Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Cæsar salat med kylling

Gå til opskrift Udskriv
Hjemmelavet caesar-salad med cæsar dressing

En klassisk cæsar salat er nok en af de mest velkendte salater verden over. Og kært barn har mange navne. Salaten går både under det danske Cæsarsalat og det lige så catchy Caesar Salad.  Jeg forstår virkelig godt, hvorfor salaten er populær. Den er super nem at lave og så har alt hvad en salat skal have: Den er både sprød, er cremet fra den lækreste cæsar dressing og så giver den en god mæthed. Særligt når man bruger kylling, hvilket den originale variant fra 20’erne faktisk ikke havde på ingredienslisten. 

Ifølge historien (fra Samvirke) er salaten opfundet af Caesar Cardini, en mexicansk immigrant, der havde restauranter på begge side af den mexicansk-amerikanske grænse. Og det er en ret god oprindelseshistorie – på Caesar Cardini’s restaurant var der på en travl 4. juli 1924, pludselig udsolgt af alle retter, og Caesar blev nødt til at finde på en ny ret at servere. Så han brugte hvad han lige havde på hænderne, slyngede salaten foran gæsterne og voila – en klassiker var født. 

Nem cæsar salat med kylling og parmesanost

Nem opskrift på klassisk Cæsar salat med kylling

I Danmark laver vi oftest cæsarsalaten med kylling og salaten kan bruges både til frokost og aften, og det er en salate som kan spises året rundt. Og servér endelig ekstra cæsar dressing til – den er nemlig så god! Og nem at lave – det er næsten som at lave en mayonnaise. Her kan den bares laves med en stavblender. 

Udover at salaten indeholder sprøde salatblade, parmesan, kylling og dressing, skal der også croutoner i en original cæsarsalat. Har du daggammelt brød liggende, er det desuden en rigtig god måde at få det brugt på. Tørt brød bliver nemlig i denne opskrift forvandlet til sprøde, hvidløgskrydrede brødcroutoner. 

Alt i alt er opskriften super nem at forberede og tilberede. Når alle elementer er klargjorte skal de nemlig blot vendes sammen med den cremede dressing. 

Få en nem opskrift på lækker cæcarsalat her: 

Reklamelinks er markeret med*
Cæsar salat

Cæcarsalat med kylling

Klassisk cæcarsalat med kylling og tilhørende cæcardressing. Start med at lave dressingen, så den kan trække noget smag. Dernæst croutoner og så kylling.
4.41 fra 10 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse15 min
I alt25 min

Ingredienser

Cæcardressing

  • 2 stk æggeblommer ()
  • 2 stk ansjosfileter
  • 35 g Parmesan
  • 5 g dijonsennep*
  • 1 fed hvidløg
  • 120 g smagsneutral olie
  • 45 g olivenolie*
  • salt og friskkværnet peber
  • 0,5 stk citron

Brødcroutoner

  • 4 skiver daggammelt brød
  • 45 g olivenolie*
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk flagesalt*

Cæsar salat

  • 4 stk kyllingebryst
  • 30 g olivenolie*
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 stk hjertesalat
  • 50 g Parmesan

Køkkenudstyr

  • Fint rivejern*
  • Urtekniv*
  • Stegepande
  • Stavblender*

Fremgangsmåde

Cæsar dressing

  • Alle ingredienser (minus olie) til dressingen blendes med en stavblender. Olie piskes langsomt i, ligesom når man pisker en mayonnaise. Smag til med salt, peber og citron.
  • Hvis dressingen er for tyk, kan du blende lidt vand i for at fortynde den.
  • TIP! Du kan også bare blende alle ingredienser med 1-1,5 dl god færdiglavet mayonnaise – så skal du bare trække æg og olie ud af ingredienslisten.

Croutoner

  • Skær brødet ud i små tern.
  • Vend dem med et par spiseskeer olivenolie samt et presset fed hvidløg. Varm en pande på middelvarme og tilsæt brødtern, drys med flagesalt og vend dem undervejs til de er sprøde.
  • Du kan også bage dem i ovnen ved 200° varmluft, i ca. 15-18 min., til de er sprøde.
  • Lad dem afkøle.

Kylling

  • Varm en pande op på middel varme (eller brug den samme fra croutoner), og tilsæt smør eller olie når panden er varm. Steg kyllingebrysterne ca. 6 minutter på hver side, afhængig af størrelsen på dine bryster. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Skær kyllingen i mundrette stykker.
  • OBS! Bruger du en rest kylling, er der ingen tilberedning – dejligt 🙂

Cæcarsalat

  • Skyl og skær salaten i mundrette stykker og vend med lidt af cæsardressingen. Fordel salaten på et fad, top med kylling og croutoner.
  • Top med revet parmesan – eller flager, dem kan du lave med en lille urtekniv.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Brug en rest kylling i din Caesar salad

Salaten er altså en genial måde at få brugt sine rester på. Hvis du fx har lavet helstegt kylling aftenen forinden og har rester derfra, så kan du trylle dem om til en lækker cæsarsalat. Det er nemlig en super god måde at få spist forskellige retter på, samtidig med at man ikke går på kompromis med kvaliteten eller kreativiteten. 

Grunden til at mange nemlig ender med at smide rester ud, er fordi det er kedeligt at spise det samme flere aftener i træk. På den her måde kan du servere helstegt kylling den ene aften, lave cæsarsalat en anden aften og på den tredje en ramensuppe med nudler, hvor man bruger kyllingeskroget og øvrige rester til at lave den lækreste fond.

Så når jeg spiser kylling, gør jeg det gerne på den måde: Jeg køber en økologisk kylling og bruger den til flere forskellige retter. På den måde spiser jeg lidt mindre kød til hvert måltid, men får en sund, lækker og inspirerende, ny ret tre dage i træk. Det kan kun anbefales! 

Inrgredienser til Cæsar salat med kylling

Cæcar dressing til cæsar salat

Den bedste cæsar dressing til cæsar salat! 

Hjertesalat, kylling, parmesan, hjemmelavede croutoner. Det er en utrolig simpel base som tager lidt udgangspunkt i en helt klassisk grøn salat der passer til alt. Og til sådan en salat skal der en god dressing, i dette tilfælde en cæsarsalat dressing. Og det er dressingen i denne salat, som giver smag, da den vendes med de sprøde salatblade. Så den er utrolig vigtig, og som med enhver salat, er det rule no. 1: Aldrig gå ned på dressing.  

Den klassiske cæsar salatdressing har sin karakteristiske smag fra ansjoser, og det er måske ikke alle der er vild med tanken om fisk i dressing, men det smager ikke som sådan af fisk – det smager af Cæsardressing. Rynker du lidt på næsen over ansjoser, kan du evt. bruger Worcestershire sauce i stedet, som indeholder et koncentrat af ansjoser og masser af umami, og derfor giver samme, runde smag til din cæsarsalat. Jeg vil dog slå et slag for, at du prøver at lave din cæsar dressing med ansjoser. Om ikke andet, er ansjoser super nærende og sunde! 

Hvilken ost til cæsar salat?

Jeg foretrækker en god lagret Parmesanost. Men det er muligt at bruge hvilken som helst fastmodnet ost, som man kan rive på et rivejern eller skære flager fra. Jeg foretrækker at lave parmesanflager – men hvis du mere er til et strejf af fint- eller groftrevet ost på toppen af salaten, så gør du bare det. 

Kategorier - Aftensmad, Frokost, Salatopskrifter
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

opskrift på Pulled pork hot dog

Pulled pork hot dog

Grillede kyllingespyd med barbecue

Marinerede kyllingespyd med bbq

Pulled chicken burger med sund coleslaw

Pulled chicken burger med coleslaw

hjemmelavet sprøde nuggets med cornflakes

Nuggets – sprøde kyllinge nuggets

Pulled pork sandwich med rødkål

Pulled pork sandwich

Pulled pork i ovn med bbq-sauce og rub

Pulled pork i ovn – den ultimative guide!

opskrift på ranch dressing med mayo og creme fraiche

Ranch dressing

avocadosmash med pocheret æg på ristet surdejsbrød

Avocadosmash med pocheret æg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 29

Open
Reklame 〰️ I samarbejde med sejeste @nordic.harvest har jeg tryllet en nem onsdagspasta med rucolacreme frem🌿⁠ Til opskriften bruger jeg en af de skønne salater fra Nordic Harvest - nemlig deres baby rucola. Det hedder baby rucola, fordi Nordic Harvests bladgrønt ikke vokser sig ret stort. De dyrker nemlig i en vertikal farm, i etager, hvor de kan spare på både plads og vand. Derfor er denne rucola heller ikke så bitter 🌱👌🏻 Jeg har selv for nylig været en tur forbi Nordic Harvest for at se, hvordan de gør. For en madnørd som mig er det så spændende at opleve, og deres produkter er on point - hver og én. Kæmpe anbefaling herfra. ⁠
⁠
Pasta koges 1-2 minutter mindre end anvist på pakke, og blandes med 1 dl kogevand og pesto 💚⁠
⁠
Derfor er det faktisk bare pesto som skal blendes sammen, og det kan du gøre mens pastaen koges.⁠
⁠
💚 1 håndfuld basilikum⁠
💚 ½ håndfuld bredbladet persille⁠
💚 20 g pinjekerner⁠
💚 1 lille fed hvidløg ⁠
💚 60 g baby rucola, fra Nordic Harvest)⁠
💚 20 g olivenolie⁠
💚 60 g smagsneutral olie⁠
💚 salt og friskkværnet peber⁠
💚 1 stk citron⁠
⁠
Op i en blender/minihakker, og blend til en lind lækker pesto, smag til med salt, peber og citronsaft 🌿⁠
⁠
Find opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 💚⁠
⁠
Bonus-info: Jeg spurgte selvfølgelig også, om de dyrker økologisk. De bruger både økologisk gødning, økologiske frø og bruger hverken sprøjtemidler eller kemikalier, men kan dog ikke få lov at kalde sig økologiske. Ø-mærket dækker nemlig kun over dyrkning i jord.⁠
⁠
#pasta #grønpasta #rucola #pesto #pastamedpesto #onsdagspasta #pastaret #onsdag #rucolapesto #hjemmelavet⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠#Nordicharvest⁠

marialottes

View

Jun 27

Open
BAILEY IS MED CHOKOLADESAUCE 🤎🍫⁠ Det vilde ved den her Bailey is er, at det faktisk ikke er is med bailey, men blot is med baileysmag. Nemlig gennem ingredienserne cognac, kahlua og kaffe ☕️⁠ Jeg er nemlig mest til, at man prøver at ramme smagene med rene ingredienser, fremfor at tilsætte en Bailey! Men det kan man vel også nok? 😉
⁠
En rigtig voksenis - ikke så sød som normal is, derfor er det en god ide at putte nougat og chokoladesauce på toppen af sin baileyis. Det er en helt genial isdessert! 🍨 🤎⁠
⁠
Lyder det som noget for dig? ⁠
⁠
Godt nok er det is-sæson nu, men den kunne også snildt blive serveret til andre tider på året 🎇 🤍⁠
⁠
Find den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤎⁠
⁠
#isdessert #bailey #voksen #is #sommer #baileyis #kaffeis⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK