Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Anledning
      • Gæstemad
      • Tapas
      • Brunch
      • Nytår
      • Jul
      • Påske
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Bagt selleri med brunet smør og blue cheese creme

Annonce i samarbejde med Ost&ko

Gå til opskrift Udskriv
Bagt selleri med brunet smør og blue cheese creme

Jeg elsker knoldselleri. Det er en af de skønne grøntsager, vi har i sæson hele efteråret og vinteren. Så der er rig mulighed for at få det brugt, og man kan virkelig lave mange skønne retter med knoldselleri. 

Min yndlingsmetode at tilberede selleri på er ved at bage det i ovnen eller smørstege det på panden. I dag får I opskriften på bagt selleri, som mætter godt og kan være dejlig kødfyldt – uden at være det. Sammen med smør, ost og nødder får du en skøn umamispækket ret, så man ikke savner kødet. 

Jeg har faktisk virkelig glædet mig til at præsentere denne ret, da osten er i fokus, og jeg elsker ost! Der er ikke dén ost, jeg ikke spiser. I retten her bruger jeg blue cheese, som er endt med at være en genial komponent. 

Så her får du altså opskriften på bagt selleri med brunet smør, hasselnødder, blue cheese creme og en salat med grønkål, pære og en simpel vinaigrette. Det smager simpelthen himmelsk sammen. 

Opskrift på hel bagt selleri i samarbejde med Mejeriforeningen 

Bagt selleri er simpelt at lave. Det kræver blot en lille time i ovnen for at blive mørt og lækkert. For at hel bagt selleri kan gå som et hovedmåltid, supplerer jeg med en nem grønkålssalat med valnødder – den kan laves, mens selleriknoldene er i ovnen. 

Retten her er en del af en 3-retters menu. Sammen med to andre madbloggere har jeg nemlig sammensat en skøn tre retters menu, som er oplagt til fx nytår eller en anden festlig begivenhed. Det var selvfølgelig meningen, at vi skulle mødes for at lave vores menu sammen, men grundet disse tider har vi sammensat og planlagt menuen online over Zoom, og det har fungeret helt fint.

salat til knoldselleri

opskrift hel bagt selleri

Tre-retters menu med ost

Ud af samarbejdet har vi nemlig lavet (i virtuel fællesskab) den skønneste, vegetariske tre-retters menu, hvor osten er et fremtrædende element i alle retter. Når nu vi skærer ned på kødet, er osten nemlig et godt element til stadig at få masser af dén der lækre umami-smag ind i en ret. 

Så hermed velkommen til ’Osterejsen’! I denne omgang sætter Mejeriforeningen fokus på danske, irske og franske oste. Anna fik den irske ost, cheddaren, og har lavet: Ostevafler med creme fraiche og æble til forret.

Jeg fik den danske ost, Danablu, der er en blå ost. Jeg har stået for hovedretten: Bagt selleri med blue cheese creme. Afslutningsvis har Camille brugt den franske ost og lavet: Bagt Mont d’Or med tilbehør af abrikos og kommenkiks.

Jeg håber du med denne lille rejse ind i ostens verden, kan blive inspireret til en lækker omgang gæstemad eller nytår. Jeg deler nu min hovedret nedenfor.

Få opskriften på bagt knoldselleri her:

Reklamelinks er markeret med*
bagt selleri med brunet smoer

Bagt selleri

Her får du en skøn opskrift på bagt selleri med brunet smør, hasselnødder, blue cheese creme samt en skøn salat med grønkål, pære og senneps vinaigrette.
4,63 fra 8 stemmer
Antal: 4 Personer

Ingredienser

  • 2 stk knoldselleri
  • fint salt
  • 50 g hasselnødder*
  • 100 g smør

Blue cheese creme

  • 150 g blå ost
  • 50 g creme fraiche 18 %
  • 50 g kærnemælk
  • 20 g olivenolie*
  • 1 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Grønkålssalat

  • 5 stængler grønkål
  • 2 stk pærer
  • 50 g grovkornet sennep
  • 20 ml hvidvinseddike*
  • 30 g honning
  • 15 g olivenolie*
  • salt og friskkværnet peber
  • 60 g tørrede tranebær*
  • 50 g valnødder*
  • 1 stk appelsin

Pynt

  • 1 bundt brøndkarse

Køkkenudstyr

  • Tyndskræller*
  • Mandolinjern*
  • Blender*
  • Fint rivejern*

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 160° varmluft. 
  • Skræl eller skrub dine selleri grundigt. Jeg foretækker at skrælle dem. Pensl begge selleri med lidt vand.
  • Kom bagepapir på en bradepande og kom 2 teskefulde salt på størrelse med omkredsen af sellerien i hver sin ende af bradepande, så der er plads til at begge selleri kan stå der.
  • Sæt de to selleri ovenpå saltet og kom så igen en teskefuld salt ovenpå sellerien.
  • Bag det hele i ovnen i ca. 45-60 min indetil sellerien er mør, men stadig har bid. Dette kan kontrolleres med en kødnål som stikkes igennem sellerien, hvis man ikke møder modstand er den færdig. 
  • Kom hasselnødderne på en bradepande og giv den 15 minutter i ovnen sammen med sellerien. Gnid skallerne af, evt. i et viskestykke og hak nødderne groft. 

Brunet smør

  • Kom smørret i en lille gryde på medium varme og lad det langsomt bruse op. Når det begynder at bruse røres der i det konstant. Når det har en flot gylden farve og er det færdig.

Blue cheese creme

  • Kom blå ost, creme fraiche, kærnemælk, 20 g olivenolie og saft og skal fra citronen ned i en blender. Blend massen indtil den er cremet og smag til med salt og peber. 

Grønkålssalat

  • Skyl grønkålen og riv den med dine hænder, i mindre stykker og kom den op i en skål.
  • Skær pæren fint med en kniv eller manolinjern.
  • Bland sennep, eddike, honning samt olivenolie sammen og smag til med salt og peber. Vend det inden servering godt sammen med grønkålen og pærerne samt tørrede tranebær og grofthakket valnødder. Anret i en skål og pynt af med appelsinskal.
  • Når sellerien er færdig, skæres en tyndt lag af bunden af, da den er meget salt. Skær herefter selleri i kvarte.
  • Anret på bund af blue cheese creme. Hæld den brunede smør over og drys med hasselnødder og pynt af med brøndkarsen.
  • Velbekomme.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Sådan laver du et ovnbagt knoldselleri

Jeg laver knoldselleri i ovn og bager det helt. Jeg starter med at skrælle knoldene og herefter placere dem i et ovnfast fad med salt i bunden. Herefter drysser jeg med salt og pensler med lidt vand, så saltet fordeles. Salt trækker nemlig vandet ud af knoldselleriet og gør derfor knoldsellerien dejlig mør. Så det er altså et helt, saltbagt knoldselleri, der får lov at være hovedattraktionen i dag!

Blue cheese cremen passer dog generelt godt med bagte grøntsager, så du kan roligt servere den til fx bagt blomkål, ovnkartofler eller bagt græskar. Eller prøv dig frem med andre rodfrugter – i skiver, i tern eller bagt hel som knoldselleriet.

Inspiration til flere opskrifter med knoldselleri: Stegt knoldselleri med kapers og hasselback knoldselleri.

bagt selleri med smør

bagt knoldselleri

Bagt selleri med brunet smør på en bund af blue cheese creme

Når selleriknoldene er færdige i ovnen, laves blue cheese cremen og smørret brunes. Blue cheese cremen smøres i bunden, mens det brunede smør skal hældes over. 

Jeg er helt tosset med blue cheese, og det fungerer virkelig godt i den her creme. Jeg ved, at blue cheese er en ost, som ikke alle holder af, men derfor er cremen den perfekte løsning. Her er osten nemlig mild og slet ikke dominerende, men tilføjer blot en skøn smag. 

Må osten ikke være for kraftig, gælder det også om at vælge den rigtige slags blå ost. Der findes nemlig mange forskellige, og den danske ost Danablu er et sikkert valg. Den kan de fleste nemlig være med på. 

Danablu er én af fire danske oste, som er mærket med et BGM-mærke. Det betyder, at osten er beskyttet og er knyttet til det område, hvor den fremstilles. Hvis du synes det er spændende at vide mere om, hvordan den gode kvalitet af disse oste sikres, kan du læse mere om det lige her. Og ellers håber jeg du vil nyde mit indslag med denne dejlige hovedret. 

Kategorier - Aftensmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller

Tahindressing-1

Tahindressing

Salat af spinat, belugalinser, æble og grillost

Linsesalat med sorte belugalinser og grillost

surdejspizza nem opskrift

Surdejspizza

Pasta pomodoro opskrift

Pasta pomodoro med burrata

One pot pasta med kylling i cremet tomatsauce

One pot pasta med kylling i cremet tomatsauce

Bagte jordskokker med skræl

Bagte jordskokker

lækker og cremet Guacamole opskrift

Guacamole

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Aug 19

Open
Æltefrie boller med surdej = boller du kan lave overalt 💛⁠
⁠
Du finder en udførlig gennemgang (MED BILLEDER) af hvert trin på hjemmesiden, og via link i bio 💡⁠
⁠
De her surdejsboller kan derfor laves hos din mor, i dit sommerhus eller måske hos en veninde der ikke har en røremaskine 🙌🏼⁠
⁠
Du skal blot bruge en skål/bøtte, dine bare hænder, mel, vand, surdej og salt 🧡⁠
⁠
Hyg dig med den og hav en fantastisk weekend 🥰⁠
⁠
Knus Maria 🤎⁠
⁠
⁠
#surdejsboller #surdej #opskriftmedsurdej #udenmaskine⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 17

Open
Onsdagspasta denne uge er verdens nemmeste pasta med svampe og fløde! 🤍💚💛🤎⁠
⁠
⏲ 15 min⁠!⁠
⁠
📋⁠
15 g olivenolie (1 spsk)⁠
25 g shitaki svampe⁠
25 g østershatte⁠
250 ml fløde⁠
salt og friskkværnet peber⁠
1 stk citron⁠
300 g frisk pasta⁠
50 g frisk spinat⁠
⁠
🥣⁠
- Pluk svampene i grove stykker.⁠
- Varm en mellemstor pande på højeste blus med lidt olivenolie. - ⁠
- Tilsæt svampe, steg dem flot gyldne i ca. 1-2 min.⁠
- Tilsæt ½ dl vand og fløden.⁠
- Kog det hele i sammen i 2-3 minutter. ⁠
- Smag til med salt, peber og citronsaft.⁠
- Bring en stor gryde med vand i kog med en god håndfuld salt i.⁠
- Kog pastaen i ca. 3 minutter. ⁠
- Flyt pastaen med en lille smule af kogevandet over i panden. ⁠
- Tilsæt den friskskyllede spinat og vend det hele sammen.⁠
⁠
Riv evt. lidt trøffel på toppen hvis du lyster. Friskrevet parmesan er også skønt! Hvis du har lidt trøffelolie kan du også dryppe et par dråber på retten.⁠
⁠
⁠
#onsdagspasta #pasta #ugepasta #pastamedfløde #pastamedspinat #pastamedsvampe #ugenspasta #flødepasta⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 15

Open
Galette med stikkelsbær er noget nemt, noget lækkert, og noget du helt klart skal prøve! ❣️⁠
⁠
Det er en af de opskrifter som imponerer, fordi vi ikke ser den hver gang vi inviteres til kagebord. Desuden er den en fantastisk anvendelse af stikkelsbær 🙊⁠
⁠
Galette er blevet en af de opskrifter, som jeg lige så stille har delt med jer. Jeg elsker det, og håber at I kan lide de nemme lave tærter som ikke kræver tærtefad! 📋⁠
⁠
Jeg har nu fire, denne søde med stikkelsbær og tre salte; en med squash, en med tomat og en med gedeost⁠
- Hvilken vil du helst prøve❓⁠
⁠
Se dem alle på hjemmesiden, og find den søde med stikkelsbær via link i bio 🤍⁠
⁠
#galette #stikkelsbær #galetteopskrift #opskriftmedstikkelsbær⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 14

Open
MADPLAN UGE 33 er nu ude 🦩⁠
⁠
Her får du lige ugens madplan!⁠
⁠
Denne uge kan du glæde dig til⁠:⁠
🍗 Kylling souvlaki med ovnkartofler og urtecreme og salat⁠
🐟 Salat med varmrøget laks og hytteost⁠
🥔 Fyldt kyllingebryst med bagt kartoffel⁠
🍅 Pasta med bagte tomater og burrata⁠
🐠 Ceviche med torsk og avocado og lynstegt aspargesbroccoli⁠
💚 Pasta med rucolacreme⁠
♻️ Som altid er søndag reste-dag hvor ugens overskud af råvare anvendes for at undgå spild 🥰⁠
⁠
Snacken er en muffin med chokoladestykker mmmmm⁠
⁠
⁠Find den via link i bio eller på marialottes.dk 🤍⁠
⁠
#madplan #hverdagsmad #madplanuge33 #uge33madplan #madplaner #marialottes #inspirationtilmadplan #ugenmadplan #nemmemadplaner #gratismadplaner #gratismadplan #nemmadplan #madinspiration

marialottes

View

Aug 12

Open
Opskrift på nemme hjemmelavet knækbrød 🧡 ⁠
⁠
KUN 15 minutter – så lad os komme i gang! ⁠
HUSK at du kan gemme opskriften med den lille fane⁠ i højre hjørne under billedet. ⁠
⁠
60 g havregryn⁠
60 g hørfrø⁠
60 g sesam⁠
60 g solsikkekerner⁠
10 g flagesalt⁠
80 g olivenolie⁠
200 ml vand⁠
180 g fuldkorns speltmel⁠
50 g hvedemel⁠
⁠
🧡 Tænd ovn på 200° varmluft.⁠
🧡 Bland havregryn, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner, salt, olie og vand sammen.⁠
🧡 Tilsæt fuldkornsmel til dejen samler sig, dernæst hvedemel.⁠
🧡 Rul dejen ud mellem to stykker papir, med en kagerulle, i ønsket tykkelse og skær dine knækbrød ud i den ønskede form. ⁠
🧡 Bag knækbrødene i ca. 15-20 minutter. ⁠
🧡 Lad dem afkøle af på en bagerist.⁠
⁠
På hjemmesiden, kan du desuden finde alle de andre opskrifter på knækbrød som jeg har lagt ved i dette opslag!⁠
⁠
⁠
#knækbrød #danskmad #opskriftpåknækbrød #hjemmelavet⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 10

Open
ONSDAGSPASTA: I dag deler jeg opskriften på en PASTA MED FLØDEOST 😍⁠
⁠
📋 Du skal bruge følgende: ⁠
250 g tørret pasta⁠
30 g smør⁠
3 kviste salvie⁠
40 g flødeost⁠
1 stk citron⁠
salt og friskkværnet peber⁠
⁠
💦 Kog pastaen i saltet vand, 2 minutter mindre end anvist på pakken. 🥰 Gem 1 dl af kogevandet.⁠
⁠
🧈 Kom smør i en gryde og lad det brune let, ved svag varme. ⁠
⁠
💚 Tilsæt plukket salvieblade fra kvistene, steg i ca. 20 sekunder.⁠
⁠
💛 Kom pastaen, 1 dl af kogevandet samt og flødeosten i gryden. ⁠
🧖🏼‍♀️ Kog det hele sammen ved medium varme i ca. 1-2 minutter.⁠
⁠
🍋 Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.⁠
⁠
#onsdagspasta #pastamedsalvie #flødepasta #salvie #pasta⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK