Annonce

Bagte æbler med marcipan-bund

Bagte æbler med marcipan og flødeskum

Det her er en virkelig fin ide til en portionsanrettet dessert med æbler. Hvis du har nogle æbler liggende, som er ved at blive kedelige, eller har massevis af æbler i haven, så er det oplagt at lave disse bagte æbler med marcipan. Det er en super simpel opskrift, som smager skønt – især med en klat vaniljeis eller flødeskum på toppen.

Bagte æbler med marcipanlåg

Bagte æbler med marcipan er en slags dekonstrueret æbletærte bare med en lidt kortere ingrediensliste. Det er super lækkert at lave bagte æbler i ovn, for det er en helt anderledes oplevelse at spise end, når de er friske og sprøde. Et bagt æble er nemlig blødt og sødt.  

Nem opskrift på hele bagte æbler med marcipan og vanilje

Der er ikke så meget dessert over et simpelt bagt æble. Jeg bager derfor æblerne i en muffinsform med sukker og et låg af marcipan. Når æblerne er bagte, vipper du dem ud af formen, så marcipanlåget bliver til en marcipanbund.

Det er en virkelig nem opskrift, hvor det mest besværlige faktisk er at fjerne kernehuset fra æblet uden at skære æblet i skiver. Derefter skal æblerne bare hygge sig i ovnen i et kvarters tid, hvorefter de kan serveres. 

Bagte æbler med marcipan låg

Bagte æbler med marcipan

Lækker opskrift bagte æbler med marcipan som smager helt vidunderligt, særligt med flødeskum eller vaniljeis til. Når æblerne bages får de en vidunderlig smag.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
  • Skær enderne af æblerne, udhul dem og fjern kernehuset.
  • Del marcipanen I fire og rul hvert stykke ud til en cirkel med en diameter på 5-6 cm.
  • Vend sukker og vaniljesukker sammen.
  • Smør 4 muffinsforme godt med smør, jeg brugte en metalform, så den bedre holder på formen.
  • Drys muffinsformen med halvdelen af sukkeret og kom æblerne i formen.
  • Drys igen med lidt mere sukker.
  • Læg marcipanlåget på og bag dem i ca. 15 minutter i ovnen.
  • Servér med flødeskum eller vaniljeis.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Serveringsforslag til bagt æble

Bagte æbler med marcipan kan serveres med flødeskum eller vaniljeis – alt efter hvad du foretrækker. Du kan også sagtens bruge en saltkaramel is eller stracciatella. 

Er du vild med æbler, eller har du flere liggende i frugtskålen?
Prøv denne æblekage med kanel eller crumble med æble.

Bagte æbler med marcipan låg
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 977
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments