Blomkålscouscous med granatæble, persille og cashewnødder

Blomkålscouscousmed citron og granatæble

En skøn salatopskrift, hvor blomkål er hovedingrediensen til lækker blomkålscouscous, der kun tager maks 10 minutter at lave – JA TAK!

Denne sommersalat egner sig fantastisk til havefest, grillaften eller picnic. Den er super nem og simpel at lave. Blomkål hakkes fint i en foodprocessor, så det bliver så fint som couscous – deraf navnet. Den smager så dejligt og kan serveres hele sommeren, og egentlig også som en sensommersalat helt frem til efteråret. 

Blomkålscouscoussalat

Opskrift på blomkålscouscous med granatæble, persille og cashewnødder

Denne sommersalat består af skønne fyldige ingredienser, og smagen er helt i top! Opskriften er nem og tager kun 10 minutter, og så har du en skøn sommersalat med couscous lavet af blomkål. Det tager godt nok ikke lang tid at koge couscous, men når du blender blomkål til en couscous struktur, er det altså virkelig nemt at få spist nogle grøntsager. Den passer perfekt som tilbehør til alle sommerens lune aftener, om det så er en salat til sankt hans, til en lun aften picnic eller en salat til grillmaden

Salaten her smager vidunderligt trods opskriftens korte ingrediensliste – win win. Den skønne blomkålscoucous vendes med masser citronsaft og citronskal. Aromatiske smage kommer fra mynte og persille, mens friskhed og syrlighed kommer fra granatæblekernerne. Endelig fuldendes denne blomkålscouscoussalat med lækker knas fra cashewnødderne, som først bliver ristet gyldne. Så er der serveret!

Opskriften på en sprød blomkålscouscous salat får du her:

Blomkålscouscous opskrift

Blomkålscouscous

Blomkålscouscous med granatæble, mynte, persille og citron er en lækker salat. Den er nem og lave og tager maks 10 minutter
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Blomkålscouscous

 • 1 stk blomkål
 • 1 stk granatæble
 • 1 bundt persille
 • ¼ bundt frisk mynte
 • 2 stk citroner
 • 80 g cashewnødder*
 • 3 spsk olivenolie*
 • 1 tsk flagesalt

Køkkenudstyr

Noter

Tip: Hvis du ikke har en foodprocessor kan blomkålen fint rives på et rivejern.

Fremgangsmåde

 • Pluk blomkålen i mindre buketter.
 • Kom buketterne i en foodprocessor sammen og blend til en couscous lignende konsistens.
 • Pil granatæblet.
 • Hak persille og mynte groft.
 • Rist cashewnødder gyldne på en tør pande.
 • Vend blomkålscouscous med granatæblekerner, saften fra 2 citroner samt skal fra én hel citron, persille, mynte og smag til med salt.
 • Anret med ristede cashewnødder på toppen og lidt ekstra citronskal.
 • Tip: Hvis du ikke har en foodprocessor kan blomkålen fint rives på et rivejern.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Sådan laver du blomkålscouscous

Det er virkelig nemt at lave couscous af blomkål. Det kræver blot en foodprocessor som kan blended det super fint, uden at det bliver en creme. Du kan skubbe blomkålstykkerne der sidder oppe ad kanten ned til kniven løbende så din blomkålscouscous bliver ensartet.

Blomkålscouscous er virkelig smart, det er ren grøntsagsbaseret salat, som er forholdsvis smagsneutralt. Så enhver salat med blomkålscouscous vil være let at manipulere med når det kommer til smag, samt vil den fylde godt i maven uden at være for tung. Derfor er denne opskrift et must try til sommer.

Tip! Har du ikke en foodprocessor, kan du bruge et groft rivejern 

Forslag til gode dressinger

Hvis du vil servere med en dressing, kan jeg anbefale en sennepsdressing som går godt med blomkål. En lækker tahindressing er også god, og det får salaten til at smage endnu mere mellemøstlig. Denne opskrift kan klare de fleste dressinger, men du kan selvfølgelig også bare lave en nem vinaigrette

Tip: Kan du lide tørrede frugter i salat, kan du tilføje fx rosiner, abrikos, dadler eller tranebær i blomkålscouscous salaten. 

Blomkålscouscous
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments