Date bark med nøddesmør og chokolade

date bark med nødder

Date bark” er det nye. Date bark en slags dadelbrud eller dadelbark, som laves med de juicy dadler fra papæsken. Det er blevet den helt store i TikTok-land, hvor det er gået viralt. Og jeg forstår det godt, fordi hold nu op, det er nok én af det hurtigste og nemmeste dadelsnacks du kan lave. Har du dadler, mørk chokolade, peanuts og en form for nøddesmør liggende i køkkenet? Så har du alle ingredienserne til date bark.

Mørk chokolade, dadler og peanuts. En smag som får tankerne hen på en “snickers”, men med kun 4 ingredienser. Denne snack er den nemmeste rustikke og smagfulde chokolade mundfuld du kan få fingrene i. Et brudstykke af denne date bark er sjældent nok – for det smager altså bare fantastisk.

dadel bark

Date bark med chokolade og peanuts

Brudstykker af denne date bark gør sig som den perfekte snack. Lav din egen date bark nemt med kun 4 ingredienser.
5 fra 1 stemme
Antal: 12 brud
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse40 minutter
I alt50 minutter

Ingredienser

Noter

Tip! Se videoen nedenfor. Det er virkelig den nemmeste snack at tilberede!

Fremgangsmåde

  • Fjern sten fra alle dadler. Dette kan med fordel gøres på et bagepapir, da de herefter lægges fladt herpå og presses sammen.
  • Pres alle dadlerne godt sammen, brug evt. lidt vand på fingrene, for at dadlerne ikke klistre.
  • Smelt chokolade over et vandbad eller i mikrobølgeovn.
  • Smør først et lag af nøddesmør ovenpå dadlerne, top derefter med et lag smeltet chokolade.
  • Hak peanuts, og drys på toppen af chokoladen.
  • Frys nu din date bark til den har størknet chokoladen. Tag den herefter ud af fryserne og bryd stykker af. Du kan også sagtens komme den på køl, hvis du har tiden.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Nem opskrift på “date bark” med kun 4 ingredienser

Til date bark, skal du vitterligt kun bruge friske bløde dadler, mørk chokolade, peanuts og nøddesmør. Dadlerne presses flade på et bagepapir efter du har fjernet stenene, top derefter med et lag jordnøddesmør, så et lag med smeltet chokolade, og mens denne fortsat er flydende toppes date barken med hakket peanuts. Ind i fryseren til dele barken er størknet, og så ud, bryd løs, og se om du kan gemme nogle stykker til senere (dette kan ikke garanteres).

Du kan helt selv vælge hvor mørk chokoladen skal være, og hvor mange peanuts du vil toppe din date bark med. I denne opskrift er der brugt saltet og ristet peanuts. Det giver lidt balance til dadlernes sødme og chokoladens tunge smag.

date bark med peanuts

date bark opskrift

Date bark med ingredienser fra dine skabe

Brug gerne nogle af de ingredienser du allerede har derhjemme. Eksempelvis kan mørk chokolade erstattes med lys, hvis du foretrækker det. Mandelsmør kan også bruges som alternativ til jordnøddesmør, ligesåvel kan du bruge andre nødder som topping. Og hvis du er særligt glad for salt, kan du overveje at drysse en smule flagesalt på mens chokoladen stadig er flydende.

Opbevaring af hjemmelavet date bark

Eftersom denne date bark med nøddesmør og chokolade smager som den gør, bliver det næppe noget du har liggende særligt længe. Omend kan du opbevarer de størknede date bark brudstykker i en lufttæt beholder, eller i en frysepose i din fryser. Sidstnævnte tillader måske at du også har en snack til senere på ugen. Men det er forståeligt hvis din date bark pludselig er guffet. Så må du jo bare lave en ny portion – og her er det godt at det er så nemt!

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments