Balsamico glace
En balsamico glace kan du nemt selv lave derhjemme i køkkenet. Du skal blot bruge en gryde og to ingredienser: Balsamico eddike og sukker. Så er du ret godt fra start og klar til at lave din helt egen glace, som du nu kan bruge ovenpå skønne salater eller en klassisk tomatsalat med mozzarella.
Jeg bruger også den velsmagende balsamicoglace ovenpå stegte grøntsager, og i opskriften kommer jeg også med et lille serveringsforslag, som jeg synes du skal prøve. Det er både dekorativt, og så har den en skøn syrlig- og sød smag på samme tid.
Hvad er balsamico glace?
Balsamico glace er blot en balsamico-eddike samt sukker, der er kogt ind til en tyk masse. Konsistensen minder allermest om en sirup – bare i en helt flot mørk udgave. Det er som sagt virkelig nemt at lave selv, så det kan ikke betale sig at købe den færdiglavede variant i supermarkedet.
Hjemmelavet balsamico glace med kun 2 ingredienser
Balsamico glace er en god italiensk klassisk dressing og i min opskrift bruger jeg sukker for at få en mere afrundet smag.
En hjemmelavet balsamico glace er god til mange ting – alt fra salater, på bruschetta eller grillede grøntsager. Det giver lige det sidste ’touch’. Sådan en glace har nemlig en dyb smag, hvorfor den altså passer så godt til milde salater eller andre dejlige retter.
Nem opskrift på balsamico glace med sukker
Når du først har prøvet at lave din egen glace, vil du opleve hvor nemt det er og hvor fantastisk det smager.
Sådan laver man balsamico glace: Til opskriften skal der bruges en del balsamico eddike, faktisk hele 200 g, men så har du også en god portion til mange uger. Balsamico eddike skal koge ind i ca. 15 minutter, indtil det har en sirupsagtig konsistens. Rør i det undervejs og lad det småsimre ved svag varme, så det ikke brænder på.
Opskriften på balsamicoglace får du her:
Balsamico glace
Ingredienser
Balsamico glace
- 200 ml balsamico eddike
- 75 g sukker
Serveringsforslag: Stegte gulerødder med pinjekerner
- 15 g olivenolie*
- 8 stk gulerødder
- 30 g pinjekerner
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Balsamico glace
- Kom balsamico og sukker i en gryde.
- Lad det små simre i ca. 10-15 minutter, indtil det har en sirupsagtig konsistens.
- Kom det på køl i en times tid og herefter er det klar til servering.
Serveringsforslag – Stegte gulerødder med pinjekerner
- Steg gulerødderne på en varm pande i olivenolien i ca. 3-4 minutter.
- Tilsæt pinjekernerne og steg yderligere 1 minut.
- Smag til med salt samt peber og servér med balsamico glace.
Gode opskrifter på salater med balsamico glace
Jeg har samlet lidt inspiration til salater, hvor du kan bruge balsamico glacen. Salaterne er nogle simple salater, hvor de tykke glace er god til og hvor salaten netop lige får det sidste ”touch”. Her kommer salaterne:
- Figensalat med burrata, parmaskinke og rucola
- Fersken caprese med burrata
- Tomatsalat med mozzarella, rødløg og basilikum
- Salat med figner, gedeost og valnødder
Jeg kan desuden anbefale at komme glacen på tomatbruschetta eller en gedeosttærte.