Grøn salat der passer til alt

Lækker grøn salat

Denne salat passer godt til ALT – fisk, grillmad, lasagne, frikadeller, dyrekølle eller som en del af en let frokost med et nybagt foccacia brød med rosmarin til. Derfor synes jeg også, at denne opskrift har manglet på hjemmesiden, så nu får I den!

Vi får ofte grøn salat herhjemme, netop fordi den passer til enhver ret, fordi den er så nem at bikse sammen og tilmed bare smager virkelig godt! Der er altså også bare et eller andet over at servere en smuk, blandet grøn salat til et måltid. Den grønne farve er altså bare en frisk fryd for øjet!

Blandet grøn salat

Grøn salat der passer til alt

Denne salat er fuld af grønne sager, sprøde og knasende. Salaten er bare god til alt – fisk, kylling, bøffer, dunser eller som en let frokost. Alt.
4,04 fra 28 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Salat

 • 2 stk hjertesalat
 • 1 stk squash

Nøddeblanding

Dressing

Serveringsforslag

 • 125 g varmrøget laks
 • 4 skiver groft brød

Køkkenudstyr

Noter

Salat: Alle slags grøn salat kan bruges! Brug det du foretrækker. 

Fremgangsmåde

Salat

 • Snit salaten groft og skær squashen i tynde strimler.
 • Rist hasselnødder og græskarkerne gyldne på en tør pande. Lad det afkøle og hak det groft.

Dressing

 • Alle ingredienserne blendes godt sammen med en stavblender.
 • Vend salaten sammen med dressingen, lige inden servering og top med nøddeblandingen.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Grøn salat til laks

Blandet grøn salat

Den perfekte dressing til grøn salat

Du har nok hørt mig sige det før: Hvis der ikke er nogen god dressing til, så er der heller ikke nogen god salat. Dressing på salat passer sammen hånd i handske, og til denne vil jeg gerne slå et slag for en god olie-eddike-dressing. Olie-eddike dressing har en dejlig syrlighed og en lethed over sig. Jeg vil anbefale, at man bruger en god olivenolie, så man får en rund og ikke bitter smag i dressingen. 

En creme fraiche dressing kan også sagtens bruges – eller mormordressing. Eller måske en dilddressing – hvis du serverer salaten til fisk. Altså mulighederne er mange! 

Grøn salat med dressing opskrift

Ingredienser til grøn salat

Jeg kan godt lide at keep it simple, når jeg laver salater. I denne opskrift foreslår jeg derfor blot icebergsalat og squash som primære ingredienser. Men der er utallige muligheder for variation: 

 • Æbler: Æbler tilfører sprødhed og sødme, ligesom i denne spidskålssalat med æbler. Perfekt til fx efteråret og sensommeren.
 • Asparges: Når de er i sæson i løbet af den tidlige sommer, så er det en perfekt tilføjelse, når du laver sommersalat til grillmad.  
 • Spinat: Lidt frisk spinat har aldrig gjort skade på nogen. De mørke spinatblade tilføjer en flot farve og en god smag. 
 • Avocado: Jeg elsker avocado i salater! Hvis du også gør, kan du tilføje det til denne blandet grøn salat, eller du kan lave en anden af mine foretrukne: Salat med blåbær og feta
 • Kylling: Server salaten med kylling, så har du faktisk en god frokost. Tilføj lidt cæsardressing og så har du næsten en perfekt cæsarsalat
 • Kartofler: For mere fylde kan du tilføje kartofler. På den måde kan salaten også sagtens spise som et måltid alene. 
 • Pinjekerner: For lidt ekstra nøddesmag er pinjekerne geniale! Det smager ihvertfald virkelig godt i min rucolasalat med ovnbagte tomater.

En grøn salat der passer til alt

Ja, salaten passer vitterlig til alting. Hvis du finder noget, som du ikke synes den passer til, så send mig lige et heads up – jeg har i hvert fald ikke fundet noget, som sådan en omgang blandet grønt ikke går godt til:

 • GrillmadDet er selvfølgelig en oplagt serveringsmulighed. Mens kød eller grøntsagerne hygger sig på grillen, er der fin tid til at bikse en hurtig, sommerlig salat sammen. 
 • Fisk: Al slags fisk har også kun godt af at blive akkompagneret af en grøn salat. Fx til fisk som varmrøget laks, vil en let portion grønt passe rigtig fint. 
 • Dyrekølle: Hvis du serverer vildtkød, er det også en god ide med noget tilbehør i den lidt lettere ende. 
 • Lammekølle: Hvis du mangler en helt simpel grøn salat til lammekølle, er den selvfølgelig også god hertil.
 • Lasagne: Af en eller anden grund, så elsker jeg at spise en lækker grøn salat til lasagne. Jeg tror det er kontrasterne mellem den varme, sovsede lasagne og så de sprøde, friske salatblade, der gør det. I denne grøntsagslasagne får du rigelig med grøntsager, men snyd ikke dig selv for at servere min grønne salat til. 
 • Tatar: En hjemmerørt tatar går helt perfekt med salaten. Intet mindre!

Og listen kan blive ved! 

Tilbehør til grøn salat
Et lækker surdejsbrød slår heller aldrig fejl som tilbehør.

Flere grønne salater? 

Hvis du er på udkig efter flere lækre grønne salater, så er du kommet til den rette blog. Hvis jeg må fremhæve et par stykker, så har jeg en forkærlighed for denne simple steaksalat, der egner sig til en vigtig frokost. Min spinatsalat med edamame bønner er endnu et genialt tilbehør ligesom denne farverige salat med fersken og serranoskinke

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
4,04 from 28 votes (28 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments