Skip to content
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Kuvertbrød med surdej

Gå til opskrift Udskriv

Hjemmebagt brød er altid lækkert, og hjemmebagt brød med surdej er endnu bedre. Tit når man bager boller med surdej, bliver resultatet nogle noget rustikke boller, fordi dejen er ret våd. I dag har jeg dog sat mig for at lave en opskrift på kuvertbrød med surdej – perfekt runde, luftige og lette og perfekt, hvis man får gæster. 

Opskrift på nemme kuvertbrød bagt med surdej

Min opskrift på kuvertbrød med surdej er meget nemme at lave – også selvom de bages med surdej. De skal forberedes dagen før, hvor din surdej skal gøres bageklar og mel og vand blandes sammen til autolyse. Autolyse kickstarter dejens dannelse af glutennetværk, så du vil opleve at dejen allerede er meget mere stretchy, når den har stået til autolyse. 

Kuvertbrød med surdej-1
små Kuvertbrød bagt med surdej

Når du har tilføjet surdej og salt, skal dejen i muffinsforme. Du behøver altså hverken ælte eller bruge teknikker som slap-and-fold. Det er i muffinsformene at bollerne får den perfekte, runde form. Bollerne skal nu hæve 3 timer på køkkenbordet og derefter natten over i køleskabet. Dagen efter skal bollerne bare bages, og så er der klar til servering. 

Hvis du før har bagt med surdej, er den her opskrift lige ud af landevejen. Hvis du ikke har en surdej, kan du følge min surdejsguide her. 

Reklamelinks er markeret med*
små Kuvertbrød bagt med surdej

Kuvertbrød med surdej

Små kuvertbrød med surdej er perfekte til forret, som tilbehør til salater eller til suppe. De er nemme at lave og du kan forme dem som du vil.
5 fra 1 stemme
Antal: 14 Kuvertbrød
Forberedelse6 t 10 min
Tilberedelse1 t 17 min
1 d
I alt1 d 7 t 27 min

Ingredienser

Surdejsstarter

  • 50 g surdej
  • 50 g hvedemel
  • 50 g vand

Dej

  • 400 g manitoba hvedemel*
  • 100 g grahamsmel
  • 375 g vand
  • 100 g surdej
  • 10 g salt

Køkkenudstyr

  • Condibøtter*
  • Bagestål*
  • Dejsnitter*
  • Muffinsforme*

Noter

  • Flydetesten: Fyld et et glas med vand og kom en lille teske af den forventede aktive surdej i, hvis den flyder er den aktiv, hvis den synker er den ikke klar, og skal have lidt mere tid.
  • Tips til foldningerne: Ved at gøre hænderne våde mellem foldningerne, undgår du at dejen klistre for meget til dine fingre. 
  • Tips til at hakke boller: dyp dejskraber let i vand – så klistre den ikke lige så meget til dejen når du hakker bollen ud. Den skal dyppes mellem hver bolle.

Fremgangsmåde

Surdejsstarter – klargøring

  • Gør surdejen bageklar, ved at fodre den.
  • Tag 50 g af din in-aktive surdej (ikke taget direkte fra køl) og bland med 50 g vand og 50 g hvedemel. Rør det godt sammen og hæld det i et glas, så du kan følge udviklingen af din surdej.
  • Kom et låg på glasset og sæt en elastik dér på glasset, hvor din surdej er. Lad surdejen over de næste 3-6 timer vokse til dobbelt størrelse. Med en elastik kan du følge med i udviklingen, og se hvor meget den er vokset (som på billedet, hvor man kan se den er vokset til det det dobbelte). Nu er surdejen klar.
    Surdejsguide
  • Test evt. med flydetesten (læs noter*).

Æltedag

  • Bland i en stor skål eller bøtte hvedemel, grahamamel og vand sammen til en grødet masse. Lad den stå 1 time til autolyse.
  • Tilføj den aktive surdej som du har gjort klar til bagning. Klem surdejen godt ind i dejen med våde fingre. Lad nu dejen stå og hvile i 30 minutter på køkkenbordet. Kom låg på.
  • Tilsæt nu salt og kram det godt ind i dejen. Lad dejen hvilke yderligere 30 minutter.
  • Find 12-16 muffinsforme frem og spray dem med fedt eller smør med olie.
  • Hæld din dej ud på køkkenbordet, og brug en dejsnitter til at hakke dejen ud, så det passer i dine muffinsforme. Lad dejen stå i muffinsformene 3 timer med et fugtigt klæde over.
  • Kom formene på køl natten over.

Bagedag

  • Opvarm din ovn til 220 grader, varmluft. Ovnen skal være brandvarm for det bedste resultat af bollerne.
  • Kom muffinsformene direkte fra køl og ind i ovnen. Skru ned på 200 grader varmluft og bag bollerne i 12-15 minutter.
  • Tag kuvertbrødene ud af formene, og lad dem køle af på en bagerist.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Små kuvertbrød til forret, salater eller suppe

Kuvertbrød serveres gerne som tilbehør til en forret, som fx en salat, en suppe eller en let ret med fisk. Til en fancy middag kan de her kuvertbrød med surdej derfor være prikken over i’et. De har den typiske, dejlige syrlige smag af surdej og smager fantastisk med et lag smør. 

Kuvertbrød med surdej-5
Kategorier - Bagværk
Del med en du holder af:
Del på facebook
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

3 opskrifter med osteskorper

Foccacia med tomat

Foccacia med tomater

hjemmelavet nuggets af blomkål - vegetariske nuggets

Blomkålsnuggets

Ingredienser til pizzasauce

Pizzasauce

Opskrift på hjemmelavet balsamico glace

Balsamico glace

Sunde fastelavnsboller med chokolade, creme og marcipan

Sunde fastelavnsboller med chokolade, creme og marcipan

Fastelavnsboller med hindbær og vaniljecreme

Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og hindbær

færdiglavet bearnaise essens

Hjemmelavet bearnaise essens

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Maj 18

Open
💙🐚UGENS ONSDAGSPASTA.... Muslinge pasta🐚⁠
⁠
Du skal bruge ⁠
1,5 kg blåmuslinger⁠
1 løg⁠
1 fed hvidløg⁠
5 kviste frisk timian⁠
2 gulerødder⁠
2 tomater⁠
30 g olivenolie⁠
100 ml hvidvin⁠
500 ml fløde⁠
salt og friskkværnet peber⁠
1 citron⁠
500 g spaghetti⁠
½ bundt persille⁠
1 bundt frisk estragon⁠
⁠
Pastaen er super nem at lave og tager omtrent 35 min. ⁠
⁠
🐚Rens muslinger grundigt i rindende vand. Hvis der er nogle muslinger som er åbne, kan du banke dem på skallen – lukker de sig ikke, skal de kasseres. ⁠
⁠
🔪Snit løg og hvidløg fint og hak timianen. Skær gulerødder og tomat i mindre stykker. ⁠
⁠
🔥Varm en stor gryde op på højeste blus, kom olivenolien i og steg løg, hvidløg og timian i ca. 30 sekunder, kom herefter tomat og gulerødder og steg yderligere af i 30 sekunder. ⁠
⁠
🐚 Tilsæt muslinger - rør sammen - tilsæt hvidvin og lad muslingerne dampe i ca. 5-10 min eller indtil de har åbnet sig.⁠
⁠
🧜🏻‍♀️ Når muslingerne er færdige sigtes væsken over i en anden gryde hvor i fløden tilsættes og dette skal reducere ved middelvarme i ca. 15 min. ⁠
⁠
👩🏼‍🍳 I mellemtiden pilles ¾ dele af muslingerne ud af skallen, den sidste ¼ skal bevares i skallen, mest for syns skyld. Gem også grøntsagerne.⁠
⁠
🍝 underkog pastaen med 2-3 minutter efter pakkens anvisning. Tilsæt dem herefter til flødesaucen og vend sammen, smag til med salt peber og citronsaft.⁠
⁠
🐚 Tilsæt muslingerne og grøntsagerne til pastaen⁠
⁠
🍽 Server med grofthakket persille og estragon. ⁠
⁠
Du kan også finde opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 🤍⁠
⁠
#onsdagspasta #muslinger #pastamedmuslinger #blåmuslinger⁠
#vegetarmad #hverdagspasta #marialottes #pastaret #grønmad #hverdagsmad #aftensmad #nemaftensmad #foodstagram #nemmad #frokost #simpelopskrift #pastabånd #hjemmelavetpasta #spaghetti #citron #sommerpasta⁠
⁠

marialottes

View

Maj 17

Open
Bliver man da ikke bare i godt humør af denne farvebombe af en salat?! 🌈⁠
⁠
Denne salat altså bare så smuk og en vidunderlig kombination af det bitre fra radicchio, salte og fede fra feta, syrlig og søde fra de rå marinerede rabarber og sprøde fra asparges og pinjekerner. Salaten her, har det hele! 🤩⁠
⁠
Rabarbersalaten er en sikker vinder hele sommeren, og hvis du har rabarber hjemme i haven eller sommerhuset, så er det altså en fantastisk måde at tilberede den på. Rabarbertærte er også genialt, og det har jeg også opskrift til, hvis du mangler 😉⁠
⁠
Faktisk er rabarber en grøntsag... men den er stadig fantastisk smuk i farven, og hvad end du bruger dine rabarber til, smager det garanteret vidunderligt 😝⁠
⁠
Du finder hvertfald opskrift på denne salat via link i bio, eller på marialottes.dk 🤍⁠
⁠
#rabarber #farverigsalat #rabarbersalat #salatmedrabarber #asparges #feta #pinjekerner #regnbue #smuksalat⁠
#salat #lækkersalat #sundsalat #salatinspiration #tømkøleskabet #salattilfrokost #frokostsalat #farverigesalater #elskersalater #sundesalater #næring#vitaminer #vegetariskhverdagsmad #veggie #vegetarisksalat #vegetariskmad #grønsalat

marialottes

View

Maj 16

Open
Et lille hej fra Grækenland 🇬🇷 Her er varmt, utrolig smukt og 50 % af tiden går med at spise lækker græsk mad. Jeg elsker det, det er så frisk, lavet med lækre råvarer. Lækre oliven, olivenolie, græsk yoghurt, grøntsager. Listen er lang for al det gode, og jeg fik sådan lyst til at inspirere med lidt græsk mad:⁠
🥒 Tzatziki ⁠
🥗 Græsk salat⁠
🍅 Gyros⁠
🫓 Græske fladbrød⁠
🍗 Kyllinge souvlaki og kartofler⁠
🍴 Moussaka⁠
... og en masse 🍦, ☕️ og græske desserter 🍮⁠
⁠
Alle opskrifterne kan I finde via linket i min profil, hvis du har lyst til at græske-vibes og sommermad☀️🇬🇷⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#græskmad #mad #grækenland #sommermad #tomat #Tzatziki #græsktzatziki #Tzatzikiopskrift #græskeopskrifter #marialottes #oliven #olivenolie #hverdagsmad #sommeropskrifter #græsk #sommer #nemhverdagsmad

marialottes

View

Maj 15

Open
⁠UGENS MADPLAN 🍽 ⁠
⁠
En ny madplan er klar på marialottes.dk med en masse skønne, simple og forårsvenlige opskrifter.⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
I den kommende uge byder madplanen på:⁠
🍅 Bagt tomatsuppe med hvidløgsbrød⁠
🤍 Salat med parmaskinke, rucola og mozzarella med labneh⁠
😋 Butterdejsskåle og blomkålssalat⁠
💚 Enchiladas med guacamole⁠
🍕 Pizza med parmaskinke⁠
🤍 Blomkålspasta⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
#madplan #hverdagsmad #madplanuge20 #uge20madplan #madplaner #marialottes #inspirationtilmadplan #ugenmadplan #nemmemadplaner #gratismadplaner #gratismadplan #nemmadplan #madinspiration #hvadskalvispise #nemhverdagsmad #hurtigmad #nemmeopskrifter #opskrifterforalle #food52 #matplan #nemmeretter⁠

marialottes

View

Maj 14

Open
KUVERTBRØD MED SURDEJ 🤩⁠
⁠
Dem som har fulgt med længe ved, hvor glad jeg er for surdej, og nu er det vist også længe siden jeg sidst har delt en opskrift med surdej! ⁠
⁠
Denne opskrift er tilpas surdejs-syrlig og surdejs-sprød 😋⁠
⁠
Små kuvertbrød med surdej er perfekte til forret, som tilbehør til salater eller til suppe. De er nemme at lave og du kan forme dem som du vil. Jeg har brugt en muffinform og har fået små søde runde fætre, men du kan også lave dem i forme såsom hjerte-formede, firkantede eller måske noget helt tredje. Hvad ville være det vildeste at forme kuvert brød som? ⁠
⁠
Og lige netop muffinformen gør det også langt nemmere at lave denne opskrift med surdej. For alle de teknikker der findes til at folde og spænde op, har vi lagt i teknikker-skuffen. Denne her er en surdejsopskrift for alle ⁠
⁠
Lyder det som en opskrift du vil se nærmere på? ⁠
⁠
Du kan finde den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤍⁠
⁠
#kuvertbrød #surdej #syrligeboller #kurvetboller #surdejsboller #opskriftermedsurdej #surdejsopskrifter #marialottes⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Maj 11

Open
🍋 Onsdagspasta denne uge er en af de helt nemme, men absolut en du skal prøve at lave - husk at du kan gemme opskrift her på instagram!⁠
⁠
CITRONPASTA 🍋⁠
🍋 400 g spaghetti⁠
🍋 2 tsk flagesalt⁠
Når din gryde med kogende vand bulderkoger tilsættes spaghetti, kog det lidt under pakkens anvisning og gem 1-2 dl kogevand.⁠
⁠
🍋 1 stk citron⁠
Vask den grundigt, riv skalen af den, dernæst pres halvdelen af saften.⁠
🍋 90 g olivenolie⁠
Bland citronen saft og skal i olien. ⁠
⁠
Varm en sauterpande og tilsæt⁠
🍋 30 g smør⁠
lad det brune⁠
🍋 1 fed hvidløg⁠
svits det hurtigt i den brunede smør⁠
🍋 50 ml hvidvin⁠
lad det simre i nogle minutter, så alkoholen fordamper. ⁠
Tilføj nu den kogte pasta og citronolien til sauterpanden. Tilsæt nu 0,5-1dl af kogevandet. Lad det samle sig og se an hvor meget kogevand du skal bruge. ⁠
Smag til med salt og friskkværnet peber⁠
⁠
🍋 30 g Parmesan⁠
Riv parmesan, top din anrettet pasta.⁠
⁠
Velbekomme!⁠
Du kan som altid finde opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk! 🤩⁠
⁠
Skal du lave den?⁠
⁠
⁠
#vegetarmad #hverdagspasta #marialottes #vegetarisk #pastamedcitron #citroner #citron #pastaret #vegetariskhverdagsmad #vegetarian #grønmad #hverdagsmad #Lækkerpasta #aftensmad #nemaftensmad #vegetar #vegetariskmad #foodstagram #citronskal #parmesan #nemmad #frokost #simpelopskrift #spaghetti #hjemmelavetpasta #vegetariskaftensmad⁠
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Drikke

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør

Snacks

Sæson

Personlige indlæg

Ud at rejse

Ud at spise

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Guides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK