Pastachips – fra kogt pasta til knasende sprøde “chips”
Så er der en dejlig ny opskrift til dig! Denne opskrift er perfekt til at servere for gæster. Sprøde og lækre pastachips er en populær trend fra TikTok, som jeg nu har prøvet at lave mit take på med paprika. Og de er verdens nemmeste at lave og er perfekte som snack, freddagshygge eller til sommerens mange roséglas – ih jeg glæder mig.
TikTok opskrifter er typisk hurtige og nemme at lave, og i den sammenhæng har jeg også lavet en nem YouTube video som du kan se under opskriften!
Fra kogt pasta til knasende sprøde chips!
De er lynhurtige at lave, og perfekt hvis du har en rest kogt pasta. Så får de nyt liv og smag i løbet af 30 minutter. Så får du nemlig sprøde pastachips lavet af kogt pasta. Jeg har valgt at krydre med paprika, det er er helt op til en selv. Men et lille tip er at udvælge krydderier som kommer tættest på den chips du elsker allermest. Så du ville også kunne lave bbq pastachips eller måske sourcream and onion? Hvad en du vælger får du en snack af knasende sprøde pasta!!!
Opskrift på hjemmelavede pastachips
Det skal være nemt at lave sig en snack. OG det er det virkelig her med disse pasta lavet af chips! De er nemme at lave og du vælger selv om du vil bruge pastaskruer eller pasta penne. De skal bare kunne dyppes i din yndlings dip, derfor fungere spaghetti ikke i denne opskrift. Som sagt bruger jeg paprika, fordi jeg synes at det er en lækker smag, som smager rigtig godt til rose – hihi. Men hvis du vil eksperimentere og bruge andre krydderier og finder den bedste kombination, så send den endelig min vej!
Pastachips
Ingredienser
Kogte pasta
- 200 g tørret pasta (fx pasta penne)
- 2 tsk flagesalt
Pastachips
- 35 g olivenolie*
- 1 tsk sød paprika*
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kog pastaen efter pakkens anvisning i saltet vand. Dræn herefter for vand.
- Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
- Vend den kogte pasta godt sammen med olivenolie, paprika samt salt og peber.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og kom pastaen herpå. Fordel det godt og bag pastaen i ovnen i ca. 25-30 minutter, til de er helt sprøde! Rør gerne undervejs.
- Servér med din yndlingsdip!
Gode dips til de bedste pasta chips
Chip og dip rimer, og det er da et held, fordi chips uden dip kan være godt, men med dip så er det bare lige det ekstra lækkert. Derfor vil jeg lige anbefale to dips som du kan kombinere dine chips af kogt pasta med!
Den ene, som du ser på billederne og i videoen, er en lækker fetacreme / fetadip – så godt! Denne fetadip er cremet og perfekt fed til det krydrede pastachips! Den anden er en klassisk ranch dressing, som også er lækker. En ranchdressing er en slags urtedressing og den fungere perfekt til pastachips!
Opskrifter på flere gode alternativer til chips
Synes du at det lyder spændende, men har lige fået pasta, så har jeg lige et tip. For man kan lave chips af mange andre lækre rester. Det kunne fx være pita chips lavet af pitabrød som er den perfekte måde at bruge daggammelt pitabrød på, eller grønkålschips med parmesan som kombinere det sunde med det lækreste. De sprøde grønkålschips og pitabrødschips passer desuden også til de to dip forslag.