Bananvafler – sunde og nemme vafler med banan og havregryn
Bananvafler er et dejligt og let alternativ til de traditionelle vafler. De ligner en almindelig vaffel, men er lavet med modne bananer og andre ingredienser. Bananvafler er en rigtig god måde at få et sundere alternativ til vafler i dit hjem. De kan laves med forskellige ingredienser, så de kan tilpasses enhver smag. Og så er de utrolig nemme at lave, og de kan tilberedes på få minutter.
Vaflerne er meget mættende og vil fylde dig med energi, så du kan have en dejlig dag.
Bananvafler
Ingredienser
- 120 g havregryn*
- 1 tsk vaniljepulver*
- ¼ tsk flagesalt
- 1 tsk stødt kardemomme*
- 1 tsk bagepulver*
- 2 stk bananer
- 2 stk æg
- 100 ml mælk
- 30 g smør (til stegning)
Køkkenudstyr
Noter
- Kan fryses.
Fremgangsmåde
- Blend havregryn til mel i en blender. Tilsæt vaniljepulver, salt, kardemomme og bagepulver og rør det sammen.
- Mos bananerne i en skål og pisk æg og mælk i. Tilsæt de tørre ingredienser og rør godt.
- Tænd vaffeljernet.
- Inden dejen hældes på det varme vaffeljern, smøres det med lidt kokosolie eller smør.
- Fordel ca. 1 dl af dejen i vaffeljernet og bag vaflerne til de er lettere gyldne og sprøde.
En simpel opskrift på vafler med banan
Brug bananer til at tilberede nogle lækre vafler. Vaflerne er nemme at lave og kræver kun få ingredienser, som alle er naturlige.
Først skal du blende havregryn til mel, hvis du ikke allerede har havremel liggende. Herefter tilsættes vaniljepulver, salt, kardemomme og bagepulver. Skræl derefter to modne bananer og mos dem med en gaffel. Æg og mælk piskes i bananmosen og røres sammen med de tørre ingredienser. Så skal det blot røres godt sammen, og dejen skal fyldes i et varmt vaffeljern. Når vaflerne er gyldne, er de klar til servering.
Server de varme vafler med smør, honning, sirup eller andre toppinger. Sådan! Nu har du lækre og saftige bananvafler, der er perfekte til morgenmad eller et sødt mellemmåltid.
Endnu en lækker opskrift med banan til morgenmad:
Hvis du er vild med en sund morgenmad med både havregryn og banan, kan du også kigge på min opskrift på nemme bananpandekager.
Nemme og sunde bananvafler med havregryn til morgenmad eller brunch
Disse sunde bananvafler er perfekt til morgenmad, da de er lavet med havregryn og derfor mætter dejligt. Der er masser af fuldkorn, fibre og smag at finde i disse vafler med banan. Jeg kalder dem derfor for sunde, da du netop finder førnævnte i dem. De kan spises som morgenmad, men de er også gode som en snack på farten eller til dessert – mulighederne er mange.
Bananvaflerne her er ikke særlig søde, fordi det kun er bananerne og en smule honning der er med til at søde bananvaffeldejen. Honning kan udelades, og omvendt – ønsker man dem mere søde, kan man tilføje én spisesske sukker eller lidt vaniljesukker.
Gode tilbehør til hjemmebagte vafler med banan
En vaffel kan måske være lidt kedelig uden noget ovenpå. Der findes utrolig meget lækkert tilbehør, som man kan komme på sine bananvafler.
Prøv at toppe bananvaflerne med fx en hjemmelavet æblekompot, Dulce de leche eller friske bær, hakkede mandler og lidt sirup. Alle ting vil med garanti fungere helt fantastisk på en stak hjemmebagte bananvafler.
Ellers kan jeg afsløre, at de også går i virkelig godt spænd med en lille skefuld chokoladeis. Banan og chokolade er bare altid en sikker vinder, ikke? Det er det ihvertfald herhjemme!
Vil du spise flere søde vafler?
Så kan du tage et kig på mine fuldkornsvafler eller citronvafler. Sidstnævnte vafler er virkelig gode og nogle af mine favoritvafler, som jeg også laver igen og igen.