Skip to content
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Menu
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Marialottes
  • Søg opskrift
    • MorgenmadMorgenmad er noget vi alle sammen spiser, eller ihverfald de fleste af os tænker jeg. Morgenmaden er for mig vigtig, og jeg synes dette måltid er ét af de bedste på dagen. Det kan varieres i uendeligheder – både inde for det kolde og varme køkken, men også det søde og salte. Jeg ser frem til at spise min morgenmad hver dag, men jeg må indrømme – jeg er nok mest til det søde køkken. Det varierer meget hvad jeg spiser, men oftes består den af havregrød med alverdens topping, smoothies eller en lun surdejsbolle med ost af smør. Vigtigst af alt, i selskab med en dejlig varm kop kaffe. Har jeg bedre tid om morgenen, som i fx weekenden kan jeg godt lide at kredse lidt mere om det. Derfor kan jeg godt finde på at lave en stak pandekager eller vafler. Gerne med med en frugtkompot, karamelsauce eller lignende til.
      • BollerTilbage til alle opskrifter på boller
      • GrødGrød er ikke bare grød mere, men et fænomen der kan varieres til det uendelige. Vi spiser det ikke længere kun som den velkendte havregrød i gryden, men nu også som bagt grød eller køleskabsgrød. Jeg er vild med grød i alle afskygninger; øllebrød, risengrød og den klassiske havregrød. Sidstnævnte må gerne med være med alverdens toppings, nødder og frugt ovenpå. På siden kan du blive inspireret til grødopskrifter, hvad end det er de kogte, kolde eller bagte.
      • Smoothie bowlEn hjemmelavet sund smoothie er altså en god måde, at starte dagen på. Smoothies fungere også herligt som et lækkert mellemmåltid og de kan varieres i det uendelige. Både i smag, farve og konsistens. Jeg er selv glad for at starte min dag med en grøn smoothies eller en blåbærsmoothie, gerne toppet med sprød hjemmelavet granola. Det spiser jeg tit, hvis ikke jeg får grød eller boller. Smoothies indtager jeg både med ske, i en skål eller drikker det i et glas. Opskrifterne er ofte lavet med frosne bananer, frugt, grøntsager, bær og lidt væske. Enten plantedrik eller komælk, begge dele fungerer godt. Jeg håber du kan finde inspiration i de mange varianter og ikke bliver skræmt af blendet grøntsager.
      • Pandekager
      • Vafler
      • ToppingTopping er morgenmadens fest, og jeg kan slet ikke undvære dem. Ikke siden jeg begyndte at stifte bekendtskab med dem, første gang. Jeg variere mine toppings på min morgenmad. Det kan være alt fra fx en frugtkompot på blommer, karamelsauce til nøddesmør, müsli og granola. Det kan varieres i det uendelige, og kan pifte enhver grød eller vafler og pandkager op. Det gode ved toppings er, at de er meget nemme at gå i krig med og kan holde sig forholdsvis mange dage, på køl.
    • FrokostFrokost bliver ofte det lidt “nedprioriteret” måltid for mig. Ikke at jeg undlader at spise det, men ofte bliver det bare ikke det mest gastronomiske. Det er sjælendt, at jeg bikser en frokost sammen fra bunden, på dagen. I stedet består den ofte af en rest fra aftenen før, hvis jeg er heldig ;-) Har jeg ingen rester, lader jeg mig inspirere af grøntsagsskuffen i køleskabet – gerne med æg eller brød til. Jeg kan godt finde på at spise frokost ude eller bestille noget hjem. Uanset hvad jeg vælger er det vigtigt for mig at måltidet er varieret, sundt, velsmagende og kan holde mig mæt i minimum 3 timer. Hvis du mangler inspiration til madpakken, en god salat eller en sandwich til frokosten kan du måske finde noget lækkert nedenfor.
      • PålægHvad enten du er på farten til frokost, eller gerne vil diske op med et lækkert frokostbord for familie eller venner, så er der én ting, du ikke kan undvære: Og det er selvfølgelig pålæg. Jeg bliver hurtigt træt af at spise det samme pålæg, og har derfor også et væld af opskrifter på bloggen, hvor jeg prøver nye ting. Se også mit indeks over ideer til madpakken og få endnu mere inspiration. Sortér: Vegetarisk pålæg
      • MadpakkeEr du træt af at spise det samme kedelige stykke pålæg på rugbrød til madpakke hver dag? Så skal du være mere end velkommen til denne opskriftsoversigt, hvor jeg deler nogle af mine foretrukne opskrifter, der kan tage din madpakke til et nyt niveau. Gå tilbage til alle frokostopskrifter
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • MadvaflerHer får du nemme opskrifter på madvafler, som er perfekte på de dage hvor det bare skal være nemt og bekvemt. De hjemmebagte pandekager og vafler kan spises til både aftensmad samt frokost og kan fyldes eller toppes med alverdens lækkerier.
    • ForretterHer har jeg samlet alle mine opskrifter på skønne, simple og velsmagende foretter. Jeg elsker selv at spise forret og vælger det gerne til når jeg fx er ude at spise. Når jeg inviterer til gæster på hjemmematriklen, er det også gerne med en let servering til forret. En lille forret eller appetizer er en perfekt måde at starte en på. Det kan være alt fra forretter med fisk til tapaslignende anretninger. Til nytår og andre festlige sammenkomster er lynstegt tun eller forretter med laks fx lækkert. Og til sommerens grillaftener er forretter som fx bruschetta eller burratta med tomatsalsa helt perfekt.
      • Forretter med fiskNår det skal være fint, og man gerne vil lave en 3-retters menu, så synes jeg det er et oplagt valg at starte med fisk. Fisk og skaldyr er noget man ikke bliver træt af og heller ikke får alt for tit – og derfor er det med til at markere, at dagen er en særlig lejlighed, når forretten står på fisk. Det smager fantastisk og så passer det godt til festlige begivenheder, som fx nytår eller andre festligheder. Jeg har samlet en masse gode opskrifter her nedenfor på forretter med fisk. Der er alt fra rå fisk, som torskeceviche og tunsteaks der lynsteges på panden til skønne anretninger med varmrøget laks. Jeg håber du finder hvad du søger.
      • Vegetariske forretterGå tilbage til forretter
    • AftensmadAftensmad må vi ikke snyde os selv for! Det er vist ingen hemmelighed, at jeg elsker at spise god mad. Både hjemmelavet, men også på restauranter. Sidstnævnt, er faktisk hvor jeg finder mest inspiration til at udvikle nye opskrifter. Jeg holder af simpel mad, der er velsmagende og hvor alle fem grundsmage er inkorporeret. Mine opskrifter afspejler det kærlighedsforhold jeg har til gode råvarer. Og helst råvarer, som du simpelt kan få fat i – også i dit nærmeste supermarked. Det er nemlig en vigtig parameter for mig, når jeg skal kokkerer et måltid. Jeg nyder desuden at lave mad med venner, familie og min kæreste. Selvom det ofte er ham, der laver mad til mig når jeg ikke laver opskrifter til domænet her. Opskrifter på aftensmad tager ofte udgangspunkt i hverdagsretter der er lette at gå til, og som tager minimum tid. Der bliver løbende opdateret, så du ikke skal gå sulten i seng.
      • HverdagsmadPå de dage hvor du ikke lige har fået planlagt aftensmaden i god tid, kan det være rart med en nem opskrift på god hverdagsmad. Et godt måltid mad, som smager skønt og er forholdsvis simpelt at lave – sådan et måltid tænker jeg de fleste er interesseret i. Det er jeg ihvertfald. Jeg har samlet en masse opskrifter nedenfor på mine favorit hverdagsretter, som jeg selv laver igen og igen. Du finder en god håndfuld af retter der kun tager 20 minutter, men også nogle der tager lidt over 35-40 minutter.
      • Mad på 30 minMad på 30 minutter eller derunder, er hvad du finder her. Hvis du har en travl hverdag, så kan det godt være en uoverskuelig post at skulle lave aftensmad. Derfor har jeg lavet denne oversigt over retter, som tager under 30 minutter at lave, så du hurtigt kan få lækkert mad på bordet. Jeg håber du bliver fristet til at lave noget nem og lynhurtig mad, som stadig er lækkert og velsmagende.
      • VegetariskVegetarisk mad, skal man ikke kimse af. Det er nemlig både velsmagende, nemt at arbejde med, sundt og ofte budgetvenligt, da økologisk kød er i en lidt højere kurs. Jeg spiser gerne selv både kød og kylling, men måske 5 ud af 7 dage undlader jeg. Jeg er vild med det vegetariske køkken, og jeg synes ofte jeg er mere kreativ her. Ikke fordi kød er kedeligt, men det kan ofte være dominerende for resten af måltidet. Det er ikke noget jeg bevidst planlægger, men jeg er vild med at spise grøntsager. Jeg finder størst glæde i at arbejde med dem. Men samtidig tror jeg på, at en balance mellem førnævnt, er sundt. Og det føles rigtigt for mig og jeg nyder en blanding mellem det vegetariske og ikke vegetariske køkken. Her på siden finder du derfor mange opskrifter, og siden bliver løbende opdateret.
      • PastaretterMel og vand eller æg – SÅ simpel er ingredienslisten på en af vores absolut foretrukne aftensmåltider her i Danmark. Selvom pasta jo er en italiensk spise, så er det nemlig godt nok noget vi har taget til os her i Norden, og jeg elsker selv at spise pasta. Det er nemt, hurtigt og kan varieres, alt efter hvad man lige har liggende i køleskabet. Det seneste år, har jeg fået en kærlighed til pasta. Særligt efter jeg har fået min egen pastamaskine, er jeg begyndt at spise det endnu mere. Der er jo så mange variationer at lave med pasta. Fx pastaslasagneplader, spaghetti, fettuccine, pappardelle, tortellini og ravioli. Ikke nok med variationer – der er mindst ligeså mange tilberedningsmuligheder med pasta. Pasta er nemt at gøre lækkert og velsmagende, og så er det budgetvenligt. Det er tilmed meget hurtigt at bikse sammen i hverdagen – perfekt til travle dage.
      • OvnretterDet er så nemt med ovnmad – de der lækre ovnretter, som bare passer sig selv. Jeg elsker det. Det giver nemlig anledning til at man kan tage sig andre ting til, mens aftensmaden passer sig selv i ovnen. I mellemtiden kunne man lige bikse en salat sammen, men det er jo også i kategori nemt. Find her nedenfor en masse opskrifter på alt fra lasagne til grøntsager og lækre kødudskæringer, som skal tilberedes i ovnen.
      • GryderetterSimremad rimer på suppe og gryderetter, der (oftes) rimer på kolde efterår- og vinterdage. Der er intet bedre end, at komme hjem til en varm gryderet eller suppe på disse dage. I min familie, har vi om vinteren altid spist suppe med et lækkert brød ved siden af. Det elskede jeg. Særligt tomatsuppe, blomkålssuppe, græskarsuppe og muslingesuppe var mine favoritter.
      • PizzaPizza kan man hurtigt placere i kategori “fast-food”. Men sådan behøver det ikke at være. Du kan nemlig, med få og lækre ingredienser, lave det hele selv fra bunden. Med fx hjemmelavede pizzabunde. Det vigtigste “ingrediens” her, er tid og fyldet selvfølgelig. Det tager nemlig tid at lave en god hjemmelavet pizza. Og så kan vi vist ikke kategorisere det som fast-food længere. Her finder du opskrifter på snaskede sprøde pizzaer. Både i vegetariske udgaver, men også de klassiske med enten kød eller fjerkræ. Efter min mening er begge ting lækre, og du kan altid variere fyldet som du vil.
      • RisottoJeg elsker risotto og derfor har jeg også efterhånden en del opskrifter her på bloggen. Nedenfor har jeg samlet mine bedste risotto opskrifter, som jeg håber du kan bruge – om ikke andet, lade dig inspirere af. Risotto kan tilpasses sæsonerne, hvorfor du fx kan finde opskrifter på alt fra svamperisotto til risotto med spinat.
      • MadtærteTærte er noget af det lækreste jeg ved. Det er så nemt at lave sin egen tærtedej fra bunden, og så er det faktisk kun fyldet du mangler. Det gode ved hjemmelavet tærte er, at fyldet kan varieres i det uendelige. Tærte er en perfekt løsning, hvis du ønsker at tømme køleskabet for grøntsager. Og udover grøntsager, skal der spædes op med æg og en form for væde – fx mælk, yoghurt, cremefraiche eller fløde. Igen, du kan bruge hvad du har i køleskabet. Her på siden får du alle mine bedste opskrifter på tærte.
      • SuppeDet der med at suppe er noget man kun spiser om vinteren eller i de kolde måneder, er jeg ikke helt enig i. Jeg kan godt lide at spise suppe året rundt, fordi jeg synes virkelig suppe kan være lækkert. De kan være cremede og fulde af smag, og hvis du bruger sæsonen råvare er der rig mulighed for at lave de lækreste varme eller kolde supper. Drys og knas er en vigtig faktorer for mig når jeg spiser suppe. Jeg kan godt lide at tilføje et sprødt og knasende element til min suppe, så det ikke bliver en fad fornemmelse at spise. Det kan være alt fra saltmandler til sprødstegt bacon eller nogle ristede kerner. Et hjemmebagt brød spiser jeg også gerne som tilbehør, særligt min opskrift på tomatsuppe. Lad dig inspirere af mine mange suppeopskrifter eller prøv en af dem. Jeg kan særlig anbefale min ramen suppe med kylling, den smager helt fantastisk!
      • BurgerHvem elsker ikke en snasket burger med en god bøf, dressinger og en håndfuld salat? Herhjemme elsker vi at spise burger, når måltidet gerne må være lidt ekstra godt. Fx på en søndag, hvor det gerne må være lidt mere snasket eller når man har tømmermænd. Mine bedste opskrifter på de lækreste burgere Man kan få gode burgere på nogle restauranterne rundt omkring i byen, men jeg er endnu mere vild med at lave burger selv, da man så kan bestemme præcis, hvad der kommer i. Her på siden finder du derfor mange af mine foretrukne kombinationer, når det kommer til burger. Alt lige fra sliders til mexiburgere og en burger med gedeost og syltede rødløg.
      • CurryDuften af østens krydderier der spreder sig i hele lejligheden – så ved man, at aftensmåltidet bliver lækkert. Jeg er virkelig glad for at lave mad fra alle verdenshjørner, og derfor har jeg efterhånden også en god mængde opskrifter på diverse curry. Indisk, thai og japansk – mine bedste curry opskrifter I Thailand har de en fantastisk curry ved navn panang med kylling, som jeg både har lavet tusindevis af gange  – den kan kun anbefales, da den er fuld af smag og desuden ingen tid tager at lave.  Jeg elsker også en dejlig omgang butter chicken fra det indiske køkken, som er en af mine foretrukne retter, når det kommer til comfort food. Jeg håber du vil finde inspiration i nogle af mine curries.
      • WokretterWokmad og retter med nudler er let og hurtigt at tilberede og ofte indebære det en god mængde grøntsager. Det giver mulighed for en varieret kost i hverdagen, der ofte kan være travl. Derudover er det nemt at bikse både wokmad sammen og derfor har du en hurtigt aftensmad på bordet.
    • Tilbehør til aftensmadenHer kan du finde inspiration til alverdens tilbehør, som du kan servere til aftensmaden. Her finder du opskrifter på fx pesto, dressinger, spread, hummus mm. som er særligt lækkert i selskab med brød eller salater. Lækkert tilbehør, kan efter min mening redde det ellers simple og til tider kedelige måltider. Syltede rødløg, saltmandler eller brødcroutoner kan næsten altid gøre noget godt. Har du det på samme måde, så tag et kig nedenfor. Sortér efter: • Salater • Madbrød • Knas • Grøntsager • Dyppelse •
      • Drys og knasDrys og knas har selvfølgelig den egenskab, at det skal tilføje lidt crunch til retten. Men i høj grad tilføjer drys og knas også et ekstra farverigt udtryk og får retten til at se endnu mere indbydende ud. Så gå endelig ikke ned på drys, hverken det søde eller salte af slagsen. Tjek arkivet ud herunder og få inspiration og opskrifter på de lækreste drys og/eller knas til din morgenmad, salat eller frokost/aftensmad.
      • Grøntsager
      • Dip, dressing og saucerSortér efter: • Sauce • Dip • Dressinger • Pesto • Marinade • Mayo •
    • SalatSalater kan varieres i det uendelige, og det er næsten kun fantasien der sætter grænser for kombinationerne. Selvfølgelig skal sammensætninger være nogenlunde, men ofte kan en salat bikses sammen af få ingredienser, og stadig blive virkelig lækker. Salater kan spises til det meste, i selskab med andet tilbehør og en lækker hovedret. Oftes spiser jeg også en salat til frokost, blot med et stykke brød og fx hummus eller anden spread til. Mine salater afspejler gerne forskellige teksturer, og det er vigtigt for mig at de indeholder noget sprødt. Enten i form af frø, kerner eller nødder. Jeg kan desuden godt lide at der forekommer lidt fra det syrlige, søde og salte element i én og samme opskrift. Her på siden finder du opskrifter på salater i mange afskygninger, både inden for de varme og kolde salater. Find inspiration i indekset og spæd hellere end gerne op, med dine yndlingsråvarer.
      • Grønne salaterGrønne salater fungerer altid godt til aftensmaden – så er det næsten ligegyldigt hvad der bliver serveret. En grøn salat, synes jeg altid der er plads til. Det gør sig fx rigtigt godt til en steg i ovnen, lasagne eller fisk. Salaten er ofte simpel, og er ikke en der mætter alene, uden andet ved siden af. Grønne salater omfatter, som overskriften antyder – salater der er grønne. Udover de er spækket med gode vitaminer, så er de smukke at kigge på. Jeg spiser selv en del med øjnene, så når der kommer en grøn salat på bordet, synes jeg det ser så fint ud. Disse salater kan indebære bladgrøn som fx rucola, ærtespirer, krydderurter, bønner, feldsalat mm.
      • Fyldige salaterFyldige salater, er salater hvor der er tilsat lidt ekstra der mætter, som fx bønner, ris, korn, kød eller ost. Salater, som du kan spise alene til fx frokost eller aftensmad, gerne med et lækkert nybagt brød til. Jeg nyder selv at spise en salat til frokost. Men er den ikke tilført noget ekstra, bliver jeg ikke ordentlig mæt, alene af salaten. Du finder derfor en lang række opskrifter her, på fyldige salater. Fx bønnesalat, perlebygsalater, kikærtesalater mm.
      • Lune salaterLune salater elsker jeg. Så længe der ikke er for meget bladgrønt involveret, der kan falde sammen når varmen kommer ind i billedet. Jeg synes en lun salat kan fungere godt til aftensmaden eller til frokosten. Selvom du måske forbinder en salat, med en kold servering så tøv ikke med at afprøve den lune variant. Find inspiration på lækre og velsmagende lune salater nedenfor. De fleste er indeholder enten kartoffel, græskar eller rodfrugter.
      • Forårssalater
      • Sommersalat
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • BagværkJeg er glad for at bage, og jeg elsker at eksperimentere. Særligt surdej, er jeg glad for at bage med, hvorfor dette også afspejler mange af mine opskrifter. I hverdagen er mine bagværk ikke de største, men en gang imellem sætter jeg gerne tid af, til at fylde fryseren op med surdejsboller eller koldhævede boller. Og selvfølgelig også, til at kunne dele nogle nye opskrifter med Jer! På hverdage, elsker jeg at starte min morgen med en bolle. Jeg er vild med hjemmebag, særligt i selskab med et godt lag tandsmør og kaffe. Jeg deler de opskrifter på boller, brød, kager og andet bagværk som bliver godt, og jeg finder delbart. Alle mine bagekundskaber lykkedes ikke, og opskriften på de bagværk skal I selvfølgeligt ikke udsættes for.
      • BollerNybagte boller, og duften der følger med…Uhm, der er ikke noget bedre. Ikke nok med, at duften spredes i hele køkkenet, så spreder det også en glæde. Hjemmebagte boller er altså bedst. Sådan en lun nybagte bolle, der lige kommer ud af ovnen. Toppet med et dejligt lag tandsmør eller ost og marmelade. Nogle boller er mere tidkrævende end andre, og det kommer an på bagværket. Surdejsbagværk er lidt mere omfattende, end fx gærboller der kan hæve på få timer eller natten over. Her på siden finder du opskrifter på mange forskellige. Fx surdejsboller, morgenboller, bamseboller, sandwichboller, rugbrødsboller, fødselsdagsboller mm.
      • SurdejJeg ved, at mange tænker at surdejsbagning kan virke besværligt og uoverskueligt. Sådan havde jeg det også selv i starten, da jeg begav mig i krig med surdej. I virkeligheden er det ikke så vanskeligt, når man først kommer ordentlig igang. Nu kan jeg slet ikke forestille mig, ikke at skulle bruge surdej. Det er nemlig blevet min foretrukne kilde til at opnå boller og brød, der har en lækker krumme, skorpe og smag. Jeg bager jævnligt surdejsboller- og brød, og bager oftere dette, frem for at bage med gær. Det er blevet en rutine for mig med surdejsbagning. Når du først er inde i det er det noget af det simpleste – det lover jeg. Men før du kan komme i gang med surdejsbagning, skal du anskaffe dig en surdej. Jeg deler min guide til surdej her, og tager dig med, step-by-step.
      • MadbrødJeg elsker at lave mad, og jeg elsker at bage – derfor er det her nok også en af mine yndlingskategorier, hvor brød får lov at spille en stor rolle i et måltid. I mit hoved kan alt nemlig spises med brød – supper, salater, grillmad, gryderetter, osv.
      • Brød“Spis brød til” – et gammelt udtryk, som jeg stadig synes gør sig gældende. Et nybagt brød og duften der medfølger, er noget af det bedste. Smurt med smør, ost og en god marmelade – ja, så er jeg godt tilfreds. Men det er mere til morgenmaden, jeg synes det hører sig til. Et hjemmebagt brød nyder jeg også til fx aftensmaden eller som tilbehør til en god salat. Her på siden kan du derfor også finde opskrifter på grydebrød, franskbrød, galettes, sandwichbrød og foccaciabrød. Der vil hele tiden komme nye brødopskrifter til. Også med surdej, og et par søde brødopskrifter som fx bananbrød eller kanelbrød mm.
      • Sødt bagværkSødt bagværk, er som overskriften lyder. Simpelt og lækkert og er opskrifter som fx hjemmelavet müsli eller granola, scones, chokoladeboller, havregrynsmuffins, gammeldags fastelavnsboller mm. Jeg elsker selv at snacke lidt sødt i løbet af dagen. Her kunne det sagtens være en grov chokoladebolle eller et stykke bananbrød. Jeg deler derfor her opskrifter på sødt bagværk, da jeg tror der er andre – ligesom mig – der indimellem kan mærke, at den søde tand melder sin ankomst. De fleste af opskrifterne her, vil desuden være gode til brunchbordet.
    • Søde sagerJeg elsker søde sager. Det kan jeg vist ikke komme udenom. Alle slags. Der skal være plads til det hele. Både de sukkerholdige og de sunder søde sager, med mindre sukker. Sidstnævnte laver jeg nemlig ind imellem. Når det går mig at godt, deler jeg selvfølgelig opskriften med jer her på siden. Jeg bager jævnligt en kage eller andre søde sager i weekenden, og fryser noget ned i ny og næ. Så har jeg lidt lækkert til hverdagen, når den søde tand melder sin ankomst. Hvis jeg ikke er alene om det, kan du tage et kig på mine opskrifter nedenfor. Det samme, hvis du mangler en opskrift på en dessert, fødselsdagskage, slik eller til en festlig begivenhed.
      • KageKage elsker jeg, og nyder at bage en dejlig kage jeg kan nyde med min familie, kæreste og venner. Det kan være i hverdagen eller i weekenden, hvor tiden ikke er så knap. Jeg elsker at spise både sunde kager, og de lidt mere sukkerholdige. I min optik, skal der nemlig være plads til begge dele. Jeg deler opskrifter på de bagværk, der bliver vellykket. Jeg bl.a. opskrifter på cheesecake, krydderkage, frugtkager, tærter, kager med grøntsager, julekager osv. Jeg håber du kan finde lidt inspiration, og måske kaste dig ud i et kageprojekt. Særligt hvis den søde tand skulle melde sin ankomst.
      • DessertDessert er der altid plads til – ihvertfald i min mave. Jeg elsker at afslutte et  dejligt måltid af, med en lille dessert og dertil en kop kaffe. Gerne i selskab med gode venner. For mig er det ligegyldigt om det er en almindelig hverdagsaften eller i weekenden. Fordi i denne kategori med dessert hører også en portion koldskål, jordbær med fløde, chokolademousse, frugttærte eller noget så simpelt som en petit four. Is er også et godt bud. Bare alene, eller med lidt friske bær til. I selskab med en chokoladebrownie, karamel eller chokoladeknapper er det heller ikke værst. Sortér efter: • Desserttærter • Desserter i glas •
      • CookiesEn dejlig cookies eller småkage til kaffen kan man vel altid lige klemme ned. Sådan har jeg det selv. Jeg synes virkelig både småkager, men også cookies går godt sammen med en kop kaffe eller tea. Nedenfor har jeg samlet alle mine bedste opskrifter på nemme cookies og sprøde småkager – nyd dem til din næste Afternoon Tea, fødselsdag eller julehygge.
      • IsHjemmelavet is eller opskrifter, hvor is indgår vil være at finde på denne side. Is kan laves kan laves i mange kombinationer og varianter, fx vaniljeis, sorbet, gelato, flødeis, iskager eller blot alene, i selskab med hakket chokolade og/eller bær. Eller ovenpå vafler & pandekager, uhmm.. Der er altid plads til is i min mave. Eller faktisk, er det en helt anden mave, når det kommer til dessert. Jeg knuselsker hjemmelavet is, særligt når der er eksperimenteret med lidt anderledes smagkombinationer. Isdessert er en af mine yndlings, og jeg kan spise det året rundt. Også selvom det er minus-grader udenfor.
      • MuffinsMuffins & cupcakes er jeg vilde med – ikke alene, fordi jeg synes de er fine og nuttede. En anden grund er også, at de kan portionsserveres. Men altså, man kan jo altid nuppe to alligvel.. Her på siden finde du blandt andet opskrifter på muffins til madpakken, havregrynsmuffins og cupcakes. Muffins og cupcakes passer perfekt til en kop varm kakao, kaffe eller som en snack på farten. Tag børnene med i køkkenet og gå i krig med små muffins & cupcakes – de er desuden perfekte, hvis du skal holde en fødselsdag.
      • Småkager
      • Vafler
      • PandekagerPandekager er altid et hit. Både til morgenmad, eftermiddagssnack med lidt topping på. Eller til dessert, i selskab med en god vaniljeis og friske bær til. Smagsvariationerne på vafler kan varieres i det uendelige. Men en klassisk pandekagedej slår altså aldrig fejl. Bananpandekager er blevet meget populær, men det kan jeg godt forstå. Dem kan du derfor også finde opskrifter på, her på siden. Er du ikke så vild med banansmagen, er jeg sikker på du kan blive fristet til at lave en god stak, af de mange andre smagskombinationer.
      • Sødt tilbehørSødt tilbehør er godt på brød, desserter og kager men også ovenpå grød og boller til morgenmad. Her finder du alle opskrifter på sødt tilbehør til fx ost.
    • SnacksSnacks fra det salte og søde køkken, til når den lille sult melder sig. Hvad enten det er mellemmåltid, formiddagssnack, eftermiddagssnack eller til at hygge med om aftenen. Du kan her finde opskrifter på nemme snacks, du kan spise – også med god samvittighed. Brug opskrifterne på snacks til din eller børnenes madpakken eller som tilbehør til aftensmaden. Mange af disse snacks er også søde, så hvis du har en sød tand er de guld værd. Jeg har selv en sød tand, og spiser gerne sunde søde mellemmåltider, enten om eftermiddagen eller aftenen.
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • DrikkeDer er intet bedre, end at nuppe sig en kold smoothie eller friskpresset juice. Her er der god mulighed for at få en masse frugt- og grøntsager indenbors. Det er jo aldrig en dårlig idé. Vand er det jeg drikker mest af, men hvis jeg skal have noget ekstra lækkert bliver går jeg i gang med at lave min opskrift på kombucha. Det er som “sodavand” for mig – jeg elsker bare smagen! Min anden mest foretrukne drikke, må jeg blankt indrømme er kaffe. Americano med mælk eller cappuccino. Uh, eller iskaffe, men det er nu mest om sommeren. Men for at kaffe ikke bliver det jeg får alt for meget af, erstatter jeg med en juice. Opskrifter på alle drikke – varme, som kolde – kan du finde nedenfor. Jeg vil hele tiden opdatere siden, med nye variationer. Sortér efter: • Smoothie • Juice • Saft og lemonade • Varme drikke • Drinks og cocktails •
      • Varme drikkeEn varm kop kaffe starter jeg altid min morgen med. Om eftermiddagen er det også en fast ting for mig, med en kaffe – det er som en slags lille treat for mig, gerne med lidt chokolade eller kage til. En gang imellem drikker jeg en varm chokolade eller chaithe hvis det er der, men jeg vil altid foretrække kaffen. Men et glas gløgg om julen eller hyldebærdrik om sommeren elsker jeg.
      • Saft
  • Søg råvarer
Marialottes
  • Søg anledning
  • Temaer
  • TIPS
Search for:
Menu Luk

Gæstemad

Jeg elsker at have gæster! Især når de kommer forbi til en god omgang mad, for så får man nemlig lov til at skrue en ekstra tand op for lækkerierne. Alt mad kan i princippet være gæstemad, og selvom jeg godt kan lide at bruge ekstra tid i køkkenet, når vi får gæster, så er det altså også dejligt, når maden er nem, så man kan bruge mere tid som vært.

 

rørt tatar af oksekød

Rørt tatar med tomat og kapers

ceviche

Ceviche med torsk, avocado og lime

opskrift hel bagt selleri

Bagt selleri med brunet smør og blue cheese creme

hjemmelavet Bearnaise sauce

Bearnaise sauce

hasselback kartofler

Hasselback kartofler

Stegetid for en okseculottesteg

Culottesteg - guide til den perfekte steg

krondyrfilet til nytår

Krondyrfilet med brunet rosmarinsmør, græskarcreme og rødvinssauce

tilbehør til hvidløgssmør

Hjemmelavet hvidløgssmør

Lakserilette med varmrøget laks

Lakserilette med krydderurter og ristet rugbrød

Foccacia brød med soltørrede tomater

Foccacia brød med rosmarin

Spinatsalat med avocado

Spinatsalat med edamame bønner og blomkål

Baileys med kahlua

Hjemmelavet Baileys

1 2 3 … 5 Næste »

Mine bedste opskrifter på gæstemad

Generelt laver jeg retter til mine gæster, som jeg ikke laver så tit, så det bliver noget særligt. Fx denne forårskylling med grønne asparges eller disse fyldte portobellosvampe med feta, hvis maden skal være vegetarisk.

Og så er det også altid godt at have et es i ærmet i form af dessert – fx denne skønne brombærtærte.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan hver lørdag og inspiration til sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

Open
GRILLEDE AUBERGINER 🍆 Da jeg spiste disse grillede auberginer, serverede jeg dem med tomatsauce og en hummuscreme lavet ud fra en hjemmelavet hummus, lidt creme fraiche og citron. Aubergine, hummus og tomat er en skøn kombi! 👏🏻 Den perfekte frokost med brød til eller som tilbehør til aftensmaden. ⁠
.⁠
Tomatsaucen tager 5 min at lave - næsten det samme med hummuscremen, men det kan du forberede mens auberginerne grilles i ovnen. SÅ nemt! Find opskriften på marialottes.dk - søg efter 'auberginer' 💚🌿⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#grilledeaubergine #aubergine #hummuscreme #hummus #tomatsauce #frokost #aftensmad #vegetariskmad #vegetariskaftensmad #frokostinspiration #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #økologi #madfotografering #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠
Open
COOKIES MED KAFFE(GRUMS) 🍪 Hvad byder man (u)ventede gæster? DE HER cookies - sprøde og tynde lækre cookies, bagt med havregryn og overskydende kaffegrums. ⁠Er det go eller no-go? 👀 Jeg elsker dem! 
.⁠
Næste gang du brygger kaffe - så gem det overskydende kaffegrums i stedet for at smide det ud, og brug det til at lave disse cookies ☕ ⁠
.⁠
Kaffengrumsen er ikke gennemtrængende, men tilføjer tekstur og vil fremhæve kaffen man evt kan drikke til. Prøv det selv 😍 Opskriften er på marialottes.dk. ⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#cookies #kaffecookies #kaffegrums #mindremadspild #stopmadspild #kaffe #bagning #nårduelskeratbage #bæredygtigmad #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #marialottes #økologiskmad #økologi #madfotografering #madopskrifter #nemmeopskrifter #cookie #bagerier⁠
Open
ONE POT PASTA MED CHORIZO 🍝 Verdens nemmeste pastaret på kun 20 minutter - jeg elsker nem mad! Kom alle ingredienserne i en gryde og smag til med salt og peber. Haps, det er godt! Snup opskriften på marialottes.dk - søg efter 'one pot pasta' 💛 Ps. du kan bruge den pasta du har!⁠
.⁠
Når det hele kommer i gryden på samme tid, tager ingredienser smag fra hinanden, hvor man på klassisk vis ellers ville koge pasta for sig og saucen for sig 👏🏻 Hvad skal du ha' til aftensmad? 😍⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#onepotpasta #pasta #aftensmad #pastaretter #aftensmadinspiration #onepot #spaghetti #tomatsauce #tomat #basilikum #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #økologi #madfotografering #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠
Open
Fastelavnsboller af vandbakkelser med solbærskum 💜 Jeg har brugt mange timer i denne uge, i sommerhuset, på at teste den perfekte dej til vandbakkelser. ENDELIG sad den i skabet, og nu ligger opskriften på marialottes.dk 🤩⁠
.⁠
Jeg får det til at lyde svært, men det er det faktisk ikke. Processen er ret simpel, og hvis du læser de små fif jeg skriver i opskriften vil du lykkedes med en perfekt vandbakkelse! Så er der kun fyldet tilbage, og det kan lege med som du vil: Creme, flødeskum eller måske begge dele? Jeg har solbærmarmelade og solbærskum i mine, og den opskrift kan du også finde derinde. God søndag, skal I mon bage fastelavnsboller? 🥰 ⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#vandbakkelser #fastelavn #fastelavnsboller #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #fastelavnsbollermedfløde #bolleropbollerned #økologiskmad #økologi #madfotografering #madopskrifter #nemmeopskrifter #flødeskumskage #vandbakkelsermedflødeskum #vandbakkelser #vandbakkelse ⁠
Open
SPIDSKÅLSSALAT 🌿 Hvis du ikke har besluttet dig for tilbehøret til aftensmaden i dag, så vil jeg lige tippe dig om den her sprøde salat med spidskål, quinoa, avocado, feta og granatæblekerner. Den er MEGA GOD og passer både til retter med kylling, fisk, frikadeller eller alene med fx brød til 🍞⁠
.⁠
Søg efter 'quinoasalat' på marialottes.dk og den dukker op 💚🥑 Den tager ingen tid lige at bikse sammen. ⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#quinoasalat #salat #quinoa #feta #avocado #spidskålssalat #salater #salattilaftensmad #tilbehørtilaftensmad #salatinspiration #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #økologi #inspirationtilaftensmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠
Open
Squash frikadeller er skønne til frokost, aftensmad med en salat, kartofler eller dips til eller som fyld i en burger eller sandwich 😍⁠
.⁠
Opskriften er på marialottes.dk - søg blot efter 'squash frikadeller'. I indlægget med opskriften deler jeg også verdens bedste fetadip, ovnkartofler og andre gode tilbehør til dellerne. ⁠
.⁠
God weekend! Nu vil jeg smutte på arbejde i Racy (som du jo desuden kan vinde et gavekort til) i mit feed! 🍔⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#squashfrikadeller #vegetariskedeller #vegetatiskmad #vegetar #squashdeller #vegetariskaftensmad #aftensmad #frokostinspiration #frokost #aftensmadsinspiration #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #økologi #madfotografering #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Drikke

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør

Snacks

Sæson

Personlige indlæg

Ud at rejse

Ud at spise

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Guides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email
Blogdesign lavet af BloggerSpace

© 2014 – 2021 Marialottes.dk

Luk menu
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Mad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarisk
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager
    • Salat
      • Forårssalater
      • Sommersalat
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio