Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Fyldt græskar med quinoa

Gå til opskrift Udskriv
Bagt butternut græskar med fyld og falafler

Den skønne græskarsæson er så småt igang, og allerede nu kan man finde græskar i supermarkedet, Torvehallerne mv. Jeg går meget op i at spise efter sæson, og da jeg elsker butternutsquash græskar så meget, udnytter jeg lige at jeg kan tage lidt forskud på sæsonen. Jeg tror aldrig jeg får nok af dem – kan man overhovedet det?

Selv er jeg fx blevet ret glad for at spise skønne efterårsretter med græskar: Blandt andet speltotto med græskar og kikærtegryde med græskar er på min top 3. Det er begge to rigtige gode retter med græskar, som mætter på en behagelig måde. I dag kommer endnu en til samlingen, nemlige et par fyldte græskar med quinoa og falafler.

Opskrift på fyldt græskar

Udover falafler og quinoa, er disse butternut squash også fyldt med grønt. Grønkål, æble og granatæblekerner giver bid, sødme og udtryk. Derudover tilføjer jeg cashewnødder for crunch og feta, fordi feta bare hører til, når man laver retter inspireret af Mellemøsten. 

Du kan også sagtens lave et andet slags fyld, hvis du fx har nogle grøntsager liggende, som skal bruges. Fyldt græskar med svampe er fx altid lækkert. Særligt hvis du selv har fundet svampene.

Du kan også bruge noget andet end butternut squash som bund. Jeg er fx vild med fyldte portebellosvampe, som jeg fylder med feta og urter. Aubergine er også oplagt at fylde med spændende ingredienser – prøv min opskrift på fyldte auberginer med linser. Det samme med kartfoler – de er fx lækre at fylde med bønner, guacamole og salsa. Præcis som jeg gør i disse fyldte søde kartofler.

Opskriften på fyldt græskar får du her:

Reklamelinks er markeret med*
Fyldt græskar opskrift

Fyldt græskar med quinoa

Bagt og fyldt græskar med falafler er en lækker aftensmad, som du kan spise til efteråret. En dejlig og sund ret, der mætter.
4.67 fra 3 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse1 t 15 min
I alt1 t 25 min

Ingredienser

Græskar

  • 2 stk butternut squash
  • 2 spsk olivenolie*
  • salt og friskkværnet peber

Fyld

  • 2 dl hvide quinoa*
  • 50 g cashewnødder*
  • 2 stk forårsløg
  • 1 stk æble
  • 0,5 stk granatæble
  • 3 stængler grønkål
  • 50 g feta
  • 12 stk falafler

Tahindressing

  • 60 g lys tahin
  • ½ dl vand
  • 1 spsk olivenolie*
  • 1 spsk honning
  • 2 fed hvidløg (fintrevet)
  • 1 stk citron (saften)
  • salt og friskkværnet peber

Noter

TIP: Bruger du et økologisk græskar, så kan du sagtens spise skallen.

Fremgangsmåde

Græskar

  • Tænd ovnen på 180° varmluft.
  • Rengør græskarret og del over på midten. 
  • Skrab kernerne ud med en ske. 
  • Stil de halve græskar på en bageplade og pensl dem med lidt olie indeni og udenpå. Krydr med salt og peber. Klargør salaten, mens græskar bager.
  • Bag græskarret i ovnen ved 180° varmluft i ca. 40-45 minutter – bagetiden afhænger af størrelsen, så tjek gerne undervejs. Græskarrene er færdigt, når kødet er helt 'mørt' og du kan stikke igennem med en gaffel. 
  • Skrab ca. 3 spiseskeer ud af kødet i græskarene ud. Gem evt. resten fx græskarvafler.

Fyld

  • Kog quinoaen efter anvisningen på pakken og lad den køle af.
  • Rist cashewnødderne på en tør varm pande, til de får en gylden overflade.
  • Snit forårsløg fint, og hak grønkålen groft.
  • Skær æblet i tern og frigør granatæblekernerne.
  • Bland grofthakket grønkål med med quinoa, forårsløg, æble og granatæble.

Tahindressing

  • Kom tahin i en skål og pisk det sammen med citronsaft. 
  • Pres hvidløgene i og rør det sammen, til en ensartet masse. Det kan godt blive helt grynet, men når du tilsætter vandet, så bliver dressingen flydende og cremet.
  • Smag dressingen til med salt og peber.
  • Vend dressingen med grønkålssalaten og fordel den i de udhulede græskar. 
  • Top med smuldret feta, ristede cashewnødder og falafler. 
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Fyldt græskar med falafler, feta og quinoa

Retten her er super simpel, og kræver ikke meget forberedelse. Græskarret skal blot i ovnen, quinoaen skal koges og salaten blandes. Simpelt, sundt, velsmagende og lækkert! Til sidst har jeg toppet med hjemmebagte grønne falafler og den bedste tahindressing. 

De fyldte græskar er perfekt til aftensmad eller frokost. De smager så godt og mætter dejligt. Det tager noget tid at tilberede, da græskarrene skal have en del tid i ovnen. 

Bagt butternut squash med fyld

Butternut squash smager virkelig godt, men jeg må indrømme, at fyldet her spiller en mindst lige så vigtig rolle i at gøre den her ret velsmagende og indbydende. 

Fyldet laves blandt andet på quinoa, som er proteinrigt, og så toppes de fyldte græskar også med falafler. Så det er en super oplagt ret at lave, hvis man mangler lidt inspiration til vegetarmad. Udelader du feta og erstatter honningen i dressingen med fx ahornsirup, får du faktisk vegansk fyldt græskar – og jeg lover dig, det ikke føles, som om der mangler noget! Græskar er nemlig så ‘kødfuldt’ en spise. Virkelig en skøn ret at servere for gæster, da alle kan være med på det. Det samme gør sig gældende for min opskrift på hasselback butternut squash, som også bliver bagt i ovnen med urtesmør og hasselnøddedrys.

Du behøver dog ikke lave de fyldte græskar til vegetar, da du kan komme kødboller eller kylling i i stedet for falafler. Det vil stadig passe rigtig godt til det mellemøstligt inspirerede fyld. Og hvis du er helt vild med det mellemøstlige køkken, kan du se alle mine mellemøstlig madopskrifter.

fyldt græskar med feta

Flere opskrifter med græskar

Som vi allerede har etableret, så eeelsker jeg græskar. Det er en af grundene til, at jeg er så glad for efteråret. Jeg har allerede nævnt et par opskrifter fra bloggen, hvor jeg også bruger græskar – men du skal ikke snydes for lidt flere!

Jeg er særligt glad for at lave hokkaido græskar i ovn, som jeg gør i denne opskrift på bagt græskar, som toppes med en skøn fetadressing. Og så er en cremet pastaret med græskar altså også én af de der opskrifter, man aldrig går galt i byen med. 

Kategorier - Aftensmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Vegetarisk sandwich med chilihummus

Vegetarisk sandwich med chilihummus

Tahindressing-1

Tahindressing

Shakshuka med chorizo

Shakshuka med chorizo

Linsesuppe opskrift

Linsesuppe med kokosmælk

Pita kebab opskrift

Kebab – bedste hjemmelavet shawarma!

hummus

Hummus

Krydrede kikærter

Ristede kikærter

Ajvar relish

Ajvar – lækker peberfrugt dip

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 29

Open
Reklame 〰️ I samarbejde med sejeste @nordic.harvest har jeg tryllet en nem onsdagspasta med rucolacreme frem🌿⁠ Til opskriften bruger jeg en af de skønne salater fra Nordic Harvest - nemlig deres baby rucola. Det hedder baby rucola, fordi Nordic Harvests bladgrønt ikke vokser sig ret stort. De dyrker nemlig i en vertikal farm, i etager, hvor de kan spare på både plads og vand. Derfor er denne rucola heller ikke så bitter 🌱👌🏻 Jeg har selv for nylig været en tur forbi Nordic Harvest for at se, hvordan de gør. For en madnørd som mig er det så spændende at opleve, og deres produkter er on point - hver og én. Kæmpe anbefaling herfra. ⁠
⁠
Pasta koges 1-2 minutter mindre end anvist på pakke, og blandes med 1 dl kogevand og pesto 💚⁠
⁠
Derfor er det faktisk bare pesto som skal blendes sammen, og det kan du gøre mens pastaen koges.⁠
⁠
💚 1 håndfuld basilikum⁠
💚 ½ håndfuld bredbladet persille⁠
💚 20 g pinjekerner⁠
💚 1 lille fed hvidløg ⁠
💚 60 g baby rucola, fra Nordic Harvest)⁠
💚 20 g olivenolie⁠
💚 60 g smagsneutral olie⁠
💚 salt og friskkværnet peber⁠
💚 1 stk citron⁠
⁠
Op i en blender/minihakker, og blend til en lind lækker pesto, smag til med salt, peber og citronsaft 🌿⁠
⁠
Find opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 💚⁠
⁠
Bonus-info: Jeg spurgte selvfølgelig også, om de dyrker økologisk. De bruger både økologisk gødning, økologiske frø og bruger hverken sprøjtemidler eller kemikalier, men kan dog ikke få lov at kalde sig økologiske. Ø-mærket dækker nemlig kun over dyrkning i jord.⁠
⁠
#pasta #grønpasta #rucola #pesto #pastamedpesto #onsdagspasta #pastaret #onsdag #rucolapesto #hjemmelavet⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠#Nordicharvest⁠

marialottes

View

Jun 27

Open
BAILEY IS MED CHOKOLADESAUCE 🤎🍫⁠ Det vilde ved den her Bailey is er, at det faktisk ikke er is med bailey, men blot is med baileysmag. Nemlig gennem ingredienserne cognac, kahlua og kaffe ☕️⁠ Jeg er nemlig mest til, at man prøver at ramme smagene med rene ingredienser, fremfor at tilsætte en Bailey! Men det kan man vel også nok? 😉
⁠
En rigtig voksenis - ikke så sød som normal is, derfor er det en god ide at putte nougat og chokoladesauce på toppen af sin baileyis. Det er en helt genial isdessert! 🍨 🤎⁠
⁠
Lyder det som noget for dig? ⁠
⁠
Godt nok er det is-sæson nu, men den kunne også snildt blive serveret til andre tider på året 🎇 🤍⁠
⁠
Find den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤎⁠
⁠
#isdessert #bailey #voksen #is #sommer #baileyis #kaffeis⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK