
Fyldte auberginer af linser og grøntsager blev ugens opskrift. Men det var også på tide, at der landede en ny opskrift på bloggen. Tiden flyver, synes jeg – men på den positive måde. Jeg er igang med at skrive en opgave på studiet med min veninde, med “mad og identitet” som tema. Virkelig spændende! Det opsnapper også meget af min tid, hvorfor det ikke vælter ind med så mange opskrifter for tiden.
Fyldte auberginer med linser
Fyldte auberginer af linser og grøntsager. Opskriften har jeg lavet med min veninde – dog for noget tid tilbage. I samme omgang lavede vi også denne grøntsagslasagne med hytteost, som virkelig var et hit for smagsløgene.
Forresten så er fyldet (næsten) det samme, så hvis du vil spare tid i køkkenet kan du lave begge opskrifter på samme dag og spise dem forskudt af hinanden – de kan nemlig begge genopvarmes. Desuden godt, hvis du vil undgå madspild, og stadig spise forskelligt.
Læs også: Har du flere linser tilovers, som du fik kogt for mange af? Så prøv min opskrift på linsefrikadeller.

Læs også gode aubergineopskrifter som fx Vegetar moussaka, grillede auberginer med hummuscreme og bagte auberginer med tahin.
Få opskriften på bagte auberginer her:

Fyldte auberginer
Ingredienser
- 2 stk auberginer
- 1 dl røde linser*
- 1 stk rødløg
- 1 fed hvidløg
- 1 dåse hakkede tomater
- 1/2 tsk spidskommen*
- 1 spsk basilikum
- 1/2 tsk chiliflager*
- 1 stk squash
- 3 stk gulerødder
- 100 g champignon
- 1 stk grøntsagsbouillonterning
- 3 håndfulde frisk spinat
- 5 stk cherrytomater
- 1 kugle mozzarella
Fremgangsmåde
- Linserne koges, efter pakkens anvisning.
- Imens gøre auberginerne klar, ved at skære dem over på langs. Udhul dem med en ske og skær det i tern.
- Riv gulerødder og squashen godt på et rivejern eller brug en foodprocessor til det. Hvis ikke du køber dine champignon færdigskåret, skal disse skæres i skiver.
- Rødløg hakkes i tern. Hvidløget presses.
- Varm en pande med olie og svits løg, hvidløg og krydderierne et par minutter.
- Tilsæt auberginestykker, squash, gulerødder og champignon og svits yderligere et par minutter.
- Tilsæt hakkede tomater og grøntsagsboullion.
- Lad det simre 5 minutter under låg. Tilsæt spinat og lad den “fordampe”. De kogte linser vendes i og der smages til med salt, peber og citronsaft.
- Beklæd en bageplade med bagepapir eller brug et ildfast fad, hvor auberginebådene placeres på. Fordel fyldes heri i de fire auberginebåde.
- Pil mozzarella kuglen fra hinanden og top på auberginebådene sammen med skiver af cherrytomater.
- Bages i ca. 10 min i 200 graders varmluft, til osten er smeltet.
- Velbekomme.
Opskrift på fyldte grøntsager
Hvis du har set dig lun på konceptet omkring at bage grøntsager i ovnen med fyld, så er jeg sikker på at du vil elske disse fyldte portobellosvampe, som er spækket med urter og feta. Super velsmagende vegetariske ret.
Jeg har også før udviklet en lækker opskrift på fyldt græskar, hvor der både er falafler og en lækker salat med quinoa i. Den kan jeg virkelig også anbefale – særligt hvis du er på udkig efter mættende vegetariske måltider med fokus på grøntsagerne.
