Sennepsdressing

sennepsdressing til salat

En af mine go-to dressinger, fordi den er god til det meste: Sennepsdressing! Alt lige fra fisk til kylling og salater nyder godt af at få et gavmildt drizzle sennepsdressing. Opskriften her giver en dejlig cremet dressing, og den er samtidig rigtig nem at lave. Så den er en fryd både i køkkenet og ved spisebordet!

sennepsdressing til salat

Sennepsdressing

En skøn sennepsdressing der passer til salater, fisk, kylling, kartofler osv. Smag den til med honning, hvis du vil have den mere sød.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Sennep, kapers, hvidvinseddike, hvidløg og (evt. honning) blendes sammen til en cremet konsistens.
  • Tilsæt herefter olivenolien i, i en tynd stråle mens du blender – det er vigtigt, at det gøres langsomt. Fortsæt til du har en cremet konsistens.
  • Smag til med salt, frisskværnet peber, og eventuelt lidt ekstra eddike samt honning. Honining kan udelades, hvis du ikke ønsker den sød.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Ingredienser til sennepsdressing

Dressingen består af 6 ingredienser, som de fleste af os allerede har i køkkenet. Hvis du lige nu er i panik over, at du har glemt at tænke på dressing til salaten, og gæsterne kommer om 10 minutter, er der altså ingen grund til bekymring. Til min opskrift på sennepsdressing skal du bruge: 

  • Sennep: Ja, det siger selvfølgelig sig selv. Jeg foretrækker at bruge dijonsennep, da den har det der skarpe, lidt bitre, som jeg synes er kendetegnende for sennep. Men har du en anden foretrukken sennep, eller vil du gerne have en mindre stærk dressing, kan du bruge en mild sennep.
  • Kapers: Kapers kan sagtens udelades, men tilføjer smag og dybde. De salte og syrlige kapers passer nemlig rigtig godt til senneppen. 
  • Eddike: Jeg bruger hvidvinseddike, da det også er hvidvin, man bruger til at fremstille Dijon sennep. Men æblecidereddike kan også sagtens bruges. 
  • Hvidløg: Hvidløg giver det der lækre zing, som man forventer i en sennepsdressing! Vil du gerne nedtone den skrappe smag, som rå hvidløg har, kan du eventuelt stege dem på en pande før du blender det med de øvrige ingredienser. Eller bare udelade.
  • Olivenolie: Olivenolien er essentiel for at dressingen bliver cremet. Derfor skal du også bruge en god mængde. Vælg en mild olivenolie, så den ikke tilføjer bitterhed til dressingen, sådan som stege-olivenolie godt kan gøre. Du kan også bruge en mere smagsneutral olie, som fx vindruekerneolie eller solsikkeolie. 
  • Honning: Hvis man ønsker en sødere udgave, kan dressingen smages til med honning. Jeg synes en enkelt teske er nok, men det kommer an på dine smagspræferencer. Skal dressingen serveres for børn, er det også en rigtig god idé at tilføje honning.

Den bedste sennepsdressing til salat

Jeg foretrækker helt klart at bruge denne sennepsdressing til salat. Det er ofte den jeg vælger, når jeg serverer spidsskålsalat, da den går godt sammen med det sprøde kål og de søde æbler. Dressingen er også rigtig god til en grøn kartoffelsalat eller til en grøn bønnesalat med feta, som sagtens kan tåle lidt power i form af dressing. 

Tøv dog ikke med at servere dressingen til fx helstegt kylling, laks eller pølser – det fungerer også rigtig godt!

Prøv min grønkålssalat med sennepsdressing

Jeg har faktisk allerede en slags sennepsdressing på bloggen, da jeg har vendt min grønkålssalat med æbler og feta her i en skøn dressing med sennep. Varianten brugt til denne salat er dog mere sødlig, da der er mere honning i. Dressingen jeg giver opskrift på her har et par ingredienser mere og får derfor en lidt bedre, mere rund smag. Men som altid er det et godt tip at smage sig frem – er du mere til den søde variant, så er det altså vejen at gå! 

Sennepsdressing
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments