
I dag vil jeg dele en god opskrift med kikærter, som smager super godt, mætter og samtidig er et godt vegetariske indslag på bordet, hvis man ønsker at spise mere grønt.
Denne pastasalat med kikærter, hjemmelavet pesto og feta er også perfekt som tilbehør til et stykke godt kød, men den kan også sagtens spise alene – måske med et stykke brød til. En aften, hvor min veninde og jeg bare havde lyst til noget nemt og lækkert, lavede vi denne pastasalat til aftensmad. Portionen er kæmpe, så der også er til madpakken. Vi spiste selv halvdelen af pastasalaten til frokost på studiet næste dag. Spinaten var stadig fin, til trods for det kan falde sammen.
Pastasalaten er uden kød, så hvis du er vegetar og leder efter mættende måltidssalater, så er denne et rigtig godt bud. Fyldt med fuldkorn, protein og grønt.
Vegetarisk pastasalat med kikærter og hjemmelavet pesto
Salaten er med fuldkornspasta, men du kan også bruge almindelig hvid pasta. Jeg er glad for fuldkorn hvis retten skal stå alene, men også rent smagsmæssigt. Derudover har fuldkorn et højere indhold af kostfibre og B-vitamin, hvorfor det giver en god mæthedsfornemmelse.
Pastasalaten har vi vendt med pesto. Dog ikke den traditionelle basilikumspesto. Vi ville gerne afprøve en ny pesto. Vi kastede os derfor ud i en persillepesto, hvor vi blendede grønne oliven i. Det var super lækkert! De grønne oliven er på ingen måde gennemtrængende, hvis du skulle frygte det. Men du kan godt undlade dem, men prøv endelig – de bridrager med salt og umami. Du kan også skifte den grønne pesto ud med en rød pesto, og dermed får du en anden variant af pastasalaten. Ellers kan du vende salaten med en ramsløgspesto.

Simpel opskrift på pastasalat med kikærter, spinat og avocado
Opskriften er dejlig nem og ligetil: Pastaen skal blot koges, ingredienserne til pesto skal blendes og til sidst skal alle ingredienserne vendes sammen. Nemt, enkelt, velsmagende og hurtig aftensmad. Voila, og så har du den lækreste og dejlig cremede pastasalat med kikærter, hjemmelavet pesto, feta og spinat. Velbekomme.
Læs også: Cremet pastasalat med kylling og karry eller Pasta pesto – frisk pasta med grøn “pesto sauce”.
Få opskriften på pasta med kikærter og pesto her:

Pastasalat med kikærter og pesto
Ingredienser
- 150 g tørret pasta
- 4 stk tomater
- 1 stk avocado
- 150 g frisk spinat
- 240 g kogte kikærter (svarende til 1 dåse)
- 100 g feta
Pesto
- 1 bundt bredbladet persille
- 90 g olivenolie*
- 50 g solsikkekerner*
- ½ stk citron
- 6 stk grønne oliven
- 1 fed hvidløg
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
Pastasalat
- Sæt pastaerne over, således de kan køle af inden de vendes med pestoen senere. Følg pakkens anvisning.
- Fjern kernehuset fra tomaterne og skær dem i tern – det samme med avocado.
- Spinaten og kikærterne skyldes.
Pesto
- Blend alle ingredienser med en stavblender og smag evt. til med lidt mere salt og peber.
- Vend derefter pestoen med pastasalaten og feta.
- Velbekomme.
Pasta pesto med kikærter og feta
Eftersom min veninde Elisa og jeg elsker feta, tilføjede vi det pastasalaten, men det er ikke en nødvendighed. Det giver bare lige en ekstra lækker cremethed som altid er lækkert – særligt med pasta, som kan være til den tørre side. Feta er godt til alt – dét blev vi ret enige om, så det kunne vi ikke undvære. Haha.
For at få lidt mere fylde i salaten, tilføjede vi kikærter. Udover det tilfører mere mæthed, smagte det også rigtigt godt! Det kan varmt anbefales at lege med bælgfrugter i diverse retter. Se alle mine retter med kikærter hvis du mangler inspiration – deriblandt finder du også min opskrift på kikærtesalat med soltørrede tomater. Den er så lækker og også en god måltidssalat.
