Annonce

Æblebeignet med kanelsukker

Nem opskrift på æblebeignet

Lækre æblebeignet – en lækker dessert, der består af skiver af æble, dyppet i en dej lavet af mel, mælk, æg, sukker og krydderier, hvorefter de steges i smør på en pande, til de bliver sprøde og gyldne. Det smager SÅ godt! Og særligt når de, som i denne opskrift, vendes i kanelsukker bagefter.

Jeg har ladet mig inspireret af den velkendte beignet (udtales “ben-YAY”), som er en type friteret dejdessert, der stammer fra fransk kogekunst. Beignets kan være både søde og salte. De er ofte lavet ved at dyppe dejklatter i varm olie, indtil de bliver gyldne og sprøde. I stedet for at stege i varm olie, har jeg brugt smør. Så faktisk er dette oprindeligt gammeldags æbleskiver med æbler.

Nem opskrift på æblebeignet

Æblebeignet med kanelsukker

Æblebeignet er en nem opskrift på æbleringe vendt i en slags pandekagedej, som steges i smør eller olie. Her vendt i kanelsukker.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Beignet dej

Kanel-sukker-blanding

Fremgangsmåde

  • Skræl æblerne, skær dem i skiver á ca. 1,5 cm og fjern kernehuset.
  • Sigt hvedemel og bagepulver i en skål. Tilsæt mælk og pisk det sammen til en tynd dej. Tilsæt et sammenpisket æg, sukker, et nip flagesalt og vaniljepulver. Rør det hele godt sammen til en dej, som skal have en lidt tykkere konsistens end en pandekagedej.
  • Dyb æbleringene i dejen og steg dem i smør på en pande, ved lav temperatur, så æblerne bliver tilberedt og møre.
  • Lav i en dyb tallerken en kanel-sukker-blanding, og vend vend de stegte æbleringe direkte heri.
  • Servér lune, med vaniljeis eller cremefraiche til.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Nem opskrift på æblebeignet

Æblebeignet er perfekt til efteråret, hvor æbletræerne bugner med sprøde, saftige æbler. Jeg er så heldig at have æbletræer i vores sommerhus-have, og har anvendt Ingrid-Marie æbler til denne opskrift. Når skiver af æble steges i smør, ved lav varme, bliver de helt møre og lækre. Det smager vidunderligt!

Æblebeignet er vist oprindeligt “gammeldags æbleskiver” – præcis som de blev tilberedt i det 18. århundrede. Flade skiver af frisk æble dyppet i dej og stegt på panden. Dette er ægte, traditionelle æbleskiver. I dag kender vi dem som runde æbleskiver med kernemælk.

I min beignetdej har jeg vaniljepulver, men her kan du også bruge andre krydderier som fx kanel, kardemomme eller ingefær.

Tip! Opskrifter på æblebeignet kan variere, og nogle variationer kan også indeholde fyld som rosiner, vanilje eller kardemomme for at tilføje ekstra smag. Det er en lækker måde at nyde æbler på i en sød og sprød form.

Æblepandekager
Æblepandekager med kanel og karamelliserede æbler. Få en skøn æblepandekage opskrift du kan bruge til morgenmad og brunch.
Gå til opskrift
Æblepandekager
Æblebeignet

æbleringe i pandekagedej

Tips til opskriften på æbleringe i pandekagedej

Æbleringe i pandekagedej er en lækker dessert, hvor æbleringe som sagt blot skal dyppes i en pandekagedej og derefter steges, indtil de bliver sprøde og gyldne. Selvfølgelig, her er nogle tips for at lave æbleringe i pandekagedej:

  1. Vælg de rette æbler: Brug æbler, der er faste og let syrlige, da de vil tilføje en dejlig smagskontrast til den søde pandekagedej. Jeg brugte Ingrid-Marie, men Discovery, Elstar og Cox Orange er også gode danske æblesorter! 
  2. Skær jævne ringe: Når du skærer æblerne, skal du forsøge at få jævnt tykke ringe for at sikre, at de steger ensartet.
  3. Krydderier: Udover vanilje eller kanel kan du eksperimentere med krydderier som ingefær, muskatnød eller kardemomme for at give din pandekagedej ekstra smag.
  4. Lav din egen pandekagedej: Lav pandekagedejen fra bunden i stedet for at bruge en præfabrikeret blanding. Det giver de bedste resultater.
  5. Test panden: Varm din pande eller stegepande godt op, inden du begynder at tilsætte smør og steger æbleringene. Sørg for, at det er tilstrækkeligt varmt, så ringene bliver sprøde og ikke absorberer for meget fedt.
  6. Afdryp overskydende dej: Når du dypper æbleringene i pandekagedejen, skal du lade overskydende dej dryppe af, så de ikke bliver alt for tunge og dejen ikke drypper ned i panden.
  7. Server straks: Æbleringe i pandekagedej smager bedst, når de serveres varme. Nyd dem med valgfrie toppings som flormelis, vaniljeis, ahornsirup, flødeskum eller creme fraiche.
Bagte æbler med marcipan
Lækker opskrift bagte æbler med marcipan som smager helt vidunderligt, særligt med flødeskum eller vaniljeis til. Når æblerne bages får de en vidunderlig smag.
Gå til opskrift
Bagte æbler med marcipan låg
Æblemuffins
Nemme og svampede æblemuffins med kanel og marcipan – på under 30 minutter har du dejlige muffins med æbler.
Gå til opskrift
Opskrift på æblemuffins og revet æble

Hvad er æblebeignet?

Æblebeignet er en lækker dessert lavet med æbler. Det er en form for friteret eller bagt æbledessert, hvor æbleskiver eller tynde æbleskiver dyppes i en dej lavet af mel, æg, sukker og mælk, hvorefter de steges i olie eller bages i ovnen, indtil de bliver sprøde og gyldne.

Når æblebeignets er færdige, serveres de ofte varme og drysses med flormelis eller kanel-sukker, for den gode smag.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 981
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments