
Selvom græskarsæsonen er ovre, så kan man stadig være heldig at finde græskar rundt omkring. Jeg går normalt meget op i, at spise efter sæson, men da jeg elsker butternutsquash græskar så meget, udnytter jeg lige at spise dem lidt endnu. Jeg tror aldrig jeg får nok af dem – kan man det? Jeg tror det ikke selv. Selv er jeg fx blevet ret glad for at spise speltotto med græskar og svampe og kikærtegryde med græskar her til efteråret. Det er begge to rigtige gode retter med græskar, som mætter på en behagelig måde.
BAGT BUTTERNUT GRÆSKAR MED FYLD
Retten her er super simpel, og kræver ikke meget forberedelse. Græskarret skal blot i ovnen, quinoaen skal koges og salaten blandet. Simpelt, sundt, velsmagende og lækkert! Perfekt til aftensmad, eller til frokost. Elsker du også græskar? Jeg har samlet lidt andre opskrifter her med græskar, som du måske også vil synes om. Denne salat med græskar, kan jeg ihvertfald varmt anbefale! Vil du ha’ fingrene i flere opskrifter med bagt græskar, så kan du se nærmere på denne, som desuden er toppet med en skøn fetacreme. En perfekt kombination af det søde og salte sammen.
FÅ OPSKRIFT PÅ FYLDT GRÆSKAR HER:
FYLDT BUTTERNUT GRÆSKAR
Ingredienser
- 2 stk økologisk butternut græskar
- olie til pensling
Fyld
- 2 dl quinoa, evt. hvide
- 2 håndfulde grønkål, hakket
- 1 dl feta
- 1/2 stk granatæble, kernerne
- 1 stk æble
- 2 stk forårsløg
- 1 dl cashewnødder
Tahindressing
- 60 g tahin
- 1/2 dl vand
- 1 spsk olivenolie*
- 1 spsk honning
- 2 fed hvidløg, fintrevet
- 1 stk citron, saften
- 12 stk grønne falafler ((kan undlades))
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Rengør græskarret og del over på midten.
- Skrab kernerne ud med en ske.
- Stil de halve græskar på en bageplade og pensl dem med lidt olie indeni.
- Krydr med salt og peber. Bag græskarret i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 1 time – bagetiden afhænger af størrelsen, så tjek undervejs, men det er færdigt, når kødet er helt blødt, stik evt. med gaffel.
- Skrab ca. 3 spiseskeer ud af kødet i græskarene ud. Gem evt. resten fx græskarvafler eller salater.
- Rist cashewnødderne på en tør varm pande, til de får en gylden overflade.
- Kog quinoaen efter anvisningen på pakken og lad den køle lidt af.
- Lav salaten klar.
- Snit forårsløg fint.
- Skær æblet i tern.
- Fjern skallen fra de små granatæblekerner.
- Bland kålen med quinoa, løg, æble, granatæble og feta.
Tahindressing
- Kom tahin i en skål og pisk det sammen med citronsaft.
- Pres hvidløgene ned i og rør det sammen, til en ensartet cremet masse. Det kan godt blive helt grynet, men når du tilsætter vandet, så bliver dressingen flydende og cremet.
- Smag dressingen til med salt og peber.
- Vend dressingen med grønkålssalaten og fordel den i de udhuldede græskar.
- Top med ristede cashewnødder og falafler.
- Velbekomme.
Noter

Skriv en kommentar