Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kager – nemme og gode opskrifter
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Instagram Facebook Pinterest
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Instagram Facebook Pinterest
  • Alle opskrifter
    • Anledning
      • Gæstemad
      • Tapas
      • Brunch
      • Nytår
      • Jul
      • Påske
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kager – nemme og gode opskrifter
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Kuvertbrød med surdej

Gå til opskrift Udskriv

Hjemmebagt brød er altid lækkert, og hjemmebagt brød med surdej er endnu bedre. Tit når man bager boller med surdej, bliver resultatet nogle noget rustikke boller, fordi dejen er ret våd. I dag har jeg dog sat mig for at lave en opskrift på kuvertbrød med surdej – perfekt runde, luftige og lette og perfekt, hvis man får gæster. 

Opskrift på nemme kuvertbrød bagt med surdej

Min opskrift på kuvertbrød med surdej er meget nemme at lave – også selvom de bages med surdej. De skal forberedes dagen før, hvor din surdej skal gøres bageklar og mel og vand blandes sammen til autolyse. Autolyse kickstarter dejens dannelse af glutennetværk, så du vil opleve at dejen allerede er meget mere stretchy, når den har stået til autolyse. 

Kuvertbrød med surdej-1
små Kuvertbrød bagt med surdej

Når du har tilføjet surdej og salt, skal dejen i muffinsforme. Du behøver altså hverken ælte eller bruge teknikker som slap-and-fold. Det er i muffinsformene at bollerne får den perfekte, runde form. Bollerne skal nu hæve 3 timer på køkkenbordet og derefter natten over i køleskabet. Dagen efter skal bollerne bare bages, og så er der klar til servering. 

Hvis du før har bagt med surdej, er den her opskrift lige ud af landevejen. Hvis du ikke har en surdej, kan du følge min surdejsguide her. 

Reklamelinks er markeret med*
små Kuvertbrød bagt med surdej

Kuvertbrød med surdej

Små kuvertbrød med surdej er perfekte til forret, som tilbehør til salater eller til suppe. De er nemme at lave og du kan forme dem som du vil.
5 fra 1 stemme
Antal: 14 Kuvertbrød
Forberedelse6 t 10 min
Tilberedelse1 t 17 min
1 d
I alt1 d 7 t 27 min

Ingredienser

Surdejsstarter

  • 50 g surdej
  • 50 g hvedemel
  • 50 g vand

Dej

  • 400 g manitoba hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 375 g vand
  • 100 g surdej
  • 10 g flagesalt*

Køkkenudstyr

  • Condibøtter*
  • Bagestål*
  • Dejsnitter*
  • Muffinsforme*

Noter

  • Flydetesten: Fyld et et glas med vand og kom en lille teske af den forventede aktive surdej i, hvis den flyder er den aktiv, hvis den synker er den ikke klar, og skal have lidt mere tid.
  • Tips til foldningerne: Ved at gøre hænderne våde mellem foldningerne, undgår du at dejen klistre for meget til dine fingre. 
  • Tips til at hakke boller: dyp dejskraber let i vand – så klistre den ikke lige så meget til dejen når du hakker bollen ud. Den skal dyppes mellem hver bolle.

Fremgangsmåde

Surdejsstarter – klargøring

  • Gør surdejen bageklar, ved at fodre den.
  • Tag 50 g af din in-aktive surdej (ikke taget direkte fra køl) og bland med 50 g vand og 50 g hvedemel. Rør det godt sammen og hæld det i et glas, så du kan følge udviklingen af din surdej.
  • Kom et låg på glasset og sæt en elastik dér på glasset, hvor din surdej er. Lad surdejen over de næste 3-6 timer vokse til dobbelt størrelse. Med en elastik kan du følge med i udviklingen, og se hvor meget den er vokset (som på billedet, hvor man kan se den er vokset til det det dobbelte). Nu er surdejen klar.
    Surdejsguide
  • Test evt. med flydetesten (læs noter*).

Æltedag

  • Bland i en stor skål eller bøtte hvedemel, grahamamel og vand sammen til en grødet masse. Lad den stå 1 time til autolyse.
  • Tilføj den aktive surdej som du har gjort klar til bagning. Klem surdejen godt ind i dejen med våde fingre. Lad nu dejen stå og hvile i 30 minutter på køkkenbordet. Kom låg på.
  • Tilsæt nu salt og kram det godt ind i dejen. Lad dejen hvilke yderligere 30 minutter.
  • Find 12-16 muffinsforme frem og spray dem med fedt eller smør med olie.
  • Hæld din dej ud på køkkenbordet, og brug en dejsnitter til at hakke dejen ud, så det passer i dine muffinsforme. Lad dejen stå i muffinsformene 3 timer med et fugtigt klæde over.
  • Kom formene på køl natten over.

Bagedag

  • Opvarm din ovn til 220 grader, varmluft. Ovnen skal være brandvarm for det bedste resultat af bollerne.
  • Kom muffinsformene direkte fra køl og ind i ovnen. Skru ned på 200 grader varmluft og bag bollerne i 12-15 minutter.
  • Tag kuvertbrødene ud af formene, og lad dem køle af på en bagerist.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Små kuvertbrød til forret, salater eller suppe

Kuvertbrød serveres gerne som tilbehør til en forret, som fx en salat, en suppe eller en let ret med fisk. Til en fancy middag kan de her kuvertbrød med surdej derfor være prikken over i’et. De har den typiske, dejlige syrlige smag af surdej og smager fantastisk med et lag smør. 

Kuvertbrød med surdej-5
Kategorier - Bagværk
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

nemme rødbedebrud

Rødbedebrud

Ajvar relish

Ajvar – lækker peberfrugt dip

kanelstjerne til jul

Kanelstjerne

Grove burgerboller med sesam

Grove burgerboller med sesam

Karamelliserede løg på glas

Karameliserede løg

oliventapenade med kapers og sorte oliven

Oliventapenade – perfekt til tapas, pasta og sandwich

hjemmelavet grøn pesto opskrift

Grøn pesto med basilikum

Boller med hampefrø

Boller med hampefrø

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottesdk

View

Feb 2

Open
SCORERETTEN til den der elsker bearnaise! 😉⁠ 
⁠
Pasta bearnaise er vildt nemt at lave. Du kan nok tænke dig til hvordan det smager for vi kender jo alle smagen af en god bearnaise 🙃⁠
⁠
Men nu har jeg jo lavet denne pasta-udgave og kan fortælle dig, at det smager godt! Sådan virkelig, virkelig godt 📯⁠
⁠
📘 Opskriften er min kærestes påfund, og da han nævnte den for mig var jeg solgt. På under 20 minutter får du lavet denne cremede og intense pastaret, der har en fantastisk smag af frisk estragon, smør og en syrlighed fra eddiken. ⁠
⁠
Du skal da bare prøve denne! Find opskriften på Marialottes.dk. I dagens story kan du også tilgå den direkte med link, ellers er den at finde i min bio link ⭐️⁠
⁠
#bearnaise #pastaret #estragon #easydish #marialottes

marialottesdk

View

Jan 30

Open
Gulerødder er en skøn grøntsag, som langt de fleste heldigvis elsker – inklusiv mig!⁠
⁠
De er skønne i farven, søde i smagen og kan både tilberedes og spises rå. ⁠
⁠
Der er utrolig mange lækre ting man kan lave med gulerødder, så hvis du er træt af bare at snacke gulerodsstave, kommer her et væld af opskrifter, som jeg håber kan være med til at inspirere dig til at bruge gulerødder i mange flere retter!⁠
⁠
🥕 Asiatisk salat med soyamarinerede kylling og gomadressing⁠
🥕 Gulerodsboller⁠
🥕 Wok med nudler og kylling⁠
🥕 Pulled pork hotdogs⁠
🥕 Gulerodsrisotto⁠
🥕 Wok med oksekød⁠
⁠
Find mange flere retter med gulerødder på Marialottes.dk. Find også retterne via link i bio!⁠
⁠
#gulerøder #carrots #opskriftermedgulerøder #marialottes⁠

marialottesdk

View

Jan 29

Open
Ugens madplan er fyldt med skønne retter. Du får lige et hurtigt indblik i den:⁠
⁠
I uge 5 kan du glæde dig til ⁠
💚 RATATOUILLE MED MOZZARELLA & PANZANELLA⁠
⁠
💚 PIKANT KYLLING I FAD MED GRØNT⁠
⁠
💚 SPANSK TORTILLA MED SØD KARTOFFEL & ROSENKÅLSSALAT ⁠
⁠
💚 STEGTE TOMATER MED GEDEOST & SALAT MED SPRØD KYLLING⁠
⁠
💚 PASTA MED ROSENKÅL OG SERRANO SKINKE⁠
⁠
💚 CÆSAR SALAT MED KYLLING⁠
⁠
Ugens søde sag er⁠
🍫 BANANKAGE MED CHOKOLADE⁠
⁠
Skal du have nogle af retterne næste uge? 😉⁠
⁠
Så er der ikke meget andet at skrive end RIGTIG GOD UGE ⭐️⁠
⁠
Knus, Maria⁠
⁠
#madplan #matplan #nemmad #gratismadplan #ugensmad⁠

marialottesdk

View

Jan 25

Open
POLENTAFRITTER ⭐️⁠ Sprøde udenpå og bløde indeni!⁠ De er bagt og ikke friturestegt. Så de kan forberedes dagen før og bages sprøde når du skal have dem.⁠
⁠
De her fritter er en fantastisk snack, eller tilbehør 🙃 De er toppet med krydderier, og her kan du virkelig tilpasse dem til din smagsløg. Giv dem f.eks. barbeque krydderi hvis du skal bruges til noget grillet, eller provencekrydderi hvis de skal bruges til en nem snack 😉 ⁠
⁠
Majsgrød koges, parmesan tilsættes, masse stivnes i et fad, skæres herefter ud i stave, vendes i olie og bages i ovnen 👩🏼‍🍳⁠
⁠
MUMS⁠! Jeg serverer dem til en skøn og cremet mayo 😋 Dyppe-dyp i dip er selvfølgelig også skønt! De er virkelig alsidige og du må bare prøve dem. Se videoen og find opskriften på Marialottes.dk⁠. 
.
.
.
#marialottes #polentafritter #fritter #nemsnack #snack #nemmad #sprødefritter #polentamel #polenta #polentagryn #sundefritter #glutenfrifritter

marialottesdk

View

Jan 24

Open
Reklame + RABATKODE TIL DIG! 🥬🍎🧀🥒🍋 Jeg har fundet det fedeste online supermarked i Kbh, som jeg er begyndt at handle fast hos: @foody.dk! De er byens billigste, har UTROLIG meget økologi og så er hjemmesiden meget brugervenlig. Jeg elsker at spare tiden på mine indkøb, og samtidig med at jeg får et bredt udvalg af fødevarer jeg kan shoppe rundt i. Vil du prøve? Jeg har skaffet en rabatkode på 50,- + fri levering til 19,- . Brug koden “Hverdagsmad”, og prøv Foody. Kan varmt anbefale det! 

► BONUS-info: De har en bæredygtig profil, og de levere varer ud på el-cykel i københavnsområdet, levere varer i genbrugsnet som returneres, de går op i at redde maden og har derfor altid gode tilbud. 

Jeg har lige fået leveret varerne her til formiddag og lavede mig denne skønne perlespeltsalat til frokost med feta, grillede forårsløg og tomater, stegt kylling, soltørrede tomater og basilikum 🥗🥬🐓 Vil du have opskriften? 🙈
.
.
.
#mindremadspild #nemopskrift #foodydk#perlespeltsalat #indkøb #hjemmelavetmad #madblogger #frokostsalat #hverdagsmad #onlinesupermarked #salat #madmedmedfølelse #økologi #bæredygtig  #madinspiration

marialottesdk

View

Jan 23

Open
Det er sæson for en masse grøntsager, blandt andet porrer, men kan man bruge det til andet end kartoffelporre suppe? JA⁠
⁠
Man kan lave mange retter med sæsonens grønt, her får du en masse inspiration til hvordan du kan bruge PORRER!⁠
⁠
Som altid kan du finde retterne og mange flere på Marialottes.dk ved fanebladet "SØG RÅVARER" og vælge porrer, eller hvilken som helst anden ingrediens! Men du kan også finde dem i dagens story eller via link i bio!⁠
⁠
🍜 RAMEN⁠
⁠
🥣 PORRESUPPE⁠
⁠
🎋 BAGTE PORRER MED SENNEPSVINAIGRETTE OG PARMESANFLAGER⁠
⁠
🥧 PORRETÆRTE MEDE BACON⁠
⁠
🥚 PORRE VINAIGRETTE MED HAKKEDE ÆG⁠
⁠
🥧 PORRETÆRTE MED SOLTØRREDE TOMATER⁠
⁠
🐽 SVINEKOTELETTER PÅ PORRE-PEBERFRUGTKOMPOT⁠
⁠
🥣 GRØNTSAGSSUPPE⁠
⁠
Er der en af retterne som du bare må prøve? ⁠
⁠
God uge, knus Maria⁠
⁠
#porrer #madmedporrer #marialottes #opskrifter #sæsonråvarer #nemmad
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Artikler

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2023 MARIALOTTES.DK