Fyldt svinemørbrad med feta og soltørrede tomater

fyldt-svinemørbrad

Fyldt mørbrad med feta og soltørrede tomater, svøbt i bacon er en dejlig nem aftensmad. Når svinemørbraden fyldes med både feta og soltørrede tomater bliver den lidt mere spændende, frem for hvis den blot var stegt eller bagt i ovnen uden noget. Det er smagsfuld ret med svinekød, og det er kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan fylde i den.

Sådan en fyldt mørbrad i ovnen, er god til hverdag eller hvis man får gæster. Man kan forberede alt fyldet, og sågar også fylde mørbraden, så den blot skal steges i ovnen, inden maden sættes på bordet. Imens kan man forberede dejligt tilbehør i form af en sprød salat, kartofler og sauce eller dip. 

Fyldt-mørbrad-med-feta-og-soltørrede-tomater-bacon

Opskrift på fyldt mørbrad med feta og soltørrede tomater

Fyldt mørbrad med feta og soltørrede tomater er så lækkert og meget nemt at lave. Kombinationen af feta og soltørrede tomater er rigtig god, og så gør det at svinemørbraden er lidt mere spændende at sætte tænderne i. 

Rundt om svinemørbraden er der skiver og bacon, og så skal det blot bages sprødt i ovnen. Baconen giver et salt element, og derfor salter jeg heller ikke mørbraden ellers. 

Det er som sagt ret nemt at lave fyldt mørbrad. Først skal mørbraden afpudses for sener, og derefter skæres et snit ned langs midten sådan at den åbner sig, dog uden man skærer helt i gennem. Herefter fyldes den med hakkede soltørrede tomater og fetaosten. Mørbraden foldes sammen og bages i ovnen, ca. 30 minutter og til baconen er sprød! Du kan evt. sætte ovnen på grillfunktion et par minutter. 

fyldt svinemoerbrad

Fyldt mørbrad med feta

Fyldt svinemørbrad med feta er en skøn aftensmad til hverdag og weekend. Mørbraden fyldes, svøbes i bacon og bages i ovnen.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  • Afpuds mørbraden for sener. Giv den et snit ned langs midten sådan at den åbner sig, dog uden at skære helt i gennem.
  • Hak de soltørrede tomater og fyld dem ind i mørbraden sammen med feta. Fold mørbraden sammen.
  • Fordel baconen på et skærebræt så de ligger helt ved siden af hinanden. Læg mørbraden ovenpå skiverne, men i toppen, og rul den sammen om baconen.
  • Kom det i et ildfast fad og bag i ca. 30 minutter. Hvis baconen ikke er helt sprød, kan man eventuelt give den 2-3 minutter på grill.
  • Lad mørbraden hvile i små 10 minutter, inden den skæres ud.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Fyldt mørbrad i ovnen med bacon

Svinemørbraden med fyld er omsvøbet af baconskiver og bagt i ovnen. Det er en god måde at lave en mørbrad på, da den blot passer sig selv. Imens kan du forberede andre gode tilbehør, som fx ovnkartofler, en lækker sauce og salat. Og så har du altså en super nemt og lækkert måltid mad, som er god til hverdag og weekend.

Tip! Man kan også bruge Serrano skinke eller Parmaskinke frem for bacon, hvis man foretrækker det. Serranoskinken bliver også sprødt, når det bages. 

Tilbehør til fyldt mørbrad i ovn

Eftersom den fyldte svinemørbrad laves i ovnen, er det oplagt at skære nogle kartofler ud og lave ovnkartofler eller hasselback kartofler på samme tid. Derudover er en god champignonsauce også perfekt til, og evt. en sprød spidskålssalat med ærter.

Andre gode idéer til fyld i svinemørbraden

  • Ost: Brug cremede oste som fx flødeost eller mozzarella.
  • Smagsgivere: Soltørrede tomater er rig på umami og smag og giver derfor god smag. Her kan du også fyld som fx oliven, svampe eller krydderurter.
  • Bacon: Erstat bacon med fx Parmaskinke eller Serrano skine.
Tilbehør til fyldt mørbrad i ovn
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments