
Bønnesalat er én af mine yndlings og jeg laver den ofte som tilbehør til et stykke lækkert kød. Det kunne fx være en saftig og mør culottesteg. Jeg elsker virkelig grønne bønner, men jeg synes der er alt for lidt fokus på dem. Jeg bruger grønne bønner på mange måder. Blandt andet i salater. Eller den klassiske bønner med bacon om, kender vi vist også allesammen?
Noget jeg virkelig også laver tit er bønnefritter, hvor man bare lige vender bønnerne i lidt olie og de krydderier man ønsker. Det smager virkelig herligt – så hvis du ikke har prøvet dét, så vil jeg anbefale dig at prøve det!
Bønnesalat med grønne bønner, feta og soltørrede tomater
Den grønne salat her er super nem at lave og kræver ikke meget tid i køkkenet. Salaten er både sprød, sød, syrlig og salt – jeg elsker når alle de komponenter spiller sammen, da det giver mig en bedre tilfredsstillelse og mæthed.
Bønnesalaten er med grønne bønner, soltørrede tomater og feta. Den er helt perfekt at spise som tilbehør. Det kunne fx være til en god bøf, til nytår, måske med ovnbagte tomater ved siden af.
Hvis du er helt vild med at komme tomater, og særligt de soltørrede, i salater, så vil jeg lige tippe dig om min nemme kikærtesalat!
Få opskrift på simpel bønnesalat med soltørrede tomater her:

Bønnesalat med grønne bønner
Ingredienser
- 700-1000 g grønne bønner (frosne eller friske grønne bønner)
- 1 stk rødløg
- 1 dl soltørrede tomater (i olie)
- salt og friskkværnet peber
Topping
- 2 dl saltmandler
- 1 dl feta (el. salattern)
Fremgangsmåde
- Et par liter vand bringes i kog i en gryde og saltes let. De grønne bønner koges i 2-3 min. Det er vigtigt, at bønnerne ikke får for meget, da de stadigvæk gerne må have bid og være faste i strukturen.
- Imens bønnerne koges, hakkes mandlerne groft.
- Rødløget pilles og skæres i fine tern. Det meste af olien hældes fra de soltørret tomater. Gem lidt til at vende rundt i.
- Når bønnerne er færdigkogte, hældes det varme vand fra og hældes over med koldt vand, så de kan køles ned. Vigtigt, så de ikke tilbereder videre.
- Lad dem dryppe godt af, inden de snittes i mundrette stykker.
- Når du har snittet bønnerne vendes de sammen med rødløg, de soltørret tomater samt lidt af olien de har ligget i og salatost. Tilsæt salt og peber.
- Top med de hakkede saltmandler.
- Velbekomme.
