Rødvinspocheret pærer med straciatella is

Rødvinspocheret pærer med straciatella is

Smukke bordeauxfarvede rødvinspocheret pærer er helt vidunderlige i smagen, og så er det helt perfekte til dessert med en god skive is til. Så nu hvor de dejlige pære stadig er i sæson er det om at skynde sig at sylte nogle af dem til senere brug. Her har jeg fx allerede været igang med at lave pocheret pærer med rødvin. Så nu er desserten til de kommende middagsaftaler i hus! Det er dejligt og nemt.

Det er sjældent at jeg når at spise alle mine pærer i frugtskålen, så derfor er en portion rødvinspocheret pærer helt ideel, da det forlænger holdbarheden på dem. Når man pochere pærerne i rødvin får de sådan en flot farve. Og jo længere tid de får lov at trække i rødvinslagen, desto mørkere bliver de.

Rødvinspocheret pærer med is til dessert

Rødvinspocheret pærer er virkelig lækre til dessert med en god is til, fx straciatella med små chokoladestykker eller en god vaniljeis med masser af vaniljekorn. Når de pocheret pærer er klar efter nogle uger, minimum to uger – gerne tre, er de klar til at blive spist. Kom en hel, halv eller halvanden rødvinspocheret pærer på en tallerken og servér med isen. Det smager himmelsk, og så er der en god dessert til nytår, den næste gæstemiddag eller fredag aften med familien reddet.

Så lav dem nu og servér dem til dine gæster næste gang du er på bar bund med desserten. Det er så smart og nemt!

pærer pocherert i rødvin og sukker

Opskrift på pocheret pærer i rødvin

For at lave rødvinspocheret pærer skal du først skrælle pærerne, da det er forudsætningen for deres dybe bordeaux farve. Derefter skal du blot koge en rødvinslage sammen af rødvin, sukker og vand. Heri skal pærerne og til sidst skal de opbevares i et skoldet glad, og så på køl i minimum 2 uger.

Rødvinspocheret pærer med straciatella is

Rødvinspocheret pærer med straciatella is

Rødvinspocheret pærer er en skøn måde at spise pærer på, og med en god straciatella is til har du en vidunderlig dessert.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Rødvinspocheret pærer

  • 4 stk pærer ( )
  • 400 ml rødvin
  • 350 g sukker
  • 150 ml vand
  • 1 stk citron

Serveringsforslag

Fremgangsmåde

  • Skræl pærerne.
  • Kog rødvin, sukker og vand op. Lad det simre i ca. 10 minutter indtil sukkeret er opløst.
  • Kom pærerne i og lad dem pochere i lagen i ca. 5 minutter.
  • Kom citronsaft i og kom dem i et rent glas eller lignende. Kom et lille stykke bagepapir over så det hele er dækker. Stil det på køl i minimum 2 uger, gerne længere.
  • Server pærerne med en skive straciatella is og lidt finthakket mørk chokolade.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Rødvinspocheret pærer
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments