
Jeg er så glad for mit vaffeljern, hvilket resulterede i en omgang bananvafler. Et vaffeljern er nok en af mine bedre investeringer, da man kan eksperimentere med forskellige ingredienser. Jeg har allerede lavet forskellige opskrifter på vafler og jeg tænker at jeg snart vil lave nogle flere madvafler som fx spinatvafler i den nærmeste fremtid.
Min morgenmad er aldrig den samme hver morgen, da jeg spiser meget varieret. I weekenden spiser jeg flere vafler og pandekager end jeg gør i hverdagen, hvor det ofte bliver til en omgang skyr, grød, smoothies eller hvad jeg nu lige finder på. Men den anden dag fik jeg altså sådan lyst til noget lækkert, og derfor blev det i denne omgang til nogle lækre bananvafler. De blev simpelthen så lækre, at jeg i dagens indlæg vil dele opskriften med jer. De kan jo spises som morgenmad, en snack på farten eller til dessert – mulighederne er mange.
Sunde bananvafler med havregryn til morgenmad
Bananvaflerne er glutenfrie, da dejen er lavet med glutenfrie havregryn, frem for mel. Selv små babyer kan spise dem, og jeg har hørt at de allerede er faldet i god jord hos flere småbørn, både til morgenmad eller som et mellemmåltid på farten.
I weekenden fandt min mor sit gamle vaffeljern* frem og vi gik i køkkenet for at bage søde små vafler med banan. Vi havde nogle modne bananer liggende, så det var oplagt! Vaflerne her er ikke særlig søde, fordi det kun er bananerne og en smule honning der søder er i dejen.
Honning kan udelades, og omvendt – ønsker man dem mere søde, kan man tilføje 1 spsk sukker eller lidt vaniljesukker. Det er en smagssag. Alt i alt blev vaflerne virkelig gode, og det er helt sikkert ikke sidste gang jeg skal bage dem selv.

Vafler med banan
Opskriften på bananvaflerne er nogle af de mest simple du kan kaste dig ud i. Næsten alle ingredienser skal nemlig blot blendes, og derefter steges de i lidt smør i et brandvarmt vaffeljern.
En vaffel kan måske være lidt kedelig uden noget ovenpå. Så prøv fx at toppe dem med æblekompot, Dulce de leche eller friske bær, hakkede mandler og lidt sirup. Alle ting vil med garanti fungere helt fantastisk på en stak hjemmebagte bananvafler. Ellers kan jeg afsløre, at de også går i virkelig godt spænd med en lille skefuld chokoladeis. Banan og chokolade er bare altid en sikker vinder, ikke? Det er det ihvertfald herhjemme.
Få opskrift på nemme bananvafler uden mel her:

Bananvafler
Ingredienser
- 2 stk modne bananer
- 2 stk æg
- 3 dl havregryn
- 1 tsk bagepulver*
- 1 dl mælk
- 1 tsk honning
- 1 tsk kardemomme*
- 1 nip salt
- smør til stegning
Noter
Fremgangsmåde
- Blend havregryn til mel i en blender. Tilsæt vaniljepulver, salt, kardemomme og bagepulver og rør det sammen.
- Mos bananerne i en skål og pisk æg og mælk i. Tilsæt de tørre ingredienser og rør godt.
- Tænd vaffeljernet.
- Inden dejen hældes på det varme vaffeljern, smøres det med lidt kokosolie eller smør.
- Fordel ca. 1 dl af dejen i vaffeljernet og bag vaflerne til de er lettere gyldne og sprøde.
- Velbekomme.

Flere opskrifter på søde vafler
Vil du spise flere vafler? Så kan du tage et kig på mine kokosvafler, fuldkornsvafler eller citronvafler. Sidstnævnte vafler er virkelig gode og nogle af mine favoritvafler, som jeg også laver igen og igen.