Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kager – nemme og gode opskrifter
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Instagram Facebook Pinterest
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Instagram Facebook Pinterest
  • Alle opskrifter
    • Anledning
      • Gæstemad
      • Tapas
      • Brunch
      • Nytår
      • Jul
      • Påske
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kager – nemme og gode opskrifter
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Spaghetti bolognese

Gå til opskrift Udskriv
Original spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese er en sand klassiker, som vi alle kender. Jeg har ihvertfald spist min ration i min barndom. Min mor lavede sådan en god én! Nu har jeg formået at tage lidt inspiration fra hendes opskrift, blandet med mine egne erfaringer og snuppet nogle gode råd fra min kæreste også.

Denne her opskrift er mit svar på den bedste spaghetti bolognese. Den har en kort ingrediensliste, en simpel fremgangsmåde og så er kødsaucen spækket med smag og umami. En helt original spaghetti bolognese skal man lede længe efter, fordi hver “mama” har sine særlige hemmeligheder.

Hvad betyder bolognese?

Bolognese saucen, eller spaghetti kødsovs, som vi kender den, hedder ragu i Italien: “ragù alla bolognese“. Den er kødbaseret og kommer fra Bologna, så det er nok derfor vi uden for Italien kalder den bolognese. Spaghetti Bolognese, pasta bolognese, tagliatelle ai ragu – jeg kan kun sige kært barn har mange navne og komme med opskriften i stedet!

En ægte og autentisk opskrift på pasta bolognese

Det kom sig faktisk af, at jeg forleden dag ville lave spaghetti bolognese til min kæreste og jeg, blev jeg straks rettet. Min kæreste kunne nemlig fortælle mig, at der i Italien slet ikke er noget, der hedder spaghetti bolognese. Spaghetti er noget vi har taget til os i vesten, og i Italien bruger man faktisk tagliatelle til den originale ret og laver saucen uden krydderurter. Og jeg som gik og troede jeg havde helt styr på denne ret og det italienske køkken! 

Inspiration til flere pastaretter: Pasta med svampe og frisk spinat eller Pasta med stegte peberfrugter og burrata.

Tagliatelle er en type pasta formet som lange, tynde bånd, men man kan altså også sagtens bruge spaghetti til retten – det har jeg gjort i denne opskrift du får nedenfor. Men for ikke at forvirre mere end højst nødvendigt, tror jeg bare, jeg kalder retten for spaghetti bolognese fremover – men man kan altså helt selv vælge sin foretrukne pastatype. Eller måske lave pasta’en selv – hvis du vil, så får du lige min guide til hjemmelavet frisk pastadej her. 

Jeg lover dig, at min opskrift er nem og fuld af smag – det er meget imponerende, hvordan man med så få ingredienser kan få så meget smag frem i én ret. Servér endelig pastaretten med masser af friskrevet parmesanost og friske basilikumsblade.

Spaghetti-bolognese-autentisk

Læs også: En klassisk opskrift på Cannelloni med spinat og ricotta eller denne autentisk spaghetti Carbonara.

Sådan laver du den bedste spaghetti bolognese

Denne spaghetti bolognese er en kombination af en en gammel italiensk opskrift fra min mors gemmer, min kærestes gode råd og hvad jeg har smagt fra Italien. Opskriften minder lidt om min opskrift på pasta med kødsovs, som også er langtidssimret med rødvin. Det giver sådan en vidunderlig smag!

Jeg bruger hakket oksekød til selve bolognesen. Kødet får lov at stå og simre i lang tid med grøntsager, tomatpuré og rødvin. I sådan en helt ægte Bolognese er der ikke tomater. Men som enhver ret har alle sit bud på det de kan lide. Så autentisk kan man måske diskutere. I min finder du smagen af tomat. Haps!

Tip! Hvis du kan lide bacon eller salsiccia pølse kan du tilsætte det til kødsaucen. Du kan også prøve en god opskrift på pasta med salsiccia, palmekål og rosmarin.

En nem opskrift på spaghetti bolognese får du her:

Reklamelinks er markeret med*
pasta-bolognese

Spaghetti bolognese

En god klassisk opskrift på Spaghetti bolognese, som jeg bedst kan lide den! Du er velkommen til at give dit bud på DIN bedste opskrift i kommentarfeltet.
5 fra 2 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse1 t 30 min
I alt1 t 35 min

Ingredienser

Bolognese sauce

  • 200 g hakket oksekød
  • 15 g olivenolie* (1 spsk)
  • 1 stk gulerod
  • 1 stk bladselleri
  • 1 stk løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 kviste rosmarin
  • 15 g tomatpuré*
  • 100 ml rødvin
  • 1 dåser flåede tomater
  • salt og friskkværnet peber

Spaghetti

  • 250 g spaghetti
  • 2 tsk flagesalt*
  • 100 g Parmesan

Noter

Tip! Hvis du kan lide bacon eller salsiccia pølse kan du tilsætte det til kødsaucen.

Fremgangsmåde

Bolognese sauce

  • Sæt en pande over på højeste blus. Når panden er varm kommes olivenolie og kødet på, steg det hårdt af i 1-2 minutter. Tag herefter af panden og over i en skål.
  • Skær gulerødder, bladselleri og løg i mindre tern, og skær hvidløg og rosmarin så fint som muligt. Kom dette på panden hvor kødet er blevet stegt på og steg det af i ca. 1-2 minutter.
  • Tilsæt tomatpuré og lad det stege med yderligere i ca. 30 sekunder.
  • Kom rødvin på og lad alkoholen fordampe.
  • Kom til sidst de flåede tomater i og det stegte kød i. Fyld dåsen med de flådede tomater med vand og tilsæt ligeledes dette til gryden. Lad det hele småsimre i ca. 1 time og smag til med salt og friskværnet peber.

Spaghetti

  • Kog spaghettien i letsaltet vand, men i ca. 1 minut mindre end anvist på pakken. Server spaghetti bolognese og friskrevet parmesan.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Serveringsforslag

Herhjemme spiser vi altid noget let og simpel til retten, fx en grøn salat med vinaigrette eller en dejlig squashsalat med urtepesto og ristede pinjekerner.

Derudover et godt glas rødvin. Og eller skal der selvfølgelig masser af revet ost på toppen!

Hvor mange personer svarer opskriften til?

Opskriften på pasta bolognese er tilpasset to voksne personer, men du kan med fordel lave en dobbelt portion hvis I er flere eller spiser med børn. Du kan sagtens fryse resterne ned eller bruge kødsaucen i andre retter.

Tip! Du kan bruge resterne af din kødsauce som fyld i hjemmelavede madpandekager eller små tacos med salsa og guacamole.

Hvor længe kan bolognese sauce holde?

Hvis du ikke får spist resterne af din bolognese kan den opbevares på køl i en tætsluttende beholder. Husk blot at genopvarme i en gryde eller mikroovnen. Måske du tilsætte lidt væde til retten. Kog en ny portion pasta til, og så har du en ny skøn portion aftensmad. Velbekomme.

pasta-med-kødsauce

Spaghetti-bolognese-opskrift

pasta-bolognese

Kategorier - Aftensmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Hjemmelavet Italienske kødboller med urter

Italienske kødboller i tomatsauce med pasta

bedste lasagne opskrift

Klassisk lasagne med oksekød og bechamelsauce

Pasta med ærter

Pasta med ærter og spinat

Squash lasagne

Squash lasagne

hjemmelavet grøn pesto opskrift

Grøn pesto med basilikum

One pot pasta med chorizo

One pot pasta med chorizo

risotto med knoldselleri og parmesan

Risotto med knoldselleri

Arancini

Arancini – sprøde risottokugler på en bund af ricottacreme

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottesdk

View

Feb 2

Open
SCORERETTEN til den der elsker bearnaise! 😉⁠ 
⁠
Pasta bearnaise er vildt nemt at lave. Du kan nok tænke dig til hvordan det smager for vi kender jo alle smagen af en god bearnaise 🙃⁠
⁠
Men nu har jeg jo lavet denne pasta-udgave og kan fortælle dig, at det smager godt! Sådan virkelig, virkelig godt 📯⁠
⁠
📘 Opskriften er min kærestes påfund, og da han nævnte den for mig var jeg solgt. På under 20 minutter får du lavet denne cremede og intense pastaret, der har en fantastisk smag af frisk estragon, smør og en syrlighed fra eddiken. ⁠
⁠
Du skal da bare prøve denne! Find opskriften på Marialottes.dk. I dagens story kan du også tilgå den direkte med link, ellers er den at finde i min bio link ⭐️⁠
⁠
#bearnaise #pastaret #estragon #easydish #marialottes

marialottesdk

View

Jan 30

Open
Gulerødder er en skøn grøntsag, som langt de fleste heldigvis elsker – inklusiv mig!⁠
⁠
De er skønne i farven, søde i smagen og kan både tilberedes og spises rå. ⁠
⁠
Der er utrolig mange lækre ting man kan lave med gulerødder, så hvis du er træt af bare at snacke gulerodsstave, kommer her et væld af opskrifter, som jeg håber kan være med til at inspirere dig til at bruge gulerødder i mange flere retter!⁠
⁠
🥕 Asiatisk salat med soyamarinerede kylling og gomadressing⁠
🥕 Gulerodsboller⁠
🥕 Wok med nudler og kylling⁠
🥕 Pulled pork hotdogs⁠
🥕 Gulerodsrisotto⁠
🥕 Wok med oksekød⁠
⁠
Find mange flere retter med gulerødder på Marialottes.dk. Find også retterne via link i bio!⁠
⁠
#gulerøder #carrots #opskriftermedgulerøder #marialottes⁠

marialottesdk

View

Jan 29

Open
Ugens madplan er fyldt med skønne retter. Du får lige et hurtigt indblik i den:⁠
⁠
I uge 5 kan du glæde dig til ⁠
💚 RATATOUILLE MED MOZZARELLA & PANZANELLA⁠
⁠
💚 PIKANT KYLLING I FAD MED GRØNT⁠
⁠
💚 SPANSK TORTILLA MED SØD KARTOFFEL & ROSENKÅLSSALAT ⁠
⁠
💚 STEGTE TOMATER MED GEDEOST & SALAT MED SPRØD KYLLING⁠
⁠
💚 PASTA MED ROSENKÅL OG SERRANO SKINKE⁠
⁠
💚 CÆSAR SALAT MED KYLLING⁠
⁠
Ugens søde sag er⁠
🍫 BANANKAGE MED CHOKOLADE⁠
⁠
Skal du have nogle af retterne næste uge? 😉⁠
⁠
Så er der ikke meget andet at skrive end RIGTIG GOD UGE ⭐️⁠
⁠
Knus, Maria⁠
⁠
#madplan #matplan #nemmad #gratismadplan #ugensmad⁠

marialottesdk

View

Jan 25

Open
POLENTAFRITTER ⭐️⁠ Sprøde udenpå og bløde indeni!⁠ De er bagt og ikke friturestegt. Så de kan forberedes dagen før og bages sprøde når du skal have dem.⁠
⁠
De her fritter er en fantastisk snack, eller tilbehør 🙃 De er toppet med krydderier, og her kan du virkelig tilpasse dem til din smagsløg. Giv dem f.eks. barbeque krydderi hvis du skal bruges til noget grillet, eller provencekrydderi hvis de skal bruges til en nem snack 😉 ⁠
⁠
Majsgrød koges, parmesan tilsættes, masse stivnes i et fad, skæres herefter ud i stave, vendes i olie og bages i ovnen 👩🏼‍🍳⁠
⁠
MUMS⁠! Jeg serverer dem til en skøn og cremet mayo 😋 Dyppe-dyp i dip er selvfølgelig også skønt! De er virkelig alsidige og du må bare prøve dem. Se videoen og find opskriften på Marialottes.dk⁠. 
.
.
.
#marialottes #polentafritter #fritter #nemsnack #snack #nemmad #sprødefritter #polentamel #polenta #polentagryn #sundefritter #glutenfrifritter

marialottesdk

View

Jan 24

Open
Reklame + RABATKODE TIL DIG! 🥬🍎🧀🥒🍋 Jeg har fundet det fedeste online supermarked i Kbh, som jeg er begyndt at handle fast hos: @foody.dk! De er byens billigste, har UTROLIG meget økologi og så er hjemmesiden meget brugervenlig. Jeg elsker at spare tiden på mine indkøb, og samtidig med at jeg får et bredt udvalg af fødevarer jeg kan shoppe rundt i. Vil du prøve? Jeg har skaffet en rabatkode på 50,- + fri levering til 19,- . Brug koden “Hverdagsmad”, og prøv Foody. Kan varmt anbefale det! 

► BONUS-info: De har en bæredygtig profil, og de levere varer ud på el-cykel i københavnsområdet, levere varer i genbrugsnet som returneres, de går op i at redde maden og har derfor altid gode tilbud. 

Jeg har lige fået leveret varerne her til formiddag og lavede mig denne skønne perlespeltsalat til frokost med feta, grillede forårsløg og tomater, stegt kylling, soltørrede tomater og basilikum 🥗🥬🐓 Vil du have opskriften? 🙈
.
.
.
#mindremadspild #nemopskrift #foodydk#perlespeltsalat #indkøb #hjemmelavetmad #madblogger #frokostsalat #hverdagsmad #onlinesupermarked #salat #madmedmedfølelse #økologi #bæredygtig  #madinspiration

marialottesdk

View

Jan 23

Open
Det er sæson for en masse grøntsager, blandt andet porrer, men kan man bruge det til andet end kartoffelporre suppe? JA⁠
⁠
Man kan lave mange retter med sæsonens grønt, her får du en masse inspiration til hvordan du kan bruge PORRER!⁠
⁠
Som altid kan du finde retterne og mange flere på Marialottes.dk ved fanebladet "SØG RÅVARER" og vælge porrer, eller hvilken som helst anden ingrediens! Men du kan også finde dem i dagens story eller via link i bio!⁠
⁠
🍜 RAMEN⁠
⁠
🥣 PORRESUPPE⁠
⁠
🎋 BAGTE PORRER MED SENNEPSVINAIGRETTE OG PARMESANFLAGER⁠
⁠
🥧 PORRETÆRTE MEDE BACON⁠
⁠
🥚 PORRE VINAIGRETTE MED HAKKEDE ÆG⁠
⁠
🥧 PORRETÆRTE MED SOLTØRREDE TOMATER⁠
⁠
🐽 SVINEKOTELETTER PÅ PORRE-PEBERFRUGTKOMPOT⁠
⁠
🥣 GRØNTSAGSSUPPE⁠
⁠
Er der en af retterne som du bare må prøve? ⁠
⁠
God uge, knus Maria⁠
⁠
#porrer #madmedporrer #marialottes #opskrifter #sæsonråvarer #nemmad
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Artikler

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2023 MARIALOTTES.DK