Pastasalat med kikærter, feta og pesto
I dag vil jeg dele en god opskrift på pastasalat med kikærter, som smager super godt, mætter og samtidig er et godt vegetariske indslag på bordet, hvis man ønsker at spise mere grønt. Denne pastasalat med kikærter, hjemmelavet pesto og feta er perfekt som tilbehør til et stykke godt kød, men den kan også sagtens spise alene – måske med et stykke brød til.
Pastasalat med kikærter og pesto
Ingredienser
- 150 g tørret pasta
- 4 stk tomater
- 1 stk avocado
- 150 g frisk spinat
- 240 g kogte kikærter (svarende til 1 dåse)
- 100 g feta
Pesto
- 1 bundt bredbladet persille
- 90 g olivenolie*
- 50 g solsikkekerner*
- ½ stk citron
- 6 stk grønne oliven
- 1 fed hvidløg
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
Pastasalat
- Sæt pastaerne over, således de kan køle af inden de vendes med pestoen senere. Følg pakkens anvisning.
- Fjern kernehuset fra tomaterne og skær dem i tern – det samme med avocado.
- Spinaten og kikærterne skyldes.
Pesto
- Blend alle ingredienser med en stavblender og smag evt. til med lidt mere salt og peber.
- Vend derefter pestoen med pastasalaten og feta.
- Velbekomme.
Simpel opskrift på pastasalat med kikærter, spinat og avocado
Opskriften er dejlig nem og ligetil: Pastaen skal blot koges, ingredienserne til pesto skal blendes og til sidst skal alle ingredienserne vendes sammen. Nemt, enkelt, velsmagende og hurtigt. Voila, og så har du den lækreste og dejlig cremede pastasalat med kikærter, hjemmelavet pesto, feta og spinat. Den nydes kold, og den er desuden dejlig på madpakken også. Velbekomme.
En skøn cremet pasta med kikærter og feta
Feta er vidunderligt, også i pastasalater, så det tilføjede vi til pastasalaten. Det giver bare lige en ekstra lækker cremethed som altid er lækkert – særligt med pasta, som kan være til den tørre side.
For at få lidt mere fylde i pastasalaten, finder du kogte kikærter fra dåse. Du kan naturligvis godt koge dem selv. Udover at kikærter tilfører mere mæthed og protein, smager det også rigtigt godt samt giver noget struktur i salaten!
Det kan varmt anbefales at lege med bælgfrugter i diverse retter. Og særligt kikærter er bare så alsidige at bruge. Jeg har af samme årsag samlet alle mine retter med kikærter hvis du mangler inspiration – deriblandt finder du også min opskrift på kikærtesalat med soltørrede tomater. Den er så lækker og også en god måltidssalat.
En vegetarisk pastasalat med kikærter og pesto
Pastasalaten er uden kød, så hvis du er vegetar og leder efter en simpel pastasalat så er denne et rigtig godt bud. Den er nemlig stadig fyldt med fibre og protein fra kikærterne, så du bliver dejlig mæt.
Kikærte pastasalaten er vendt med en hjemmelavet pesto. Dog ikke den traditionelle basilikumspesto, men lynhurtig persillepesto, hvor der er blendet grønne oliven med. Det er super lækkert! De grønne oliven er på ingen måde gennemtrængende, hvis du skulle frygte det. Men du kan godt undlade dem, men prøv endelig – de bridrager med salt og umami.
Tip! Du kan også skifte den grønne pesto ud med en rød pesto, og dermed får du en anden variant af pastasalaten. Ellers kan du vende salaten med en ramsløgspesto.