Pasta med broccoli og spinat

pasta med broccoli

Pasta med broccoli er sådan en skøn og simpel pastaret. Den kan laves på mange måder, og i dag er det i en lækker, let og cremet sauce. Pasta med broccoli kan laves på 30 minutter, så har du allerede ingredienserne – jamen så står aftensmaden klar om en halv time! 

Du finder mere inspiration til de hurtige, lækre hverdagsretter her i mit arkiv over aftensmad på under 30 minutter.  

Cremet pasta med broccoli og spinat

Pasta er en af de mest geniale broccoli opskrifter, både fordi det er nemt at lave og fordi broccolien får lov at være det bærende element, så man kan virkelig smage den.

Udover broccoli tilføjer jeg også spinat til retten for lidt ekstra grønt, og frisk estragon for smagens skyld. Det smager skønt!

Se også: Flere opskrifter på nemme pastaretter.

pasta med broccoli på 20 minutter

cremet pasta med broccoli

En lækker cremede sauce med mindre fløde

Min opskrift på denne pastaret med broccoli er super nem. Du skal blot 1) lave sauce, 2) klargøre grønt og 3) koge pasta.

Saucen laves overvejende på mælk og på en smule fløde, så der er altså ingen dårlig samvittighed her over at komme for meget fløde i maden. Udover mælk og fløde består saucen desuden af lidt citronsaft og revet muskatnød, som begge bare giver en dejlig smag. 

Når grøntsagerne er klar og pastaen er kogt, skal det hele blandes sammen. Her er det et pro tip at tage lidt af pastavandet fra kogningen og hælde i saucen. Pastavand indeholder nemlig en masse stivelse fra pastaen og gør derfor saucen ekstra cremet.  

Opskriften på pasta med broccoli får du her:

opskrift pasta med broccoli

Pasta med broccoli og spinat

Meget nem opskrift på en cremet pastaret med broccoli og spinat i en lækker sauce. Opskriften svarer til 2 personer, men du kan med fordel fordoble mængderne hvis I er flere.
5 fra 4 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

Sauce

  • 300 ml sødmælk
  • 100 ml fløde
  • 1 stk citron
  • 0,5 tsk muskatnød*
  • salt og friskkværnet peber

Grønt

  • 0,5 stk broccoli
  • 100 g frisk spinat

Pasta

  • 250 g tørret pasta
  • 2 tsk flagesalt

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

Sauce

  • Hæld mælk og fløde op i en mellemstor gryde, giv det et opkog i et par minutter og smag til med saft samt skal fra halvdelen af citronen og ligeldes muskatnøden.
  • Tag gryden fra blusset og krydr med salt og peber.

Grønt

  • Skær broccoli i mindre stykker og stil det klar i en skål til brug senere. Stil også spinaten klar i en skål.

Pasta

  • Bring en mellemstor gryde med vand i kog og tilsæt saltet.
  • Kog pastaen 2-3 minutter mindre end pakkens anvisning.
  • Sigt pastaen, og gem 1/2 dl af kogevandet. Kom pastaen og kogevandet i gryden med saucen og tilsæt broccoli. Kog det hele sammen i 2-3 minutter, indtil pastaen har en cremet konsistens. Vend spinat i retten, lige inden servering.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Flere opskrifter med broccoli

Er du vild med broccoli, eller har du mere til overs fra opskriften ovenfor? Så kan du se nærmere på mine andre broccoliopskrifter, som fx denne sprøde broccolitærte eller en god og simpel salat med broccoli og brune ris.

pasta med broccoli og spinat
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments