
En omgang pasta er altid lækkert, men en omgang pasta med svampe er endnu bedre. Det kunne jeg også fornemme I synes eftersom I var rigtig mange der gemte billedet på min Instagram. Nu har jeg fået taget mig sammen og renskrevet opskriften ind til jer.
Nok verdens nemmeste pasta med svampe
Pasta er blevet en weekend spise for os, siden vi begyndte at lave den selv fra bunden med vores pastamaskine. Det er dog ikke et must, for du kan efterhånden købe kvalitetspasta overalt. Frisk pasta er noget så skønt og det er muligt at købe sig til den i alt fra den grove udgave med fuldkorn, spinatpasta eller den klassisk hvide pasta.
Det er egentlig ligegyldigt om du vælger at lave retten med fx fettuccine, pappardelle eller penne. Det bliver den skønne svampesauce ikke dårligere af. Så vælg endelig den pastaform du synes er lækker eller har liggende i skuffen eller på køl. Medmindre du laver den selv! Prøv, fordi det ér bare så godt. Og nemt. Og billigt. Ja, og så er pasta med svampesauce jo bare en vinder. Altid. Du kan også prøve min grundopskrift på hjemmelavet pasta – jeg lover det er godt når du selv laver den!
Cremet pastaret med svampesauce i flere afskygninger
Findes der noget bedre end en god hjemmelavet pasta ret? Det synes jeg ikke. Jeg elsker pasta og stornyder sådan en omgangs smagsfyldt pasta med skønne råvarer, der matcher årstiden. Heldigvis kan man jo variere med lige det fyld man finder lækkert! Men én af de mest simple pastaretter, som vi laver igen og igen herhjemme er med svampe, fløde og spinat. Gerne blandede, og selvsankede svampe, så både min smagsløg og øjne bliver godt tilfredsstillet. Og apropos fløde. Det ér bare bedst med fløde i sådan en hjemmelavet pasta! Er du mere til en version med mælk, så kan du tage et kig på denne pastaret, som er mindre tung.
MEN… brug de svampe du kan lide! Og selvfølgelig dem der er i sæson – så får du mere ud af hele oplevelsen og, ikke mindst, smagen ♡

Lav evt. din pasta med trøffel
Trøffel er noget så skønt. Måske du kender smagen fra en trøffelolie? Dér er den mest fremtrædende synes jeg. Trøffel er egentlig en fællesbetegnelse for en række arter af svampe, der vokser på noget træarter under jorden.
Den friske trøffel er forholdsvis dyr, og lidt af en luksus. Men hvis du har lyst til at være lidt ekstra god ved dig selv, og en du holder af, så riv lidt trøffel på toppen. Ellers kan du også undlade, og komme fx en god omgang olivenolie ovenpå.
Få opskriften på pasta med svampe her:

Pasta med svampe
Ingredienser
- 300 g pasta, gerne fettuccine
- 25 g shitaki svampe
- 25 g østershatte
- 50 g frisk spinat
- 2,5 dl fløde
- 1 stk citron
- salt og friskkværnet peber
Evt.
- friskrevet trøffel
Fremgangsmåde
- Pluk svampene i grove stykker.
- Sæt en mellemstor pande på højeste blus og kom en lille smule olivenolie ved. Når olien er varm tilsættes svampene og steg dem flot gyldne i ca. 1-2 min. Kom nu en ½ dl vand ved og tilsæt herefter fløden.
- Kog det hele i sammen i 2-3min. og smag til med salt, peber og citronsaft.
- Bring en stor gryde med vand i kog, kom en god håndfuld salt i. Kog pastaen i ca. 3 min. Kom pastaen med en lille smule af kogevandet over i panden med svampe saucen. Tilsæt den friskskyllede spinat og vend det hele sammen i panden i ca. ½ min.
- Riv evt. lidt trøffel på toppen hvis du lyster. Friskrevet parmesan er også skønt! Hvis du har lidt trøffelolie kan du også dryppe et par dråber på retten.
- Velbekomme!
