Salat med parmaskinke, rucola, pinjekerner og mozzarella

Salat med parmaskinke, rucola, pinjekerner og mozzarella

Det er endelig tid til at få de kolde retter på bordet. For mig betyder det blandt andet at de sammenkogte retter bliver udskiftet med skønne og smagfulde salater! Så her får du en dejlig nem opskrift på en salat med parmaskinke.

Salaten du ser her smager simpelthen af Italien, og så er det bare dejligt at prøve nye salatopskrifter. Man kan nemlig sagtens tilføje parmaskinke eller andet kød til sine salater – så smager den af mere og mætter mere. I princippet går det fra at være en salat til en måltidssalat!

Salat med parmaskinke, rucola og mozzarella

Denne salat er super lækker. Den er sammensat af nogle af italiens bedste smage. Faktisk kan den være salatudgaven af parmaskinke pizzaen. Denne salat med parma indeholder nemlig også rucola og mozzarella, som også er på pizzaen. Dertil er der cherrytomater og pinjekerne. Det er altså en nem lækker salat med parmaskinke, som du kan bruge som salat til pizza eller som en måltidssalat som den er.

Salat med parmaskinke

Opskrift på lækker salat med Parma

Noget af det bedste ved salatopskrifter er, at det altid er super nemt og lavet på ingen tid. Det gælder også denne salat med Parma. Opskriften er nem og i løbet af måske 10 minutter kan du gabe over en fantastisk bid af Italiens smage. Skær tomater, riv stykker af mozzarella og fordel det sammen med parmaskinke på et fad med salat, top med pinjekerner, og så er der serveret!

Salat med parmaskinke

Salat med parmaskinke, rucola og mozzarella

Lækker opskrift på hurtig og nem salat med parmaskinke, rucola og mozzarella. Denne parmaskinesalat smager så godt, perfekt til sommer.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 Personer

Ingredienser

  • 10 stk cherrytomater
  • 100 g salatmix
  • 80 g Parmaskinke
  • ½ stk mozzarellakugle
  • ¼ bundt basilikum
  • 30 g olivenolie*
  • 15 g pinjekerner
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Skær halvdelen af cherrytomaterne i halve og bevar de resterende i hele.
  • Kom salatmixen på et fad, top med tomaterne, skiver af Parmaskinke og brudstykker af mozzarella. Drys med pinjekerner.
  • Top med en god olivenolie, krydr med salt og peber og pynt af med friske basilikumsblade. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Tilbehør til Parmaskinke salat

Denne salat kan som nævnt spises som en måltidssalat på en varm sommerdag, men det er også en god salat til grillmad. Desuden kan du tilføje mere smag ved at servere med en god hjemmelavet balsamico glace. Det giver en lækker syrlighed til salaten.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1017
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments