Annonce

Salat med figner, gedeost og valnødder

Salat med friske figner, gedeost og valnødder

Salat med figner og gedeost er én af mine yndlingssalater. Generelt bare retter eller salater, hvor gedeost indgår er blandt mine favoritter. Det er ikke alle der er så glade for smagen af gedeost. Men så snart den bliver komplimenteret af en hjemmelavet glace lavet på balsamico er det altså toppen. Det søde fra balsamicoen er et element der giver et dejligt modspil til den gennemtrængende smag, gedeosten har og de lidt bitre valnødder.

I salaten her finder du friske figner.Jeg er vild med figner og især friske figner, som i deres sæson bare smager virkelig godt. De smager fantastisk i salater og i denne opskrift på salat med figen er får du både en nem, lækker og velsmagende servering – prøv den! Den er ovenikøbet også en fryd for øjet.

Salat med figner og gedeost

Salat med friske figner, gedeost og valnødder – dertil en sød-syrlig balsamico glace. En lækker salat, som kan spises med fx brød til.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Balsamico glace

  • 45 ml balsamico eddike
  • 15 g honning
  • ¼ tsk flagesalt*

Salat

  • 140 g gedeost
  • 100 g feldsalat
  • 4 stk friske figner
  • 50 g valnødder*

Noter

TIP: Hvis ikke du er til valnødder, smager salaten også rigtig dejligt med ristede mandler.
TIP: Balsamico glacen kan laves på forhånd og er altid lækker at have i køleskabet.

Fremgangsmåde

Balsamico galce

  • Kom balcamico i en lille kasserolle, og lad den simre ved middelvarme, indtil halvdelen er fordampet. Tilsæt honning og salt.
  • Rør i et par minutter med en dejskraber. Din glace skal være flydende, når du tager den af varmen. Lad den køle lidt af, så den bliver mere tyktflydende.

Salat med figner

  • Tænd ovnen på 180°.
  • Skær gedeosten i 4-5 cm tykke skiver, og læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir. Sæt dem i ovnen i 5-7 minutter, indtil gedeosten begynder at boble. Tag dem ud.
  • Skyl salaten. Skær de friske figner i både. Rist valnødder på en tør pande, til de har taget farve.
  • Server salaten med figner, bagte gedeost og valnødder. Top med glacen.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Lækker salat med figner og ristede valnødder

Figner og valnødder smager fantastisk sammen. De friske figner og sprøde valnødder komplementer hinanden rigtig godt. Fignerne bidrager med sødme og saftighed, imens valnødderne er bitre og sprøde. Hvis du lige som mig er vild med valnødder i salat, så prøv denne opskrift på en salat med pærer og valnødder. Endnu en skøn efterårssalat, hvor efterårets råvarer er i fokus.

Prøv også: Lækker tærte med figner og gedeost – den smager virkelig godt, og er helt oplagt hvis du er vild med de to råvarer i kombination.

Salat med figner og valnødder

Opskrift på den bedste salat med figner og gedeost

Salaten med friske figner er god til forret, som tilbehør til et stykke kød eller blot som den er – måske med et lækkert hjemmebagt brød til. Det gjorde min veninde Anna og jeg, da det er en fyldig og mættende salat.

Gedeosten bages kort i ovnen, hvilket giver en fantastisk smag og ved at riste valnødderne tilføres endnu mere sprødhed og en smule af bitterheden forsvinder. Salaten består af få ingredienser og er derfor en nem salat, du hurtigt kan lave.

Læs også: Elsker du også gedeost, kan du se flere opskrifter her på fx brød med gedeost eller tærte med gedeost. Er du mere på udkig efter endnu en skøn salat med osten kan du se nærmere på min salat med grillede pærer og gedeost.

Balsamico er den perfekte dressing til salat med figner og gedeost

Jeg kan godt lide en god hjemmelavet glace. Den laves på balsamico, honning og salt. Når disse ingredienser koges op får man en lidt tykkere glace, som er den skønneste dressing til gedeosten. De friske figner passer også fantastisk til den søde balsamico glace, hvor fignerne bidrager med friskhed.

Jeg bruger ofte balsamico i mine dressinger, og balsamico glace er en god dressing tomatsalat. Glacen giver en skøn intens smag af balsamico til de friske tomater. Kan du forestille dig det? Prøv!

Salat med figner

Salat med friske figner og gedeost

Gedeost salat med friske figner, valnødder og balsamico glace
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 979
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments