Annonce

Linsegryde

linsegryde med kokosmælk

Nu skal du bare se hvad jeg har bikset sammen. En afrikansk og marokkansk inspireret linsegryde med knald på krydderierne! Den forstår sig virkelig at varme én op, og så smager den helt forrygende! Server den på de dage hvor der skal mere end bare en salat til for at mætte og varme.

Linsegryden er perfekt til overskyede himmel og regnsvejr på efterårs- og vinterdage. En pragtfuld gryde spækket med kærlighed og smag. Krydderierne og smagen skal nok få varmet dig op igen. 

Linsegryde-1

Linsegryde

Linsegryde med kokosmælk og kartofler er en skøn vegetarisk (og vegansk) gryderet som er super nem at lave. Brug de linser du foretrækker og spis en skøn marokkansk gryde.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse40 minutter
I alt50 minutter

Ingredienser

Serveringsforslag

  • ½ bundt friske koriander
  • 100 g græsk yoghurt 10 %
  • 1 stk lime

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

  • Hak løg, hvidløg og chili fint. Riv ingefær på et fint rivejern.
  • Skær søde kartofler og almindelige kartofler i små tern.
  • Opvarm en gryde med olie og svits løg, hvidløg, chili og tilsæt gurkemeje, karry, stødt koriander, revet ingefær og spidskommen i 2-3 minutter.
  • Tilsæt boullion, kanelstang, linser samt finthakket saltet citron og lad det hele simre ved middel varme i ca. 30 minutter med et par omrøringer.
  • Tilsæt kokosmælk og lad retten simre yderligere 10-15 minutter og smag til med salt og limesaft.
  • Tag kanelstang op inden servering og servér med lime, masser af friske koriander og yoghurt eller creme fraiche.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Vegetarisk linsegryde med kokosmælk

Linsegryden er uden kød, derfor er den vegetarisk. Men der her heller ikke brugt nogen form for animalske produkter, og derfor er den tilmed vegansk.

Jeg elsker at lave opskrifter på nem aftensmad og retter der kan stå og passe sig selv – derfor har jeg også en god håndfuld opskrifter på gryderetter her på marialottes.dk – også en masse gode vegetariske gryderetter, som denne linsegryde er.

For at lave den skønne ret, skal det hele bare i gryden hvor det skal simre. Senere tilsættes kokosmælk der gør linsegryden lækker og cremet og krydderierne afstemmes helt perfekt. Når gryden så har klaret sit, og du er klar til at spise – du har måske dækket bord i mellemtiden, er retten klar til at blive serveret. Jeg vil foreslå at servere den med yoghurt eller cremefraiche for at køle munden, hvis du nu fik lidt for meget krydderi i, og så selvfølgelig masser af koriander og lime! 

linsegryde opskrift

linsegryde med søde kartofler

Opskrift på linsegryde med søde kartofler

Når du laver denne linsegryde er der en del ingredienser på listen, men du har formentlig allerede en del af krydderierne, og så er listen faktisk ret overskuelig. Jeg bruger et mix af almindelig kartofler og søde kartofler. Så kan der altid laves andre retter med resterne af de kartofler der der ligger tilbage i køleskabet.

Måske har du også allerede nogle linser, som du måske købte da du skulle lave en lækker portion varm indisk dahl eller en linsesalat engang. Nu har du muligheden for at bruge dem på endnu en lækker måde. Du bruger simpelthen bar de linser du har: Grønne, røde eller sorte. Og så kan du lave en skøn linsegryde.

Læs også: Cremet og smagsfyld linsesuppe med kokosmælk, toppet med knasende mandler og creme fraiche.

marokkansk linesgryde opskrift

Tilsæt flere grøntsager til din gryderet med linser

Denne Marokkanske vidunder gryde er den perfekte løsning, hvis du skal have ryddet ud i køleskabet. Du kan tilsætte det meste til den. Særligt vil blomkål eller squash egne sig. Du kunne også prøve min kikærtegryde med græskar, som er endnu en vegetarisk gryderet med skønne krydderier. Og hvis du er glad for linser og gerne vil se flere vegetariske retter, kan jeg anbefale dig min supernemme opskrift på fyldte auberginer med linser og grøntsager

linsegryde
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments