Bønnefritter med parmesan

Opskrift på bønnefritter

Grønne bønner, der er så sprøde, at de er lige så lækre som en omgang pommes fritter. Det var målet med den her opskrift, og jeg må bare sige – det er lykkes 100%. 

Bønnerne vendes med olivenolie og flagesalt, og man kan også sagtens tilføje andre krydderier, som fx chiliflager eller spidskommen, og så skal de ellers bare bages i ovnen til de opnår perfekt sprødhed. 

Ingredienser til bønnefritter i ovn

Bønnefritter

Bønnefritter med parmesan er nemme at lave og et sundt alternativ til almindelige fritter. Laves med frosne Haricots verts bønner og krydderier.
4 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

Serveringsforslag

  • 30 g Parmesan

Noter

TIP: Bruger du friske grønne Haricots verts bønner, skal de ha’ lidt mindre tid. Omkring 10 minutter mindre, hold øje – ovne er forskellige.  

Fremgangsmåde

  • Varm ovnen op til 200° varmluft.
  • Tø bønnerne en smule op, så de ikke er helt frosne. 
  • Vend dem med olie og ønske krydderier i en skål. Kom dem herefter i et ovnfast fad eller hæld dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir. 
  • Drys med flagesalt. 
  • Bag bønnefritterne i ca. 30-40 minutter. Vend bønnerne undervejs og ha' et øje på fritterne i de sidste minutter – de kan lynhurtigt brænde på, og ovne arter sig forskelligt. 
  • Tag fritterne ud og drys med revet parmesant og servér med din favorit mayo. Fx denne ramsløgsmayo.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Sprøde fritter af haricots verts bønner bagt i ovn

Det er virkelig nemt at tilberede haricots verts bønner i ovn, og især hvis du bruger frosne bønner, kan du altid have en pose liggende i fryseren, som er klar til at komme i ovnen. 

Det er en virkelig skøn opskrift til tilberedning af frosne haricots verts, som du kan komme tilbage til og variere ved at bruge nogle andre krydderier. Prøv også at drysse med sesam – det smager skønt!

Bønnefritter med parmesan

Opskrift på bønnefritter med parmesan

Det er virkelig nemt at lave bønnefritter, og så er det faktisk også et af de sunde alternativer til pomfritter, der faktisk fungerer. Man får noget grønt, men går ikke ned på hverken crunch eller smag, og så er det så nemt at opgradere de frosne bønner ved at servere krydrede bønnefritter med parmesan. 

Jeg bruger frosne haricots verts bønner, som kan købes i poser af 700-1000 g. Du kan sagtens lave 1000 g ad gangen, hvis det er sådan én pose frosne bønner, du har fået fat i – det svarer til ca. 1,5 gange opskriften. Ellers kan du gemme resten i fryseren til en anden god gang. 

Inspiration til flere bønneopskrifter: Bønnesalat med grønne bønner og steak salat med grønne bønner og estragon.

Ingredienser til bønnefritter i ovn

Ingredienser til bønnefritter

Denne opskrift er supernem, og den kræver kun tre ingredienser. Parmesan er en ekstra tilføjelse, som du sagtens kan udelade. Til sunde bønnefritter skal du altså bruge: 

  • Haricots verts: Brug grønne bønner fra frost eller friske, hvis de er i sæson. De frosne skal tø en smule op inden de ryger i ovnen, og de friske skal ha’ lidt mindre tid. 
  • Olivenolie: Der skal 3 spsk olie til – langt mindre olie end almindelige friturestegte kartoffelfritter. 
  • Krydderier: Flagesalt er faktisk det eneste krydderi du behøver. Men du kan tilføje alt fra tørrede krydderier – hvidløgspulver, chiliflager, spidskommen, timian – til friske – presset hvidløg, rosmarin, timian osv. 
  • Parmesan: Det er ikke nødvendigt at drysse dine bønnefritter med parmesan, men det smager susme godt. Du kan også drysse med Vesterhavsost eller pecorino. 

Sprøde fritter haricots verts bønner bagt i ovn

Grønne bønner i ovn er sunde og nemme – og dermed det perfekte tilbehør til aftensmaden. Servér dem fx til culottesteg eller andre køduskæringer sammen med bearnaisesauce og gode salater

Jeg serverede dem med den lækreste ramsløgsmayo, og det var bare mega lækkert!

Sunde ovnstegte bønne fritter
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments