Annonce

Bruschetta med svampe

Bruschetta med svampe og ost

Inspireret af den klassiske bruschetta med tomat, kommer nu denne efterårsvariant: Nemlig bruschetta med svampe. Jeg elsker svampe, og i dag er dem der får lov at spille hovedrollen. Jeg synes bruschetta er et genialt koncept, og derfor kan jeg ikke helt nøjes med at lave det om sommeren, hvor tomaterne er solmodne og i sæson. 

Derfor er disse bruschetta med svampe perfekt til om efteråret, hvor man tilmed kan bruge svampe, som man selv har samlet. Det elsker jeg at gøre, da vilde svampe har en dejlig smag, som virkelig får lov at stå frem i disse bruschette.

Bruchetta med svampe

Bruschetta med svampe

Bruchetta med svampe er en nem og lækker appetizer, der kan smager så fantastisk. Drys med ost, fx feta, gedeost eller mozzarella.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Svampebruschetta

  • 600 g blandede svampe
  • 2 spsk smør
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 kviste frisk timian
  • 1 stk flute
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie*

Topping

  • 50 g rucola
  • 30 g feta

Fremgangsmåde

  • Rengør svampene og skær dem i kvarte eller skiver.
  • Steg dem gyldne i smør, og krydr med salt og peber samt friskhakket timian.
  • Rist brødskiverne i ovnen, på en grill eller brødrister. Gnit et fed hvidløg mod brødets overflade. Pensl med en god olivenolie.
  • Anret brødende med skyllet rucola, de stegte svampe og drys med smuldret feta eller skiver af gedeost, hvis du foretrækker det.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Svampebruschetta med ost og rucola

Ristet brød, hvidløg, olivenolie, rucola, svampe og ost – simpelt! Rucolaen giver et lækkert grønt udtryk, men er du ikke til det, kan du også bruge hjertesalat eller frisésalat eller udelade det. 

Brug den ost, du foretrækker. Enten kan osten smeltes på, når brødet er i ovnen, eller man kan drysse det ovenpå svampene bagefter.

  • Feta: I denne opskrift her bruger jeg fetaost, da jeg synes den let syrlige ost passer rigtig godt sammen med de stegte svampe. 
  • Gedeost: Et andet oplagt valg er gedeost. Put nogle skiver af osten ovenpå brødet, inden det kommer ind i ovnen, så det smelter let.  
  • Mozzarella: Brug revet mozzarella, hvis du vil have det til at smelte, eller brug en frisk kugle mozzarella og kom det øverst på dine bruschette i små klumper. 
Bruschetta med svampe

Opskrift på hjemmelavet bruschetta med svampe

Bruschetta med svampe er perfekt til tapas eller som en lille let forret. De er utrolig nemme at lave og kan smage vidt forskelligt afhængig af hvilken ost og hvilken type svampe, du bruger. Hvis du er vild med idéen om bruschetta med svampe, kan jeg anbefale at spise dem til denne cremede champignonsuppe. Så har du en fuldendt og lækker forret, der er god om efteråret.

Ligegyldigt om du har samlet kantareller hele formiddagen eller har fundet nogle flotte champignoner i supermarkedet, så må du endelig ikke udelade den friske timian. Timian er simpelthen bare svampenes foretrukne krydderi, og det smager så lækkert. 

Derudover kan du også bruge noget forskelligt brød – jeg elsker dog selv at bruge surdejsbrød, da surdejsbrød og olivenolie simpelthen er et match made in heaven!

Flere varianter af bruschetta

Mulighederne med topping til bruschetta er endeløse. De fleste har prøvet at lave bruschetta med tomat, men tjek endelig min opskrift ud, da jeg også her skriver om flere forskellige varianter af bruschetta. 

Er du til gengæld bare vild med kombinationen af svampe og brød, må du prøve min opskrift på kantarel toast a la creme – det smager SÅ godt!

Bruschetta med svampe og feta

Bruschetta varianter og Bruschetta med svampe

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 972
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments