Annonce

Surdejspandekager

Surdejspandekager med syltede svesker

Surdejspandekager er svaret på mindre madspild. Jeg hader at smide mad ud, og det gælder også mine surdejsrester. Der kommer altid surdej til overs, når jeg skal fodre min surdej på ny. Ærgerligt, men det er sådan det er at opbygge en god og solid surdej, som kan bruges til surdejsboller- og brød.

Vi laver en del surdejsbagværk her i Paris, hvor vi bor lige nu, så der bliver en del rester af surdej tilovers for hver gang vi fodre til surdejsboller. Og i stedet for at smide surdejen ud, som kan den bruges til en masse andet lækkert bagværk.

Surdejspandekager med syltede svesker

Surdejspandekager

Lav dejlige nemme surdejspandekager med din overskydende surdej. Lækre og syrlige pandekager med syltede svesker til
4,25 fra 8 stemmer
Antal: 4 Stk
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Surdejspandekager

Syltede svesker

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

Surdejspandekager

  • Pisk alle ingredienser sammen til en pandekagedej.
  • Steg dejen på en varm pande i smør til pandekager.

Syltede svesker

  • Skær en 1/2 citron i skiver.
  • Kom citronskiver i en gryde med vand, æblejuice, rørsukker og en flækket vaniljestang. Bring det i kog, til sukker er opløst. 
  • Hæld sukkerlagen over sveskerne i en condibøtte eller glas.
  • Lad dem afkøle, eller kom dem direkte varme på pandekagerne i godt selskab med vaniljeis. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på surdejspandekager

Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med surdej, kan du passende tjekke min guide til opstart af surdej, hvor jeg viser dig step by step, hvordan du kommer igang. Jeg lover dig: Når du først er kommet igang med surdej og de bagværk der kommer ud af det, bliver du virkelig bidt af det.

Og hvad du kan bruge den overskydende surdej til, har du nok allerede luret. Overskriften og billederne, har vist afsløret mig – og dog, pandekager havde ikke behøvet at indeholde surdej. Det gør de dog, og det er slet ingen skam. Det smager nemlig virkelig godt! Særligt i selskab med en god klat vaniljeis, hvor det søde møder det syrlige. Jeg har også en opskrift på surdejsvafler, hvis du vil prøve den.

Den karakteristiske syrlige smag, kommer dejligt til udtryk i pandekagerne her. Og udover den dejlige smag, har surdejen også nogle sundhedsgavnlige egenskaber med sig: mælkesyrebakterier. 

Er du ikke så meget til surdej og den syrlige smag, kan du tage et kig på nogle lidt mere søde pandekager, fx min bananpandekager, amerikanske pandekager, Klassiske pandekager eller neutrale små sunde pandekager.

Se også min opskrift på den helt klassiske pandekagedej, som altså er uden surdej.

Hjemmelavet pandekager med surdej til aftensmad

Men det behøver ikke kun at være i det søde køkken du anvender disse surdejspandekager – hvis sukkeret undlades i pandekagedejen kan du bruge dem som madpandekager. Har du ikke noget surdej kan du gå direkte til min opskrift på almindelige madpandekager.

Dessert med surdejspandekager, syltede svesker og vaniljeis

Til pandekagerne er serveret lækre, søde og bløde, saftige svesker der er syltede i en vanilje sukkerlagde. De kan heldigvis holde sig på køl længe (3 uger) i deres lagde, og fungere rigtig godt til morgenbordet, på fx yoghurt.

Surdejspandekager med frisk frugt og flødeskum eller en nøddesmør, som fx hjemmelavet peanutbutter eller hasselnøddesmør er også super lækkert. Men vaniljeis er altså en klar favorit hos os. Mums!

Surdejspandekager opskrift
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

9 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments