Pastasalat med kikærter, feta og pesto

Pastasalat med pesto

I dag vil jeg dele en god opskrift på pastasalat med kikærter, som smager super godt, mætter og samtidig er et godt vegetariske indslag på bordet, hvis man ønsker at spise mere grønt. Denne pastasalat med kikærter, hjemmelavet pesto og feta er perfekt som tilbehør til et stykke godt kød, men den kan også sagtens spise alene – måske med et stykke brød til.

Pastasalat med kikaerter og pesto

Pastasalat med kikærter og pesto

Denne pastasalat med pesto og spinat er perfekt som tilbehør til et stykke godt kød, til frokost eller på madpakke.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

 • 150 g tørret pasta
 • 4 stk tomater
 • 1 stk avocado
 • 150 g frisk spinat
 • 240 g kogte kikærter (svarende til 1 dåse)
 • 100 g feta

Pesto

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

Pastasalat

 • Sæt pastaerne over, således de kan køle af inden de vendes med pestoen senere. Følg pakkens anvisning.
 • Fjern kernehuset fra tomaterne og skær dem i tern – det samme med avocado. 
 • Spinaten og kikærterne skyldes.

Pesto

 • Blend alle ingredienser med en stavblender og smag evt. til med lidt mere salt og peber.
 • Vend derefter pestoen med pastasalaten og feta. 
 • Velbekomme.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Simpel opskrift på pastasalat med kikærter, spinat og avocado

Opskriften er dejlig nem og ligetil: Pastaen skal blot koges, ingredienserne til pesto skal blendes og til sidst skal alle ingredienserne vendes sammen. Nemt, enkelt, velsmagende og hurtigt. Voila, og så har du den lækreste og dejlig cremede pastasalat med kikærter, hjemmelavet pesto, feta og spinat. Den nydes kold, og den er desuden dejlig på madpakken også. Velbekomme.

En skøn cremet pasta med kikærter og feta

Feta er vidunderligt, også i pastasalater, så det tilføjede vi til pastasalaten. Det giver bare lige en ekstra lækker cremethed som altid er lækkert – særligt med pasta, som kan være til den tørre side.

For at få lidt mere fylde i pastasalaten, finder du kogte kikærter fra dåse. Du kan naturligvis godt koge dem selv. Udover at kikærter tilfører mere mæthed og protein, smager det også rigtigt godt samt giver noget struktur i salaten!

Græsk pastasalat med feta
Lækker og nem og græsk pastasalat med feta, tomat, rødløg og oliventapenade. Salaten er med pasta a la græsk salat og smager skønt!
Gå til opskrift
Græsk pastasalat med oliven og tomater

Det kan varmt anbefales at lege med bælgfrugter i diverse retter. Og særligt kikærter er bare så alsidige at bruge. Jeg har af samme årsag samlet alle mine retter med kikærter hvis du mangler inspiration – deriblandt finder du også min opskrift på kikærtesalat med soltørrede tomater. Den er så lækker og også en god måltidssalat.

Pastasalat med pesto og feta

En vegetarisk pastasalat med kikærter og pesto

Pastasalaten er uden kød, så hvis du er vegetar og leder efter en simpel pastasalat så er denne et rigtig godt bud. Den er nemlig stadig fyldt med fibre og protein fra kikærterne, så du bliver dejlig mæt.

Kikærte pastasalaten er vendt med en hjemmelavet pesto. Dog ikke den traditionelle basilikumspesto, men lynhurtig persillepesto, hvor der er blendet grønne oliven med. Det er super lækkert! De grønne oliven er på ingen måde gennemtrængende, hvis du skulle frygte det. Men du kan godt undlade dem, men prøv endelig – de bridrager med salt og umami.

Tip! Du kan også skifte den grønne pesto ud med en rød pesto, og dermed får du en anden variant af pastasalaten. Ellers kan du vende salaten med en ramsløgspesto.

Pastasalat med rød pesto og peberfrugt
Pastasalat med rød pesto, rucola og rød peberfrugt er skøn rød pastasalat uden kød, som mætter og er perfekt som tilbehør eller i madpakken.
Gå til opskrift
opskrift på pastasalat med rød pesto-kopi
Opskrift på pastasalat med pesto
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments