Annonce

Linsesuppe med kokosmælk

Linsesuppe opskrift

Denne linsesuppe er indisk inspireret, dejlig mættende og nem at lave. Den er perfekt til mørke vinteraftener eller lange dage, hvor man bare har brug for noget comforting at varme sig på. Suppen er krydret efter indisk inspiration (= masser af garam masala) og mætter dejligt på grund af linserne.

Suppen minder meget om en dahl, som er en meget udbredt og velkendt indisk ret, der også laves på linser. Forskellen er her at jeg blender linserne sammen med gulerødder og kartofler, så suppen bliver cremet og fyldig. Suppen laves desuden på kokosmælk og er vegansk.

Cremet suppe med røde linser og grøntsager

Er du i humør til en cremet, men sund suppe? Så er linsesuppe med kokosmælk jo oplagt. Kokosmælk tilføjer nemlig en skøn cremethed, som ikke engang fløde kan toppe. Og så er den indisk inspirerede suppe rig på grøntsager, både gulerødder og kartofler, så den er mættende. 

Selvom suppen ser gul/orange ud, så er det nuvel en rød linsesuppe, da jeg har brugt røde linser. Suppen kan også laves på andre linser – vær dog opmærksom på at nogle linser skal have en længere kogetid og nogle typer endda skal lægges i blød inden.

Jeg blender gerne hele suppen, men du kan også sagtens tage nogle skefulde linser fra, inden det blendes, som kan røres i bagefter. Det giver nemlig et godt bid. 

Læs også: Inspiration til endnu flere suppe opskrifter.

indisk linsesuppe

Opskrift på nem linsesuppe med kokosmælk

Om det lige er min dahl eller denne ret, der er min bedste linsesuppe opskrift, vil jeg lade dig om, men nem er den her ret i hvert fald.

Start med at svitse løg  og hvidløg, steg så kartofler, gulerødder, ingefær og krydderier, og lad det hele koge sammen med linser og bouillon i 20 minutter. Nu tilsætter du kokosmælk, lader suppen koge yderligere 10 minutter og blender så hele molevitten sammen, så du får en cremet suppe. Bum!

Bliver suppen for tyk, kan du evt. tilsætte mere væske, eller du kan lade suppen koge i længere tid, hvis den er for tynd. Sørg også for at smage suppen til med lime, da syrligheden komplementerer de varme krydderier rigtig godt. 

Suppen er krydret med garam masala, gurkemeje, cayennepeber, karry og spidskommen og får derfor en kompleks, dyb smag. Smag gerne til med mere cayennepeber eller chiliflager, hvis suppen skal være stærk.

Linsesuppe

Linsesuppe

Linsesuppe med kokosmælk, gulerødder og kartofler smager vidunderligt. Suppen er lavet med røde linser og blendet til den skønneste cremede suppe.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

Serveringsforslag

  • 1 bundt friske koriander
  • 100 g græsk yoghurt 10 %
  • 1 stk lime
  • 30 g saltmandler

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

  • Hak løg og hvidløg fint. Riv ingefær på et fint rivejern.
  • Skær kartofler og gulerødder i grove tern.
  • Opvarm en gryde med olie og svits løg, hvidløg et par minutter. Tilsæt kartofler, gulerødder, garam masala, gurkemeje, cayennepeber, karry, revet ingefær og spidskommen og svits yderligere i et par minutter.
  • Tilsæt boullion og linser. Lad det hele simre ved middel varme i ca. 20 minutter med et par omrøringer.
  • Tilsæt kokosmælk og lad retten simre yderligere 10 minutter. Blend det hele i en blender eller med stavblender, og smag til med salt og limesaft.
  • Servér med lime, masser af friske koriander og yoghurt eller creme fraiche.
  • Velbekomme.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Tilbehør til linsesuppen

Denne opskrift på linsesuppe kan serveres med indisk tilbehør nøjagtig ligesom en almindelig dahl kan. 

Jeg har serveret denne portion med masser af koriander, lime og en klat yoghurt. Koriander har det jo med at dele vandene, så server det evt. til i stedet for at komme det på toppen. 

Det er også en god ide at servere en chiliolie til, hvis det skal være muligt at justere, hvor stærk suppen er. Da suppen er lavet på kokosmælk er den nemlig godt krydret, men ikke stærk. 

Linsesuppe og indiske curries generelt er oplagte at servere med naanbrød, så min opskrift på naanbrød får du her. Du kan også servere ris til, en chutney af fx kokos eller bare spise suppen, som den er – simpel, sund og sindssygt velsmagende. 

Hvis du er helt vild med linser eller har nogle til overs, kan du også prøve min opskrift op linsegryde. Den smager vidunderligt og mætter dejligt!

rød linsesuppe opskrift

nem linsesuppe

Linsesuppe med kokosmælk
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 977
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments