Pasta med svampe og frisk spinat

Pasta med svampesauce

En omgang pasta er altid lækkert, men en omgang pasta med svampe er endnu bedre! Det kunne jeg også fornemme I synes, eftersom I var rigtig mange der gemte billedet af denne lækre pastaret med svampe på min Instagram sidst jeg delte det. Jeg forstår det godt, fordi hvem kan stå for frisk pasta med svampe og fløde?!

Pasta med svampesauce

Pasta med svampe

Pasta med svampesauce er nemt og enkelt at tilberede. Det smager fantastisk og kræver ikke meget tid i hverdagen.
4,28 fra 11 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter

Ingredienser

  • 15 g olivenolie* (1 spsk)
  • 25 g shitaki svampe
  • 25 g østershatte
  • 250 ml fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 stk citron
  • 300 g frisk pasta
  • 50 g frisk spinat

Fremgangsmåde

  • Pluk svampene i grove stykker.
  • Sæt en mellemstor pande på højeste blus og kom en lille smule olivenolie ved. Når olien er varm tilsættes svampene og steg dem flot gyldne i ca. 1-2 min.
  • Kom nu en ½ dl vand ved og tilsæt også fløden.
  • Kog det hele i sammen i 2-3 minutter. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Bring en stor gryde med vand i kog, kom en god håndfuld salt i.
  • Kog pastaen i ca. 3 minutter. Kom pastaen med en lille smule af kogevandet over i panden med svampe saucen.
  • Tilsæt den friskskyllede spinat og vend det hele sammen i panden i ca. ½ min.
  • Riv evt. lidt trøffel på toppen hvis du lyster. Friskrevet parmesan er også skønt! Hvis du har lidt trøffelolie kan du også dryppe et par dråber på retten.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Selve saucen er lavet med fløde og lidt af kogevandet fra den friske pasta, som er med til at jævne. Af svampe finder du et mix, hvilket betyder at du kan bruge alt fra karl johan, trompetsvampe, kantareller til klassiske champignon. Med andre ord: Brug hvad du har eller kan lide.

Verdens nemmeste pasta med svampe og fløde

Pasta er blevet en weekend spise for os, siden vi begyndte at lave den selv fra bunden med vores pastamaskine. Det er nemlig virkelig nemt at lave pasta. Det er dog ikke et must, for du kan efterhånden købe kvalitetspasta overalt, og alt slags pasta kan bruges til denne pastaret med svampe og fløde. Men frisk pasta er noget så skønt og det er muligt at købe det i den grove udgave med fuldkorn, frisk spinatpasta eller den klassisk hvide pasta.

Det er egentlig ligegyldigt om du vælger at lave retten med fx fettuccine, pappardelle eller penne. Det bliver den skønne cremede svampesauce lavet på fløde ikke dårligere af. Og apropos fløde. Det ér bare bedst med fløde i sådan en hjemmelavet pasta! Er du mere til en version med mælk, så kan du tage et kig på denne pastaret, som er mindre tung.

Læs også: One pot pasta med svampe og bacon og spinat.

Så vælg endelig den pastaform du synes er lækker, medmindre du laver den selv! Prøv, fordi det ér bare så godt. Og nemt. Og billigt. Du kan følge min grundopskrift på hjemmelavet pasta.

Pasta med svampe og trøffel

Opskrift på pastaret med svampesauce

Findes der noget bedre end en god hjemmelavet pasta, vendt i den lækreste svampe-flødesauce? Jeg elsker pasta og stornyder sådan en omgangs smagsfyldt pasta med skønne råvarer, der matcher årstiden. Heldigvis kan man jo variere med lige det fyld man finder lækkert!

En af de mest simple pastaretter, som vi laver igen og igen herhjemme er med svampe, fløde og spinat. Gerne blandede, og selvsankede svampe, så både min smagsløg og øjne bliver godt tilfredsstillet. MEN… brug de svampe du kan lide! Og selvfølgelig dem der er i sæson – så får du mere ud af hele oplevelsen og, ikke mindst, smagen ♡

Top din svampepasta med trøffel

Trøffel er noget så skønt. Måske du kender smagen fra en trøffelolie? Dér er den mest fremtrædende synes jeg. Trøffel er egentlig en fællesbetegnelse for en række arter af svampe, der vokser på noget træarter under jorden.

Den friske trøffel er forholdsvis dyr, og lidt af en luksus. Men hvis du har lyst til at være lidt ekstra god ved dig selv, og en du holder af, så riv lidt trøffel på toppen. Ellers kan du også undlade, og komme fx en god omgang olivenolie ovenpå.

Se også: Pasta med kantareller og rucola eller den bedste opskrift på pappardelle med svamperagout.

Pasta med svampe
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments