
Hvis du følger med på min Instagram, så du måske at jeg igår bagte disse lækre sprøde cookies med min veninde Elisa. Vi mødtes til en lækker frokost, og som altid bager vi også noget lækkert til (is)kaffen. Haha, det lyder helt bedstemor-agtigt, når jeg skriver det. Men altså, vi elsker det – og man skal jo altid gøre det man elsker, ikkesandt?
Vi ville have afprøvet os med nogle sundere p-tærter, men det var umuligt at opstøve sukkerfrie skumfiduser. Det bliver næste gang – det har vi allerede aftalt! I stedet fik vi bikset disse lækre og sprøde sunde cookies sammen. De fungere godt alene til kaffen og fredagshyggen. Næste dag lavede jeg en lækker cookie sandwich med is med nogle af de cookies der var tilbage. Mums.
Sunde cookies uden sukker
Disse cookies er fri for raffineret sukker og de har virkelig en lækker smag! Der er brugt SukrinGold i disse cookies, men du kan altid anvende rørsukker eller måske kokossukker. Det fungere rigtig fint også.
Disse cookies er lavet med udgangspunkt i, at have en lidt sund cookieopskrift, fordi vi synes det manglede hos os. I stedet for at anvende smør, har vi brugt kokosolie, som fungerede rigtig godt. Men igen, du kan sagtens bruge smør – det er jeg sikker på vil give en dejlig smag! Det er vigtigt med salt – salt er nemlig en dødlækker kombination. Så, undlad ikke salt. Vigtigt!
Læs også: Sunde romkugler • Sunde træstammer • Sunde snickers •

Opskrift på nemme og sunde cookies
Derudover har overvejende meget kokos i opskriften, og det er hammer-lækkert! Smagen af kokos sammen med chokolade har bare altid været en god smagskombination.
Mine sunde cookies kan bikses på nul komma fem, fordi ingredienslisten er dejlig kort. Der blev til 10 cookies, men du kan sagtens fordoble portionen hvis du ønsker. Det gør jeg selv en gang imellem, fordi de er altså hurtigt spist!
Få opskriften på sunde cookies med kokos og chokolade her:

Sunde cookies med kokos
Ingredienser
- 50 g kokosmel*
- 40 g grovvalsede havregryn*
- 40 g Sukrin Gold
- 1 tsk bagepulver*
- 1 tsk vaniljepulver*
- ¼ tsk flagesalt*
- 1 stk æg
- 4 spsk kokosolie*
- 40 g mørk chokolade*
Fremgangsmåde
- Alle ingredienserne røres godt sammen – jeg brugte hænderne, så kokosolie og æg blev masseret godt sammen.
- Lav nu 10 lige store kugler og læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir.
- Tryk kuglerne helt flade og form dem runde, så de får den rigtige cookie-form.
- Bag dem i ca. 7-10 minutter ved 200°, varmluft til de er lettere gyldne.
- Lad dine cookies køle af, så de kan få deres sprødhed.
- Opbevares i en lufttæt beholder.
Flere opskrifter på cookies
Sådan en omgang cookies kan variere i det uendelige, og der findes mange gode opskrifter på nettet. Er du dog ligeglad med den sukkerfrie variant eller spiller det ikke en rolle, så kan du kigge på disse cookies med chokolade. De er super sprøde, men uden kokos. Eller min klassiske opskrift, som er med sukker samt nødder og chokoladestykker.

Hvis du får afprøvet opskriften på mine sunde cookies eller nogle af mine andre opskrifter vil jeg blive glad for høre til resultatet. Skriv endelig en kommentar til dette blogpost eller tag mig på min Instagram eller brug #marialottes.