
Jeg har længe haft denne her pæresalat på tegnebrættet. Jeg elsker nemlig pære, og hvorfor så ikke gribe muligheden for at bikse en lækker salat sammen, nu hvor de skønne frugter er i sæson?
Det er altid en fordel at spise i sæson – også er det også billigere for din pengepung. Jeg kan pt. ikke få nok af dem! En fantastisk salat der mætter, og som går rigtigt godt i selskab med et hjemmebagt sudejsbrød.
Pæresalat med feta
Salaten indeholder det sprøde, søde, salt og fede element – ligesom jeg bedst kan lide at spise min salat. Den er både tiltænkt som en tilbehørssalat, men den kan også sagtens spises alene – den mætter nemlig dejligt med de mange kikærterne og rødbeder. Du kan også tage et kig på en anden salat med rødbede, der er vendt i en ostecreme lige her.
Jeg har også en mere ‘plain’ version af rødbedesalat, som er uden kikærter og pære. Den er i stedet lavet med en feta dip, og det er denne rødbedesalat.
Få en nem opskrift på pæresalat her:

Pæresalat med feta og valnødder
Ingredienser
- 4 stk rødbeder (mellemstore)
- 2 stk pære
- 5 håndfulde spinat
- 1 dåse kikærter*
- 1,5 dl feta
- 2 håndfulde valnødder* (pecannødder eller lign.)
Tahindressing
- 60 g tahin
- 1/2 dl vand
- 1 spsk olivenolie*
- 1 spsk honning
- 1 spsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Salat
- Kog rødbederne halvmøre – hvis de er økologiske kan du blot skylle dem, i stedet for at skrælle dem først.
- Lad dem kort afkøle og skær dem derefter i mundrette tern.
- Skyl spinaten. Snit pæren i både. Hæld væden fra kikærterne og skyl dem grundigt.
- Læg først en bund af spinat, dernæst rødbede og pære.
- Fordel kikærter og smuldrer til sidst fetaen over salaten.
Tahindressing
- Kom tahin i en skål og pisk det sammen med citronsaft til en ensartet cremet masse. Det kan godt blive helt grynet, men når du tilsætter vandet, så bliver dressingen flydende og cremet.
- Smag dressingen til med salt og peber.
- Fordel dressingen ud over salaten.
- Top med valnødder.
- Velbekomme.
