Amerikanske pandekager med brombærkompot

Amerikanske pandekager med brombær

Amerikanske pandekager med brombær, var hvad jeg blandt andet fik ud af de mange flotte brombær jeg plukkede da jeg var i sommerhus sidste uge. Jeg elsker at plukke de mange bær der bugner lige nu i haver, ved vejkanten og buskadser. Jeg er kæmpe fortaler for at spise i sæson, hvorfor jeg altid plukker hvad jeg finder. 

Udover brombær har jeg været på jagt efter ribs, jordbær, blommer og blåbær denne sommer. Det er lidt overvældende, at det hele springer ud på samme tid. Brombær plejede jeg altid først at plukke i slut august måned, hvor de normalt titter frem.

Amerikanske pandekager med brombær

Amerikanske pandekager

En lækker stak amerikanske pandekager med hjemmelavet brombær kompot til din søndag morgen eller som dessert til is.
4,75 fra 4 stemmer
Antal: 8 Stk
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Råsyltede brombær

Pandekager

Desuden

Noter

TIP: De er også gode dagen efter, hvor du hurtigt kan lune dem i ovnen.
TIP: Du kan også bruge frosne brombær i dejen.

Fremgangsmåde

Råsyltede brombær

  • Start med at lave de råsyltede brombær, så de kan trække. Brombær moses med honning og vaniljepulver og sættes derefter på køl.

Pandekager

  • Bland de tørre ingredienser i en skål: hvedemel, vaniljepulver, bagepulver og salt.
  • Tilsæt mælk, honning og æg – pisk til en ensartet masse. Vend forsigtigt brombær i, så de bevarer deres form. 
  • Steg pandekagerne i smør eller kokosolie. Der går ca. 2 spsk. dej til én pandekage.

Serveringsforslag

  • Servér pandekagerne med råsyltede brombær og evt. lidt vaniljeis
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Amerikanske pandekager med brombær

Opskrift på luftige og buttede amerikanske pandekager

Her har jeg lavet amerikanske pandekager, og med et lille twist – der er nemlig brombær i disse. De er super simple at lave, og du kan altid erstatte brombær med andre bær. Fx kan du prøve dig af med min nemme blåbærpandekage opskrift.

Læs også: Vil du hellere spise brombær i en lækker kage, så skal du næsten prøve en god brombærtærte eller brombærmuffins.

Amerikanske pandekager med brombær

Flere opskrifter på mini pandekager

Er du ligesom jeg vild med pandekager i alle afskygninger? Både de buttede som de amerikanske pandekager du fandt her i indlægget, men også bananpandekager eller æblepandekager?

Jeg synes det er så herligt hvordan man kan udvikle på opskrifter. Derfor har jeg også afprøvet mig med surdejspandekager – det var virkelig en succes, hvor det syrlige fra surdejen fungerede virkelig godt! Er du ligesom jeg også bare vild med helt klassiske pandekager? Så tag et kig på min opskrift på bloggen.

Amerikanske pandekager med brombær
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 986
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments