Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Culottesteg – guide til den perfekte steg

Gå til opskrift Udskriv
opskrift Culottesteg

I hverdagene skærer jeg ned på kødet, men når jeg får gæster kan jeg godt lide at skrue lidt op for charmen. Jeg elsker fx at servere sådan en skøn culottesteg som gæstemad, da det er en dejlig udskæring, som virkelig kan smage godt, hvis man steger den på den helt rigtige måde. 

Culottesteg er en dejlig hovedret og kan derfor også fungere som en del af en nytårsmenu.

Den perfekte culottesteg

I dagens indlæg på bloggen får du intet mindre end den bedste opskrift på, hvordan du fremtryller en perfekt culottesteg i ovn. Culottestegen er halestykket af enten okse eller kalv. Du får her stegetid og temperatur, som culottestegen skal tilberedes ved samt måden man laver langtidsstegt culotte. 

Følgende er altså nogle vigtige step for din steg – og du finder mere om det efter opskriften: 

  1. Stegtid: Afhænger af størrelsen på stegen. Men ca. 45-55 min. 
  2. Temperatur: Afhænger af om hvor rosa stegen skal være, og her er det vigtigt at bruge et stegetermometer for at kunne følge med.  
  3. Udskæring: Når du skærer skiver af stegen, skal du skære mod fibrene. 

Langtidsstegt culottesteg

Culottesteg kan også tilberedes langtidsstegt. Det bliver blot endnu mere mørt og saftigt, synes jeg. 

Hvis du vil lave en langtidsstegt culotte i ovnen kan du følge samme fremgangsmåde ind til at stegen skal i ovnen. I stedet for at lægge stegen ind i ovnen i et tomt fad, kan du smide lidt rodfrugter i bunden ligesom jeg gør med lammeskank, hvor jeg har både gulerødder, jordskokker og rødløg i bunden sammen med krydderurter. 

Herefter hælder du 3-4 dl oksefond eller bouillion ved. Det kan efter stegningen bruges til at lave sauce af. 

Når culotten skal langtidssteges, skal ovnen stå på 70 grader og på alm. over- og undervarme. Altså ikke varmluft. Steg den i ca. 5 timer til den har en kernetemperatur på 54-56 grader, så du får den rosa farve og den lækre, møre smag. 

Prøv også: En skøn opskrift på langtidsstegt lammekølle.

tilbehør til Culottesteg

Stegetid for en okseculottesteg

Opskrift på culottesteg i ovn

Culottesteg – om det så er kalve- eller okseculotte – er nemmere at tilberede end man tror! Hvis du ikke er så erfaren med stegetermometeret og at tilberede kød, så kan du altså roligt kaste dig ud i dette projekt. Og for den erfarne kok, er der plads til at lege med krydderier eller fx langtidsstegning. 

Jeg krydrer gerne med hvidløg og timian eller rosmarin, men brug dine favorit krydderier.

Kernetemperaturen er vigtig for mørheden

Og hvad er så den rette kernetemperatur? Det afhænger af hvordan, du foretrækker stegen. 

Jeg kan bedst lide rosastegt culottesteg. Til dette er den perfekte kernetemperatur 56°. Jeg tager dog stegen ud, når den er på 52°, fordi kødet vil stege videre, når det bliver taget ud af ovnen. Når så du har taget stegen ud af ovnen, kan du lade den hvile i 10-15 minutter og så tjekke at stegen er kommet op på 56°. Hvis ikke, kan du lade den hvile lidt længere. 

Foretrækker du en mindre rosa culottesteg, skal stegen have en kernetemperatur på 58 grader. Tag den da ud, når stegetermometeret siger 54°. 

Så gå altså efter følgende kernetemperatur: 

  • Rosa: 56 grader for en perfekt rosa midte – hverken for rød, rå eller tør. 
  • Mindre rosa: 58 grader, hvis den skal være mindre rosa. 

Det er essentielt, at man bruger et stegetermometer. Det gør det nemmere at styre stegningen og kernetemperaturen, så du er sikker på et perfekt resultat. 

