Rødbedesalat med pærer, kikærter og tahindressing

Rødbedesalat med pærer, kikærter og tahindressing

Roedbedesalat med paerer
Jeg har længe haft denne her rødbedesalat på tegnebrættet. Jeg elsker nemlig rødbeder, og hvorfor så ikke gribe muligheden for at bikse en lækker salat sammen, nu hvor de bordeaux beder er i sæson? Det er altid en fordel at spise i sæson – også er det også billigere for din pengepung. Jeg kan pt. ikke få nok af dem! En fantastisk salat der mætter, og som går rigtigt godt i selskab med et hjemmebagt surdejsbrød.

RØDBEDESALAT MED PÆRER

Salaten indeholder det sprøde, søde, salt og fede element – ligesom jeg bedst kan lide at spise min salat. Den er både tiltænkt som en tilbehørssalat, men den kan også sagtens spises alene – den mætter nemlig dejligt med de mange kikærterne og rødbeder. Du kan også tage et kig på en anden salat med rødbede, der er vendt i en ostecreme lige her.

FÅ OPSKRIFT PÅ NEM RØDBEDESALAT HER:

5 fra 1 stemme
Roedbedesalat med paerer
RØDBEDESALAT MED PÆRE OG KIKÆRTER
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
30 min
 
Ret: Salat, Tilbehør
Antal: 4 Personer
Ingredienser
  • 4 stk store rødbeder
  • 1 stk pære
  • 5 håndfulde spinat
  • 1 dåse kikærter
  • 1,5 dl salatost
  • 2 håndfulde valnødder, pecannødder eller lign.
Tahindressing
  • 60 g tahin
  • 1/2 dl vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk honning
  • 1 stk citron, saften
Sådan gør du
Salat
  1. Kog rødbederne halvmøre - hvis de er økologiske kan du blot skylle dem, i stedet for at skrælle dem først.

  2.  Lad dem kort afkøle og skær dem derefter i mundrette tern.

  3. Skyl spinaten. Snit pæren i både. Hæld væden fra kikærterne og skyl dem grundigt.

  4. Læg først en bund af spinat, dernæst rødbede og pære. 

  5. Fordel kikærter og smuldrer til sidst fetaen over salaten.

Tahindressing
  1. Kom tahin i en skål og pisk det sammen med citronsaft til en ensartet cremet masse. Det kan godt blive helt grynet, men når du tilsætter vandet, så bliver dressingen flydende og cremet. 

  2. Smag dressingen til med salt og peber.

  3. Fordel dressingen ud over salaten. 

  4. Top med nødder. 

  5. Velbekomme.

Roedbedesalat med paerer

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om

Roedbedesalat med paerer
Jeg har længe haft denne her rødbedesalat på tegnebrættet. Jeg elsker nemlig rødbeder, og hvorfor så ikke gribe muligheden for at bikse en lækker salat sammen, nu hvor de bordeaux beder er i sæson? Det er altid en fordel at spise i sæson – også er det også billigere for din pengepung. Jeg kan pt. ikke få nok af dem! En fantastisk salat der mætter, og som går rigtigt godt i selskab med et hjemmebagt surdejsbrød.

RØDBEDESALAT MED PÆRER

Salaten indeholder det sprøde, søde, salt og fede element – ligesom jeg bedst kan lide at spise min salat. Den er både tiltænkt som en tilbehørssalat, men den kan også sagtens spises alene – den mætter nemlig dejligt med de mange kikærterne og rødbeder. Du kan også tage et kig på en anden salat med rødbede, der er vendt i en ostecreme lige her.

FÅ OPSKRIFT PÅ NEM RØDBEDESALAT HER:

5 fra 1 stemme
Roedbedesalat med paerer
RØDBEDESALAT MED PÆRE OG KIKÆRTER
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
30 min
 
Ret: Salat, Tilbehør
Antal: 4 Personer
Ingredienser
  • 4 stk store rødbeder
  • 1 stk pære
  • 5 håndfulde spinat
  • 1 dåse kikærter
  • 1,5 dl salatost
  • 2 håndfulde valnødder, pecannødder eller lign.
Tahindressing
  • 60 g tahin
  • 1/2 dl vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk honning
  • 1 stk citron, saften
Sådan gør du
Salat
  1. Kog rødbederne halvmøre - hvis de er økologiske kan du blot skylle dem, i stedet for at skrælle dem først.

  2.  Lad dem kort afkøle og skær dem derefter i mundrette tern.

  3. Skyl spinaten. Snit pæren i både. Hæld væden fra kikærterne og skyl dem grundigt.

  4. Læg først en bund af spinat, dernæst rødbede og pære. 

  5. Fordel kikærter og smuldrer til sidst fetaen over salaten.

Tahindressing
  1. Kom tahin i en skål og pisk det sammen med citronsaft til en ensartet cremet masse. Det kan godt blive helt grynet, men når du tilsætter vandet, så bliver dressingen flydende og cremet. 

  2. Smag dressingen til med salt og peber.

  3. Fordel dressingen ud over salaten. 

  4. Top med nødder. 

  5. Velbekomme.

Roedbedesalat med paerer

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu