Jeg er på barsel - vender stærkt tilbage
Bruschetta med svampe

Inspireret af den klassiske bruschetta med tomat, kommer nu denne efterårsvariant: Nemlig bruschetta med svampe. Jeg elsker svampe, og i dag er dem der får lov at spille hovedrollen. Jeg synes bruschetta er et genialt koncept, og derfor kan jeg ikke helt nøjes med at lave det om sommeren, hvor tomaterne er solmodne og i sæson.
Derfor er disse bruschetta med svampe perfekt til om efteråret, hvor man tilmed kan bruge svampe, som man selv har samlet. Det elsker jeg at gøre, da vilde svampe har en dejlig smag, som virkelig får lov at stå frem i disse bruschette.
Svampebruschetta med ost og rucola
Ristet brød, hvidløg, olivenolie, rucola, svampe og ost – simpelt! Rucolaen giver et lækkert grønt udtryk, men er du ikke til det, kan du også bruge hjertesalat eller frisésalat eller udelade det.
Brug den ost, du foretrækker. Enten kan osten smeltes på, når brødet er i ovnen, eller man kan drysse det ovenpå svampene bagefter.
- Feta: I denne opskrift her bruger jeg fetaost, da jeg synes den let syrlige ost passer rigtig godt sammen med de stegte svampe.
- Gedeost: Et andet oplagt valg er gedeost. Put nogle skiver af osten ovenpå brødet, inden det kommer ind i ovnen, så det smelter let.
- Mozzarella: Brug revet mozzarella, hvis du vil have det til at smelte, eller brug en frisk kugle mozzarella og kom det øverst på dine bruschette i små klumper.

Opskrift på hjemmelavet bruschetta med svampe
Bruschetta med svampe er perfekt til tapas eller som en lille let forret. De er utrolig nemme at lave og kan smage vidt forskelligt afhængig af hvilken ost og hvilken type svampe, du bruger. Hvis du er vild med idéen om bruschetta med svampe, kan jeg anbefale at spise dem til denne cremede champignonsuppe. Så har du en fuldendt og lækker forret, der er god om efteråret.
Ligegyldigt om du har samlet kantareller hele formiddagen eller har fundet nogle flotte champignoner i supermarkedet, så må du endelig ikke udelade den friske timian. Timian er simpelthen bare svampenes foretrukne krydderi, og det smager så lækkert.
Derudover kan du også bruge noget forskelligt brød – jeg elsker dog selv at bruge surdejsbrød, da surdejsbrød og olivenolie simpelthen er et match made in heaven!
Få opskriften på lækker bruschetta med svampe her:
Reklamelinks er markeret med*

Bruschetta med svampe
Bruchetta med svampe er en nem og lækker appetizer, der kan smager så fantastisk. Drys med ost, fx feta, gedeost eller mozzarella.
Antal: 4 Personer
Ingredienser
Svampebruschetta
- 600 g blandede svampe
- 2 spsk smør
- salt og friskkværnet peber
- 3 kviste frisk timian
- 1 stk flute
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie*
Topping
- 50 g rucola
- 30 g feta
Fremgangsmåde
- Rengør svampene og skær dem i kvarte eller skiver.
- Steg dem gyldne i smør, og krydr med salt og peber samt friskhakket timian.
- Rist brødskiverne i ovnen, på en grill eller brødrister. Gnit et fed hvidløg mod brødets overflade. Pensl med en god olivenolie.
- Anret brødende med skyllet rucola, de stegte svampe og drys med smuldret feta eller skiver af gedeost, hvis du foretrækker det.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Flere varianter af bruschetta
Mulighederne med topping til bruschetta er endeløse. De fleste har prøvet at lave bruschetta med tomat, men tjek endelig min opskrift ud, da jeg også her skriver om flere forskellige varianter af bruschetta.
Er du til gengæld bare vild med kombinationen af svampe og brød, må du prøve min opskrift på kantarel toast a la creme – det smager SÅ godt!


2 Comments
Ældste