Vaniljeis med masser af vaniljekorn!

Vaniljeis må være isens svar på en pizza Margherita: Det er de mest simple ingredienser og alligevel noget af det bedste man kan få. Jeg har for nylig fået mig en ismaskine, og det har selvfølgelig resulteret i en masse forsøg på at lave den bedste opskrift på vaniljeis. NU har jeg ramt den perfekte hjemmelavet vaniljeis, og jeg har glædet mig til at dele opskriften med jer!

Hvis du lige som mig er træt af at spise vaniljeis, som hverken smager af vanilje eller indeholder ægte vanilje, så går den her opskrift ud til dig. I en hjemmelavet variant kan man jo nemlig lave den præcis som man vil – og jeg laver den altså med masser af vaniljekorn og fløde, så vaniljeisen ikke bare bliver cremet og lækker, men også kommer til at smage af vanilje.      

Klassisk grundopskrift på flødeis med vanilje

Vaniljeis er lækkert i sig selv, men den kan også betragtes lidt som en grundopskrift på flødeis. Du kan derfor bruge denne opskrift som et udgangspunkt for at lege med flere smage. 

Det er ofte sådan jeg gør, når jeg udvikler opskriften: Jeg får den fundamentale base på plads, og herefter begynder jeg at blive kreativ. 

Hvis du vil bruge vaniljeisen som grundopskrift til andre smage, kan du eventuelt skrue lidt ned for mængden af vanilje. Eventuelt!

Inspiration til Tilbehør til en god vaniljeis

Nem opskrift på vaniljeis med masser af vaniljekorn

Vaniljeis er nemt at lave, og selve isbasen kan forberedes i forvejen. Det er altså en helt perfekt opskrift, hvis du fx vil servere en dessert med vaniljeis, hvor isen er hjemmelavet og friskkørt på maskinen.

Jeg laver nemlig isen på en ismaskine, og det gør det bare så nemt og sjovt at lave is – især hvis man vil lave en god vaniljeis, eller hvis man har lyst til at eksperimentere med nye smage. Eller hvis man ligesom mig bare elsker is og ikke kan få nok af at spise det!   

Vaniljeis

Hjemmelavet vaniljeis, som køres på ismaskine. Det er nemt at lave en god vaniljeis selv, og du kan justerer mængde af vanilje du synes.
4,80 fra 10 stemmer
Antal: 8 Personer
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse45 minutter
Frysetid4 timer
I alt5 timer 10 minutter

Ingredienser

Vaniljeis

 • 1 stk vaniljestang
 • 80 g sukker
 • 300 ml sødmælk
 • 300 ml fløde
 • 6 stk æggeblommer

Fremgangsmåde

 • Tip! Du kan sagtens lave din ismasse dagen før, så du blot skal køre isen på maskine.

Hjemmelavet vaniljeis

 • Flæk vaniljetangen, skrab vaniljekornene ud og bland dem med lidt af sukkeret. Smid ikke de tomme vaniljestang ud, fordi den besidder stadig en masse god vanilje!
 • Bring sødmælk, fløde og den tomme vaniljestang op til lige under kogepunktet, som er lige under 100°C. 
 • Pisk æggeblommerne med vanilje og sukker, til du har en luftig æggesnaps. 
 • Hæld forsigtigt den varme mælke-fløde-blanding i din æggesnaps under kraftig piskning. Nu har du din ismasse klar.
 • Hæld nu din ismasse tilbage i gryden og varm den op til ca. 82°C, men ved lav varme så det ikke brænder på – vigtigt! Rør derfor gerne i det undervejs, gerne hele tiden. 
 • Køl ismassen helt ned i køleskabet, når du har ramt en temperatur på 82°C. Det tager ca. 2 timer at køle ismassen ned. 
 • Når din ismassen er fuldstændig afkølet, er den klar til at blive kørt på ismaskinen. Kør nu isen på maskinen.
 • Fordel vaniljeisen i en lille form, fx en aflang kageform på ca. 1-1,5 L.
 • Stil isen i fryseren i minimum et par timer til den har sat sig – gerne til næste dag.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hjemmelavet vaniljeis med fløde lavet på ismaskine

Jeg er SÅ glad for min nye ismaskine*, og den har arbejdet på højtryk hele sommeren med at levere nem og lækker is til mig, min kæreste, venner og familie. Der findes jo intet bedre end at kunne dele ud af sine succeser i køkkenet <3

Når denne is med vanilje er kørt på maskinen, får den en softice konsistens og kan spises direkte fra maskinen, om man vil. For at opnå den aller aller bedste vaniljeis, skal isen dog på frys nogle timer for at få den perfekte konsistens.

Inspiration til flere opskrifter på hjemmelavet is: Solbæris med mørk chokolade og hasselnøddeis.

vaniljeis på ismaskine

vaniljeis til dessert

bedste vaniljeis opskrift

Tilbehør til en god vaniljeis som dessert

Hvis du synes at vaniljeis er lidt kedeligt at spise for sig selv, så er der heldigvis masser af muligheder for at servere isen som tilbehør til en god dessert:  

 • Desserttærter: Lækre, søde tærter der fyldes med dine yndlingsbær eller frugter og serveres med vaniljeis. Det kunne fx være en nem bærcrumble. 
 • Brownie: Ingen opskrift på vaniljeis uden min bedste opskrift på fudgy brownie!
 • Vaffel: Du kan bage din egne isvafler, eller købe skåle formet som vafler og servere din flødeis heri.
 • Pandekager: Det bliver ikke mere nostalgisk og lækkert end pandekager med is!
 • Nøddekurve: Bag dine egne hasselnøddekurve og kom vaniljeisen i.
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments