Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Hasselback kartofler

Gå til opskrift Udskriv
hasselback kartofler

En lækker og virkelig smuk måde at servere kartofler på er ved at lave dem a la Hasselbacken eller hasselbagte, som de også kaldes her i Danmark. Metoden er egentlig svensk og navnet kommer fra den svenske restaurant, hvor de blev opfundet – restaurant Hasselbacken i Stockholm. Men ikke desto mindre har de længe været populære i Danmark, og det forstår jeg udmærket!

De er så smukke med rillerne, hvor smør og olie kan trænge ned, imens kartoflerne bages i ovnen, og gøre dem sprøde. Noget nær den perfekte måde at tilberede kartofler på, og det er solidt tilbehør til aftensmaden. 

Hedder det hasselback eller hasselbagte kartofler?

Da jeg var lille kaldte jeg dem altid for hasselbagte kartofler! Jeg er nu blevet en smule klogere, men synes også stadig, at det ligger ret godt i munden, det dér hasselbagt. Det korrekte er ikke desto mindre hasselback, da navnet ikke har noget at gøre med, at kartoflerne bages. 

Hasselback bruges ofte til kartofler, men du kan også sagtens tilberede andre grøntsager på denne måde. De fleste andre rodfrugter kan bruges, og jeg har fx også en opskrift på bloggen med hasselback butternut squash, som ser mindst lige så elegante ud som disse hasselback kartofler. Men prøv dig frem, jeg er sikker på, at der er mange rodfrugter, der vil blive lækre og sprøde som hasselback! 

Læs også: For mere inspiration til tilberedning af kartofler, kan jeg anbefale dig at se på rosmarin kartofler i ovn, kartofler i fetasauce, kartoffelsoufflé og knuste kartofler med hvidløgssmør.

Lav de bedste hasselback kartofler i ovnen

Hasselback kartofler tilberedes i ovn. For at de bliver sprøde og gyldne udenpå og møre indeni, gælder det om at vælge den helt rigtige bagetid. Den afhænger selvfølgelig af, hvor store kartofler du vælger.

I denne opskrift bruger jeg halverede bagekartofler, som får ca. 50-55 minutter. Du kan også sagtens bruge mellemstore kartofler og give dem lidt mindre tid. Mindre kartofler eller babykartofler bliver nok for små til, at man kan lave de fine riller. 

Hasselbagt eller hasselback kartoffel

Opskrift på hasselback kartofler med skræl

Oprindelse og historie for hasselback kartofler

Hasselback kartofler er en svensk ide, der opstod på Restaurant Hasselbacken i 1953. Så navnet skyldes altså, at det var på denne restaurant, at man fandt på det. Det er altså ved at være noget tid siden, men alligevel bliver det ved med at være populært. Det er simpelthen bare en af de bedste måder at tilberede kartofler på.  

Opskrift på hasselback kartofler med skræl

Jeg bager altid mine hasselback kartofler med skræl. Smagen og teksturen af skrællen er nemlig en af de ting, jeg elsker ved kartofler, så der er ingen grund til at bruge ekstra tid i køkkenet på at skrælle kartofler. Af samme grund køber jeg altid økologiske kartofler, så det er helt fint at lade skrællen blive på. Du kan dog godt skrælle dem, hvis du foretrækker det. 

Rillerne skal gå ca. 80% ned i kartoflen. Når kartoflerne har fået riller, pensles de med en blanding af smeltet smør og olie, og kartoflerne kommes i ovnen. 

Hasselback kartofler er altså super nemme at lave og går rigtig godt til fx kød eller en anden ovnbagt grøntsag, som fx helbagt selleri eller som hasselback selleri.

Få opskriften på hasselback kartofler her:

Reklamelinks er markeret med*
hasselback kartofler

Hasselback kartofler

Hasselbagte eller hasselback kartofler? Her får du en nem opskrift på kartofler bagt i ovnen med skræl og fine riller, der giver sprøde kartofler.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse50 min
I alt1 t

Ingredienser

  • 2 kg bagekartofler
  • 50 g smør
  • 15 g olivenolie*
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180°, varmluft. 
  • Skræl dine kartofler og halver dem derefter. Skær nu ca. 80 % ned igennem kartoflen. Der skal være et par milimeters mellemrum i mellem. 
  • Smelt i mellemtiden smørret og bland det herefter med olivenolien. 
  • Kom kartoflerne i en bradepande og og pensl dem med smørret og olivenolien og krydr med salt og peber. 
  • Sæt bradepanden i ovnen og giv kartofler 40-45 minutter på 180° varmluft og skrue derefter op på 200° og giv dem yderligere 10 minutter. 
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Tilbehør til hasselbagte kartofler

Jeg kan komme på ret mange ideer til, hvad disse hasselback kartofler kan serveres til. Men her kommer nogle gode bud, som er danske klassikere, og som jeg kan garantere vil fungere godt med et fad hasselbagte kartofler til.

Flæskesteg med sprød svær er jo nok den klassiske, danske ret over dem alle – og med hasselback kartofler til er jeg sikker på dine gæster bliver svært tilfredse. Forloren hare eller svinemørbrad ville ligeledes fungere super godt, og skal man prøve noget lidt nyt, så vil disse kyllingefrikadeller helt sikkert også være et hit. 

Du kan også prøve en af mine foretrukne kombinationer: Hjemmelavet bearneaisesauce, culottesteg og bønnesalat. 

Opskrift på hasselback kartofler

hasselback kartofler tilbehør

Kategorier - Aftensmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Tomatsuppe med gulerod og ingefær

Tomatsuppe – klassisk og cremet

Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich

Hjemmelavet brun sovs

Brun sovs

Bagekartofler med hvidløgssmør

Bagekartofler med hvidløgssmør

Kyllingefrikadeller med soltørrede tomater

Kyllingefrikadeller med soltørrede tomater

Kyllingelår i ovnen

Kyllingelår i ovnen med grøntsager

Fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller

Mormordressing opskrift-3

Mormordressing

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 29

Open
Reklame 〰️ I samarbejde med sejeste @nordic.harvest har jeg tryllet en nem onsdagspasta med rucolacreme frem🌿⁠ Til opskriften bruger jeg en af de skønne salater fra Nordic Harvest - nemlig deres baby rucola. Det hedder baby rucola, fordi Nordic Harvests bladgrønt ikke vokser sig ret stort. De dyrker nemlig i en vertikal farm, i etager, hvor de kan spare på både plads og vand. Derfor er denne rucola heller ikke så bitter 🌱👌🏻 Jeg har selv for nylig været en tur forbi Nordic Harvest for at se, hvordan de gør. For en madnørd som mig er det så spændende at opleve, og deres produkter er on point - hver og én. Kæmpe anbefaling herfra. ⁠
⁠
Pasta koges 1-2 minutter mindre end anvist på pakke, og blandes med 1 dl kogevand og pesto 💚⁠
⁠
Derfor er det faktisk bare pesto som skal blendes sammen, og det kan du gøre mens pastaen koges.⁠
⁠
💚 1 håndfuld basilikum⁠
💚 ½ håndfuld bredbladet persille⁠
💚 20 g pinjekerner⁠
💚 1 lille fed hvidløg ⁠
💚 60 g baby rucola, fra Nordic Harvest)⁠
💚 20 g olivenolie⁠
💚 60 g smagsneutral olie⁠
💚 salt og friskkværnet peber⁠
💚 1 stk citron⁠
⁠
Op i en blender/minihakker, og blend til en lind lækker pesto, smag til med salt, peber og citronsaft 🌿⁠
⁠
Find opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 💚⁠
⁠
Bonus-info: Jeg spurgte selvfølgelig også, om de dyrker økologisk. De bruger både økologisk gødning, økologiske frø og bruger hverken sprøjtemidler eller kemikalier, men kan dog ikke få lov at kalde sig økologiske. Ø-mærket dækker nemlig kun over dyrkning i jord.⁠
⁠
#pasta #grønpasta #rucola #pesto #pastamedpesto #onsdagspasta #pastaret #onsdag #rucolapesto #hjemmelavet⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠#Nordicharvest⁠

marialottes

View

Jun 27

Open
BAILEY IS MED CHOKOLADESAUCE 🤎🍫⁠ Det vilde ved den her Bailey is er, at det faktisk ikke er is med bailey, men blot is med baileysmag. Nemlig gennem ingredienserne cognac, kahlua og kaffe ☕️⁠ Jeg er nemlig mest til, at man prøver at ramme smagene med rene ingredienser, fremfor at tilsætte en Bailey! Men det kan man vel også nok? 😉
⁠
En rigtig voksenis - ikke så sød som normal is, derfor er det en god ide at putte nougat og chokoladesauce på toppen af sin baileyis. Det er en helt genial isdessert! 🍨 🤎⁠
⁠
Lyder det som noget for dig? ⁠
⁠
Godt nok er det is-sæson nu, men den kunne også snildt blive serveret til andre tider på året 🎇 🤍⁠
⁠
Find den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤎⁠
⁠
#isdessert #bailey #voksen #is #sommer #baileyis #kaffeis⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK