Annonce

Pæresalat med feta, valnødder og rødbede

Pæresalat med feta

Jeg har længe haft denne her pæresalat på tegnebrættet. Jeg elsker nemlig pære, og hvorfor så ikke gribe muligheden for at bikse en lækker salat med pærer sammen?!

Det er altid en fordel at spise i sæson – også er det også billigere for din pengepung. Jeg kan pt. ikke få nok af pærer! Så derfor får du her opskriften på en fantastisk pæresalat med feta, kikærter, rødbede, spinat og nødder. Den mætter utroligt godt og er super nem at lave.

Rødbedesalat med feta

Pæresalat med feta og valnødder

Verdens bedste pæresalat med feta, valnødder og rødbede – en velsmagende vintersalat med skønne råvarer.
4,25 fra 4 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

  • 500 g rødbeder
  • 125 g frisk spinat
  • 2 stk pærer
  • 240 g kogte kikærter (svarende til 1 dåse)
  • 50 g feta

Tahindressing

  • 60 g lys tahin
  • 0,5 stk citron
  • ½ dl vand
  • 15 g olivenolie* (1 spsk)
  • 20 g akaciehonning (1 spsk)
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

Fremgangsmåde

Salat

  • Kog rødbederne halvmøre – hvis de er økologiske kan du blot skylle dem, og ikke skrælle dem først.
  •  Lad dem kort køle af og skær dem derefter i mundrette tern.
  • Skyl spinaten. Snit pæren i både. Hæld væden fra kikærterne og skyl dem grundigt.
  • Læg først en bund af spinat, dernæst rødbede og pære. 
  • Fordel kikærter og smuldrer til sidst fetaen over salaten.

Tahindressing

  • Kom tahin i en skål og pisk det sammen med saften fra en halv citron til en ensartet cremet masse. Det kan godt blive helt grynet, men når du tilsætter vandet, så bliver dressingen flydende og cremet. 
  • Kom vand, olivenolie og honning i blandingen.
  • Smag dressingen til med salt og peber.
  • Fordel dressingen ud over salaten og top med valnødder.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Lækker opskrift på pæresalat med feta

Denne pæresalat indeholder det sprøde, søde, salt og fede element – ligesom jeg bedst kan lide at spise min salat. Den er både tiltænkt som en tilbehørssalat, men den kan også sagtens spises alene – den mætter nemlig dejligt med de mange kikærterne og rødbeder.

Grillede pærer med gedeost
Grillede pærer med gedeost og sennepsvinaigrette – en så simpel, men lækker kombination at jeg bliver nød til at dele den med jer.
Gå til opskrift
Grillede pærer med gedeost og sennepsvinaigrette
Pæresalat med feta og valnødder
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments