Bananbrød med surdej og chokolade

Bananbrød med surdej og chokolade

I dag skal det handle om en ny opskrift på bananbrød, bagt med surdej. Jeps, den er god nok! Og det smager altså hammer lækkert. Jeg har længe leget lidt med tanken om at prøve at anvende surdej i alverdens bagværk. Det har jeg ført gjort i et lækkert foccaciabrød, men også i kage.

Velvidende, at surdej har gode egenskaber med sig, er det jo bare herligt at de kan tilføres i en bagværksmæssige sammenhænge – også i den sødere ende af skalaen. Jeg satte kaffen over, biksede ingredienserne sammen til dette bananbrød, smed det i ovnen og inviterede min veninde. Nemt, afslappende og hyggeligt. Vi nød et par skiver af bananbrødet med smør på, hvilket bestemt ikke dårligt. Hvis det skal være til den helt store guldmedalje, kan du ovenpå smørret komme en stykke pålægschokolade. Uhm..

Bananbrød med surdej

Bananbrød med surdej

Bananbrød/banankage med surdej, chokolade og mandler. En dejlig kombination af det søde og syrlige. Find opskriften her og find inspiration.
5 fra 6 stemmer
Antal: 1 Brød
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

Bananbrød

Fremgangsmåde

Bananbrød

  • Tænd ovnen på 180°, varmluft.
  • Mos bananer i en skål. Tilsæt æg og pisk det sammen med bananer. Tilsæt surdej, olie og salt – rør godt sammen til en dej.
  • Bland i en anden skål hvedemel, bagepulver, grofthakket chokolade- og mandler. Vend dette sammen med bananblandingen. 
  • Kom det hele i en brødform beklædt med bagepapir og bag ved 180° varmluft, i ca. 20-25 minutter. Brug evt. en gaffel til at stikke undervejs for at tjekke om den er færdigbagt i midten.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Inspiration til bagværk med banan: Små bananpandekager uden mel og bananvafler.

Opskrift på bananbrød med surdej

Uha, sådan et nybagt bananbrød synes jeg sjældent man kan gå helt galt i byen med. Tager jeg vel fejl på den udtalelse? Nej, vel? Valget om en ny opskrift med surdej blev derfor heller ikke så svært. Jeg har længe grublet lidt over det, og kom frem til at NU skulle det være – et bananbrød med surdej. Og chokolade. Selvfølgelig. Aldrig gå ned på chokolade! Snup derfor gerne en skive eller to, eller kom en skive i børnenes madpakke, som et mellemmåltid.

Jeg gerne ville blandt andet gerne teste et bananbrød af, for at se om surdejen overtog smagen fra de søde bananer, og dermed blev for syrligt. Det var ikke tilfældet, og tanken om at bananernes sødme ville gå godt i kombination med det syrlige fra surdejen holdte stik. Det blev faktisk ret godt!

Opskrifter med overskydende surdej

Sidder du tilbage med mere overskydende surdej eller har du bare lyst til at få endnu mere inspiration til hvad du kan lave med dine surdejsrester, så kan du prøve flere opskrifter af.

Mit første forsøg blev disse surdejspandekager. De var slet ikke så tosset en kombination, så jeg tænker at forsætte denne surdejsbølge lidt endnu – eller ihvertfald fortsat eksperimenter lidt mere, i det søde køkken. Jeg har også udviklet en opskrift på lækre surdejsvafler.

Bananbrød med surdej og chokolade

Bananbrød med surdej og chokolade

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
5 from 6 votes (5 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

34 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments