Annonce

Jeg er på barsel - vender stærkt tilbage 💙

Cookies med chokolade

COOKIES MED CHOKOLADE

Når jeg trænger til et eller andet sødt, så ender jeg tit med chokolade. Sikken overraskelse! Jeg synes det tilfredsstiller både sød tand og sjæl, og derfor elsker jeg også cookies med chokolade. Og denne opskrift giver den perfekte cookie med et godt bid og en blød midte præcis som de skal være.

Som du nok kan gennemskue har jeg lavet disse cookies med chokoladeknapper, men man kan også sagtens bruge hakket chokolade. Jeg holder blot af chokoladeknapperne på grund af deres runde form, hvilket giver et indbydende resultat.

Chokoladesmåkager til kaffen 

Hvis du leder efter den næste lejlighed til at servere cookies med chokolade, så behøver du ikke lede længere. Nu skal du høre: De passer ualmindeligt godt til din næste kop kaffe. Eller te. De kan serveres til eftermiddagshyggen, når mørket falder på, til fødselsdage eller på kedelige hverdage. De er gode helt friske, når de lige er kommet ud af ovnen og når de har fået lov til at køle lidt af. Kan man snuppe en til morgenmad? Ja, de skal i hvert fald ikke gå til spilde. 

Det er nok ret tydeligt, at jeg elsker disse cookies med chokolade! Jeg synes de passer til de fleste anledningerne. Du kan også tage et kig på min opskrift på cookies med nødder. De indeholder selvfølgelig også chokolade.

Prøv også: Cornflakestoppe med chokolade og orange

Få opskriften på store cookies er her:

COOKIES MED CHOKOLADE

Cookies med chokoladestykker

Her er mine lækre cookies med chokolade, som er sprøde, nemme og mikse sammen på 10 minutter. En skøn opskrift uden farin.
4,50 fra 2 stemmer
Antal: 10 Cookies
Forberedelse15 min
Tilberedelse12 min
I alt27 min

Ingredienser

Noter

TIP: Opbevar dem gerne i en lufttæt beholder. 

Fremgangsmåde

  • Varm ovnen op til 175° varmluft.
  • Pisk kokossukker, smør, æg og salt sammen. Bland herefter mel, kardemomme og bagepulver sammen i en skål. Vend det i smørblandingen sammen med chokolade og hampefrø. 
  • Del dejen i 6 stykker og form dem til kugler. Placér dem på en bageplade, beklædt med bagepapir. Tryk dem lettere flade – ikke for meget, da dejen flyder ud når de bages. Bag dem derfor også med jævn plads fra hinanden. 
  • Bag cookies i ca. 8-10 minutter, til de er gyldne. 
  • Lad dem afkøle på en rist, indtil de er dejligt sprøde. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Sådan får du sprøde og chewy cookies med chokolade

Hemmeligheden bag mine chokoladesmåkager er tre ting: ingredienserne, udformningen og til sidst bagetiden. Ingredienserne kommer jeg til om et øjeblik. Hvis du gerne vil opnå de mest perfekte cookies, sprøde udenpå og chewy indeni, så er det vigtigt, at du noterer dig de to andre ting. 

Måden du former dejen til cookies på er ved at trille små kugler, som trykkes lettere flade. Og her er det meget vigtigt, at du ikke trykker dem for flade! Hvis kagerne bliver for flade, er det nemlig umuligt at opnå en chewy midte. 

Og det er lige så umuligt, hvis de får for lang tid i ovnen. De skal have cirka 8-10 minutter, men sandsynligvis ikke mere end det – lidt afhængigt af din ovn selvfølgelig. Men så snart de bliver gyldne, så er det med at få dem ud. Også selvom de måske ser lidt underbagte ud – når de får lov at køle af, skal de nok blive sprøde udenpå. 

COOKIES MED CHOKOLADE

Hampefrø og kokossukker

Og så til ingredienserne. Som du nok har lagt mærke til, så har jeg puttet nogle lidt anderledes ingredienser i disse cookies. Og jeg er faktisk ualmindelig glad for resultatet. Jeg veksler lidt mellem kokossukker og rørsukker, når jeg bager cookies, og bager altid uden farin, da jeg ikke bruger farin ellers. Men kokos- og rørsukker skyldes den fine, brune farve, som kagerne får af det. Jeg har dog også en sukkerfri version, hvor jeg bruger sukrin, som du selvfølgelig også får opskriften på her.

Udover kokossukker er der også hampefrø fra Valsemøllen i dejen – dem kan du også lave hampefrømælk med. Hampefrø kommer fra hampplanten – den type, som vel og mærke ikke bruges til at lave cannabis. Frøene er fyldte med protein og nogle af de aminofedtsyrer, vi ikke kan undvære. Så for sundhedens skyld bruger jeg lidt hampefrø i mine småkager med chokolade. Det kan man nemlig ikke smage. 

COOKIES MED CHOKOLADE
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 960
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments