Annonce

Julevafler med kirsebærskum

julevafler

Glædelig 1. søndag i advent! Nu er julen 2020 officielt gået i gang, selvom jeg nok må sige, at jeg har været i køkkenet mange gange og forberede julebag og opskrifter til jer allerede. Men nu er det altså 1. søndag i advent, og hvilken bedre måde at starte denne dag på end med en omgang julevafler til morgenmad eller eftermiddagskaffe? 

Jeg elsker vafler, så hvorfor ikke – nu hvor det er juletid – få vafler til at smage af jul? Det er præcis, hvad du får i denne opskrift. 

Opskrift på julevafler

Julevafler med kirsebærskum

Julevafler med kirsebærskum smager skønt. I vaffeldejen er der kanel og kardemomme og fløden er rørt med kirsebærsauce.
5 fra 4 stemmer
Antal: 6 vafler
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
Hviletid30 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

Vafler

Til stegning

  • 20 g smør (til stegning)

Kirsebærskum

  • 100 ml fløde
  • 20 g kirsebærsauce
  • 15 g græsk yoghurt 2 %

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

  • Smelt smør i en lille kasserolle eller i mikroovnen. Stil herefter til side.
  • Bland hvedemel, kardemomme, kanel, sukker og bagepulver i en skål. Tilsæt mælken og pisk til blandingen er ensartet. Tilsæt smør og pisk godt. 
  • Lad dejen stå og hvile i ca. 30 minutter. Du kan også springe hviletiden over. 
  • Bag den første vaffel med lidt smør på vaffeljernet – derefter kan du udelade smør, hvis du har et vaffeljern med slip-let-effekt. 
  • Servér vaflerne med letpisket fløde, som er vendt med kirsebærsauce og 1 spsk græsk yoghurt.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Sprøde julevafler med kirsebærskum

En god vaffel er en sprød vaffel, hvis du spørger mig. Vafler er altså bare ekstra skønne, når de også er sprøde, og derfor skal man huske at stege i smør! Det er vigtigt. 

Udover at tilføje varme krydderier til dejen, så bliver disse vafler også til julevafler, fordi de slår følgeskab med en lækker kirsebærskum. Jeg har sådan set bare pisket fløde, og så vendt det med kirsebærsauce og lidt græsk yoghurt for at balancere det søde. Du kan i princippet lave det med alverdens andre syltetøj eller marmelader, men kirsebærsauce hører jo netop julen til. Og hvis du har mod på at lave en hjemmelavet kirsebærsauce – det er virkelig nemt at lave selv og du kan smage den til, som du ønsker med spændende krydderier.

Du kan også nøjes med kirsebærsaucen og udelade fløden. Eller omvendt 😉

sprøde vafler til jul

Opskrift på julevafler

Julevafler til julehyggen

Den første bid får dig til at tænke på jul – det vil jeg godt garantere. Derfor er julevafler helt perfekt på et eftermiddagsbord, hvor der også er æblegløgg, varm chokolade og hjemmelavede æbleskiver. Hvor mørket har sænket sig og man tænder det første adventslys. 

Varm chokolade og æbleskiver er et must her i juletiden – så disse dejlige juleopskrifter får du også din vej. 

Julekrydrede vafler med kanel og kardemomme

Kardemomme og kanel er de to julekrydderier, jeg bruger i dejen. De er begge to varme og går perfekt i dejen, når man er ude efter noget julet. Vaflerne får en skøn smag, og med flødeskummen på bliver det helt perfekt. 

Du kan også tilføje endnu flere krydderier, hvis du har lyst – nelliker, stjerneanis og ingefær giver fx alle et ekstra julekrydret pust. 

Prøv også: Nemme sprøde vafler eller citronvafler.

julevafler med kirsebær

Flere opskrifter på søde vafler

Nu er det jo ikke nogen hemmelighed, at jeg er glad for vafler. Derfor er disse julevafler langt fra de første søde vafler jeg har lavet – på bloggen finder du derfor også bananvafler, som får noget af sin sødme fra bananer, og fuldkornsvafler, som nærmer sig det sunde hjørne. 

Jeg har også en skøn opskrift på sunde belgiske vafler, hvis du foretrækker disse over tynde hjertevafler. 

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments