Grillede pærer med gedeost og sennepsvinaigrette

Grillede pærer med gedeost og sennepsvinaigrette

Grillede pærer med gedeost – en så simpel, men en så lækker kombination, at jeg bliver nød til at dele med jer. Det er ikke raketvidenskab, men den er altså et indlæg værd. Det simple er bare nogle gange bedst.

Selvom det er simpelt, nemt og måske en opskrift man kan trylle frem selv, blot ud fra et billede, skader det ikke at dele alligevel. Sådan har jeg det ihvertfald med denne opskrift, fordi dette her, dét smager intet mindre end himmelsk. Hvis man kan lide gedeost, vel at mærke.

Grillede pærer med gedeost og sennepsvinaigrette

Grillede pærer med gedeost

Grillede pærer med gedeost og sennepsvinaigrette – en så simpel, men lækker kombination at jeg bliver nød til at dele den med jer.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Grillede pærer

  • 2 stk pærer
  • 100 g gedeost
  • 3 kviste citrontimian

Sennepsvinaigrette

Fremgangsmåde

Grillede pærer

  • Halvér pærer og fjern kernehus. Halvér igen, så du har fire kvarte pærer.
  • Varm en grillpande op, på højeste varme – den skal gerne ryge. 
  • Grill pærerne ca i 1 minut på hver side, til de har taget farve og fået grillstriber.
  • Anret dem i et fad eller skål, smuldr gedeost på.
    Tip: Har du lidt nødder liggende, kan du riste dem og komme på. Drys til sidst med lidt friske krydderurt og flagesalt.

Sennepsvinaigrette

  • Rør alle ingredienser sammen – salten bruges til at smage til med. Servér til de grillede pærer.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Inspiration til flere opskrifter grillede salat opskrifter: Grillet squash salat med avocado og mynte eller grillede grønne asparges.

Grillede pærer med gedeost og sennepsvinaigrette

Opskrift på grillede pærer med gedeost og sennep

Pæren er helt fantastisk. Jeg havde nær glemt at dele denne opskrift! Jeg elsker pære, og selvom det er en frugt som vi ofte bruger i det søde køkken, ligesom her i denne pærekage eller en pæretærte. Men det betyder ikke, at pæren skal udelades i det salte køkken. Tværtimod. Det fungere virkelig godt.

Den grillede smag pæren får, er en god kontrast til det søde i frugten. Sammen med det salte fra gedeosten og det syrlige fra en skøn vinaigrette bliver alle fem grundsmage altså opnået.

Grillede pærer med gedeost og sennepsvinaigrette

Flere opskrifter med pærer i det salte køkken

Pære er en frugt, som fungere godt i både det salte og søde køkken. Det er desværre ikke pæreopskrifter jeg har flest af her på bloggen, men hvis du alligevel vil nuppe en anden salat med på vejen så kan du prøve denne rødbedesalat hvor der er pærer i. Opskrifter med pære er klart et område, hvor jeg skal oppe mig lidt.

Skønne opskrifter med gedeost

Tilgengæld er der rigeligt af opskrifter med gedeost her på domænet, prøv fx en skøn salat med figner og gedeostrødbedetærte med gedeost, en skøn gedeostburger med karamelliserede løg eller en sprød tærte med figner og gedeost. Ej at forglemme den helt klassiske Salade chevre chaud, den franske bistro ret med gratineret gedeost på brød.

Grillede pærer med gedeost og sennepsvinaigrette
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 999
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments