizza kan du selv styre, hvad der i princippet skal på. Den kan toppes med forskellige sager, det her er blot min vegetar udgave.
Ikke nok med at pita pizza er nemt at lave, det er samtidigt et godt bud på en billig aftensmad på budget.
Vegetariske mini pita pizza
Kartoffel, rosmarin og mascarpone = en hvid pizza der smager vidunderligt, og er vegetarisk. Selv synes jeg, at de er ret så søde og er en god aftensmad til en kødfri dag. Det er verdens hurtigste og nemmeste aftensmad eller frokost.
Du kan tage udgangspunkt i min opskrift på hjemmelavet pitabrød – eller du også bruge grove pitabrød for at få mere fuldkorn, en nem måde at gøre den lidt sund, uden at gå på kompromis med smagen!
Fyld din mini pita pizza med alt det du holder af. En mini margherita ville også være eminent! Eller med artiskokker og spinat.
Opskrifter på pita pizza med kartoffel og rosmarin
Du kan selvfølgelig købe pitabrød i dit supermarked. De fås både lyse og lidt mere smagsfyldte og sunde med fuldkorn. Men sørg for at købe nogle gode, der har lidt fylde! Hvis du køber pitabrødene færdiglavet, er det jo så nemt at du kunne sætte børnene i gang.
Opskriften er blot et forslag, fyld din pitabrøds pizza med lige netop dit favoritfyld. Jeg elsker bare kombinationen af kartoffel, hvidløg og rosmarin. Så hvis du ikke har prøvet det på pizza men kun på ovn kartoflerne, synes jeg bestemt at du skal prøve dem af. For det smager lige så godt, som sprøde rosmarin kartofler der syder efter at komme ud af den varme ovn. På en pita pizza får du bare den perfekte bid. Sprød bund fra pitabrødet, lækker og lun kartoffel og selvfølgelig smagen af hvidløg og rosmarin. Jeg bliver helt sulten!
Pita pizza med kartoffel
Ingredienser
- 4 stk pitabrød
- 160 g kartofler
- 0,5 stk squash
- 0,5 stk rødløg
- 90 g olivenolie*
- 2 fed hvidløg
- 2 kviste rosmarin
- 100 g mascarpone
- 1 tsk flagesalt
- 50 g rucola
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- Opvarm ovnen til 200° varmluft.
- Skær kartofler, squash og rødløg i tynde skiver – brug evt. et manolinjern.
- Pres hvidløgsfed, hak rosmarin fint og rør det ned i olien.
- Skær pitabrød over på midten, så du har 8 halve pitabrød. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Kom et par teskefulde mascarpone på hver skive brød og smør det ud. Fordel med skiver af kartofler, squash og rødløg som du synes – lav evt. et mix som på billederne. Pensl med hvidløgsolien og drys med flagesalt.
- Bag pita pizzaerne i ca. 8-10 minutter. Top med frisk rucola.
- Velbekomme.
Pita pizza er den perfekte madpakke!
Mini pita pizza er fantastiske til madpakken, så du kan jo med fordel fordoble opskriften og lavet dobbelt portion, så har du nok til næste dag, eller hvis I er mange der skal spise med. Eventuelt lave halv portion af denne opskrift med kartofler og en halv portion med tomat og mozzarella efter denne opskrift. Men ihvertfald kan du komme resterne i din eller børnenes madpakke.
En anden nytænkt pizza opskrift som du kunne prøve er Pizzatwisters. De er sjove og passer lige så godt til madpakken. Det er da en sjovere og sund madpakke! Og ellers kan du se flere gode madpakke idéer her.
Kom dit yndlings fyld på pita pizzaerne
Okay opskriften på pita pizza er nem – det tror jeg vi har fået på plads. Men den kan jo være nemt for alle aldre. Det er en sjov aktivitet til børnefødselsdagen at sætte hvert barn til at fylde deres yndlings fyld på deres mini pita pizza.
I hverdagen kan du også sagtens inddrage børn, da det er så sjovt for dem at stå med det selv, og så kan de stolt sidde ved bordet med deres helt egen pita pizza. Det er også perfekt hvis I i familien har forskellige yndlings smagspræferencer, fx hvis nogle vil lave dem vegetar og nogle ønsker kød på. Så kan alle få deres helt egen. Og hvis der er rester – fantastisk.