Opskriften på culottestegen finder du her:

Reklamelinks er markeret med*
culotte steg med urter

Culottesteg

En guide og opskrift på en perfekt culottesteg i ovn. Læs om stegetid, kernetemperatur, grader og hvordan du laver den langtidsstegt.
4.5 fra 2 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse35 min
Tilberedelse40 min
Hviletid1 t
I alt1 t 15 min

Ingredienser

Culottesteg

  • 1 stk culotte (1,3-1,5 kg)
  • 25 g smør
  • 0,5 dl smagsneutral olie
  • 2 fed hvidløg
  • 5 kviste frisk timian (el. rosmarin)
  • salt og friskkværnet peber

Køkkenudstyr

  • Termometer*

Fremgangsmåde

Culottesteg i ovn

  • Når man skal stege en culotte er det vigtig at tage den ud fra køleskabet minimum 30 minutter før den skal steges, det gør at kødet får temperatur og ikke er iskold når det rammer panden. 
  • Tænd ovnen på 180° varmluft. 
  • Først skæres senen af som sidder på bagsiden af stegen, rids herefter feddet på langs og tværs med ca. 1 cm mellemrum. 
  • Tag en stor pande og skru op på højeste blus, når panden er varm kommes olien på. Når olien ryger kommes stegen på panden med skindsiden nedad. Steg på denne side i ca. 1-2 minutter indtil fedtet er gyldent, tilsæt nu smør, hvidløg og timian og vend stegen om og steg yderligere i 1-2 minutter.
  • Tag nu stegen af panden og over i et ildfast fad. Krydr begge sider godt med salt og peber. 
  • Sæt stegen i ovnen og giv den ca. 30 minutter ved 180° varmluft. Vi ønsker en kernetemperatur på 56° til slut for en rosa steg. Så tag stegen ud når den har en kernetemperatur på 52° i kernen. Den skal vil komme op på 56° mens den hviler. 
  • Rosastegt: Stik termometeret ind i midten af stegen, her skal det være inde i ca. 15 sekunder og måle en kernetemperatur på 52-54° for en rosa midte. Tag stegen ud her, hvis du ønsker den rosa. Så snart stegen er taget ud tilbereder den videre, da den naturligvis er varm. Derfor tager jeg stegen ud når den er 52°, fremfor 56°. Efter 10-15 minutter kan du dobbelttjekke temperaturen igen, for at sikre at temperaturen er kommet op på 56°, som er den perfekte.
    OBS! Hvis man vil have den lidt mindre rød skal den måle 58° i kernetemperatur.
  • Når stegen er færdig tages den ud af ovnen og hviler i min. 30 minutter – gerne 60 minutter og endda endnu længere. 
  • Inden servering kan man skrue sin ovn op på den højeste varme, 250°, og give stegen 5 minutter. 
  • Når du skære din culottesteg bør du gå efter at skære den rigtigt for at få det bedste resultat, hvor den ikke er sej at tygge i. Stegen skal derfor skære på tværs af kødfibrene.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Stegetid for en okseculottesteg

Tilbage til en af de vigtigste punkter: Nemlig hvor lang tid skal en culotte steges? 

Stegetiden på en okseculotte afhænger af, hvor stor stegen er, men alligevel er der et stegeinterval, du kan gå ud fra. Jeg sætter stegen i ovnen og giver den ca. 45-55 min. ved 180° varmluft. Tag temperaturen efter 45 min. og igen ved 50 min. for at følge med i tilberedningen. Når du har nået den rette kernetemperatur – eller faktisk lidt før – er stegen færdig i ovnen. 

Culotte udskæring

Culotte udskæringen kommer fra halestykket. Sådan en steg er gerne på 1,3-1,5 kg, så der er nok til fire til seks personer. 

Når du skal lave din udskæring af culotte, er det vigtigt at der skæres på tværs af kødfibrene. Sådan får du nemlig de møreste skiver.

Hvis du skulle stå tilbage med en rest af den lækre culottesteg, kan du bruge dem i en hjemmelavet steak sandwich med estragonmayo.

Langtidsstegt culottesteg

Tilbehør til culottesteg

En saftig culottesteg er selvfølgelig ikke det eneste, der skal på bordet. Jeg serverer gerne kartofler og salat til, og man kan også diske op med en sauce – især hvis stegen er til nytår. Jeg ville servere en hjemmelavet bearnaise sauce og hasselback kartofler, som ses på billedet ovenfor. Ellers ville jeg forertække at servere noget bagte grøntsager til, fx heltbagt selleri eller bagt blomkål.

Af salater foretrækker jeg en simpel bønnesalat med feta eller en salat med bagte tomater. Det er enkle salater, som alligevel smager igennem og komplimenterer kødet godt. 

Der er selvfølgelig også mange måder at tilberede kartofler på. Jeg er for tiden helt tosset med knuste kartofler, men en god bagekartoffel med en klat hvidløgssmør. Rosmarinkartofler i ovnen vil helt klart også passe godt til. 

Kategorier - Aftensmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Græsk pastasalat med oliven og tomater

Græsk pastasalat med oliven og feta

nem opskrift på ærtepuré

Ærtepuré

ægte italiensk Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Panerede lammekroner opskrift

Panerede lammekrone med ost og rasp

Linsesuppe opskrift

Linsesuppe med kokosmælk

Aspargesbroccoli

Stegt aspargesbroccoli

Raita opskrift

Raita med agurk og mynte – indisk yoghurtdip

opskrift på pasta med peberfrugt

Cremet pasta med peberfrugtsauce

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 29

Open
Reklame 〰️ I samarbejde med sejeste @nordic.harvest har jeg tryllet en nem onsdagspasta med rucolacreme frem🌿⁠ Til opskriften bruger jeg en af de skønne salater fra Nordic Harvest - nemlig deres baby rucola. Det hedder baby rucola, fordi Nordic Harvests bladgrønt ikke vokser sig ret stort. De dyrker nemlig i en vertikal farm, i etager, hvor de kan spare på både plads og vand. Derfor er denne rucola heller ikke så bitter 🌱👌🏻 Jeg har selv for nylig været en tur forbi Nordic Harvest for at se, hvordan de gør. For en madnørd som mig er det så spændende at opleve, og deres produkter er on point - hver og én. Kæmpe anbefaling herfra. ⁠
⁠
Pasta koges 1-2 minutter mindre end anvist på pakke, og blandes med 1 dl kogevand og pesto 💚⁠
⁠
Derfor er det faktisk bare pesto som skal blendes sammen, og det kan du gøre mens pastaen koges.⁠
⁠
💚 1 håndfuld basilikum⁠
💚 ½ håndfuld bredbladet persille⁠
💚 20 g pinjekerner⁠
💚 1 lille fed hvidløg ⁠
💚 60 g baby rucola, fra Nordic Harvest)⁠
💚 20 g olivenolie⁠
💚 60 g smagsneutral olie⁠
💚 salt og friskkværnet peber⁠
💚 1 stk citron⁠
⁠
Op i en blender/minihakker, og blend til en lind lækker pesto, smag til med salt, peber og citronsaft 🌿⁠
⁠
Find opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 💚⁠
⁠
Bonus-info: Jeg spurgte selvfølgelig også, om de dyrker økologisk. De bruger både økologisk gødning, økologiske frø og bruger hverken sprøjtemidler eller kemikalier, men kan dog ikke få lov at kalde sig økologiske. Ø-mærket dækker nemlig kun over dyrkning i jord.⁠
⁠
#pasta #grønpasta #rucola #pesto #pastamedpesto #onsdagspasta #pastaret #onsdag #rucolapesto #hjemmelavet⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠#Nordicharvest⁠

marialottes

View

Jun 27

Open
BAILEY IS MED CHOKOLADESAUCE 🤎🍫⁠ Det vilde ved den her Bailey is er, at det faktisk ikke er is med bailey, men blot is med baileysmag. Nemlig gennem ingredienserne cognac, kahlua og kaffe ☕️⁠ Jeg er nemlig mest til, at man prøver at ramme smagene med rene ingredienser, fremfor at tilsætte en Bailey! Men det kan man vel også nok? 😉
⁠
En rigtig voksenis - ikke så sød som normal is, derfor er det en god ide at putte nougat og chokoladesauce på toppen af sin baileyis. Det er en helt genial isdessert! 🍨 🤎⁠
⁠
Lyder det som noget for dig? ⁠
⁠
Godt nok er det is-sæson nu, men den kunne også snildt blive serveret til andre tider på året 🎇 🤍⁠
⁠
Find den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤎⁠
⁠
#isdessert #bailey #voksen #is #sommer #baileyis #kaffeis⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK