Annonce

Quinoasalat med avocado, spidskål og feta

Quinoasalat med avocado

Quinoasalat er en dejlig mættende salat, da quinoa er et proteinrig frø samtidig med det agerer stivelseselement. Quinoa stammer fra Andesbjergene, og de findes i både en rød, hvis og sort variant. Afhængig af hvilken salat du ønsker at gå med, kan du jo tilpasse frøene så det passer i farvekombinationen. Smagsmæssigt er der ingen forskel, så du med fordel bruge dem du har tilgængelig eller kan få fat i. Da denne salat er med spidskål, vælger jeg bruge sorte quinoa. 

Jeg er ret glad for at spise en simpel salat til frokost, hvor der stadig er fokus på god smag og tekstur. Salaten som jeg vil dele i dag har en dejlig sødme og syrlighed på samme tid – præcis som jeg elsker en salat. 

Derudover er den spækket med sunde fedtstoffer fra avocado og feta samt gode fibre og proteiner fra quinoa. Så denne quinoasalat er bestemt ikke er kedelig. Hvis du har et stykke kylling til overs eller bare har lyst til at stege det til, så er det superlækkert til salaten. 

nem Quinoasalat med avocado

Quinoasalat med avocado

Quinoasalat med avocado, feta, granatæble og spidskål er en dejlig salat, som kan bruges til det meste. Server den fx med hummus og brød til eller til frikadeller.
5 fra 5 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Salat

Honning-senneps-dressing

Noter

TIP: Servér salaten lun eller kold – begge dele er lækkert.

Fremgangsmåde

Salat

  • Kog quinoaen i letsaltet vand, efter pakkens anvisning. Lad dem afkøle.
  • Snit spidskål fint.
  • Bland fintsnittet spidskål med den kogte quinoa.
  • Skær avocadoen i tern, hak mandlerne groft og fordel det over salaten sammen med smuldret feta og granatæblekernerne. 

Dressing

  • Alle ingredienser røres godt sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber. Vend dressingen godt rundt med salaten.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Quinoasalat tilbehør

Lækker salat med quinoa, avocado og feta

Kombinationen af quinoa, avocado og feta er bare virkelig god sammen med spidskål og søde-syrlige små granatæblekerner. Samtidig mætter salaten godt på grund af quinoa og selvfølgelig avocado, der også er en god fedtkilde. Du kan derfor sagtens spise salaten som en måltidssalat til frokost eller aftensmaden. Og hvis du ikke har spist hele portionen op, er den god næste dag også – evt. på madpakken. Avocadoen kan dog tage sig lidt mere kedelig ud. 

Der er mange muligheder for at lave simple salater med quinoa – kolde, som varme. De små frø har en dejlig smag, og jeg synes særligt de er gode med diverse kål eller bagte grøntsager. 

Hvis du ikke er så glad for quinoa, kan du sagtens udelade eller erstatte dem med eksempelvis boghvedekerner, couscous, speltkerner eller bulgur. 

nem Quinoasalat med avocado

Quinoasalat med granatæblekerner og feta

Opskrift på quinoasalat med spidskål og granatæble

Jeg spiser ret meget spidskål for tiden, og veksler lidt mellem denne her variant med quinoa, og andre gange laver jeg bare en spidskålsalat med æble, hvor der altså ikke er quinoa i. Den er bare i stedet med sprøde æbletern/skiver og græskarkerner. 

Til salaten her, behøver du ikke nødvendigvis at bruge spidskål – hvis du foretrækker anden kåltype, kan du bare bruge det. Fx er den superlækker med groft plukket grønkål også, men så ville jeg måske bruge hvide quinoa, da de vil stå bedre ud på grund af en mørkere type af kål.

Salaten er ret nem at lave. Quinoa skal blot koges efter pakkens anvisning, nedkøles og derefter vendes med snitsnittet spidskål. Avocado kan du både snitte i tern eller skiver – udtrykket bliver bare forskelligt. Til sidst vendes de røde granatæblekerner rundt i salaten, de er så fine og smager dejligt. Og sammen med både avocado og feta er det bare så lækkert! Hvis du elsker den cremede frugt i salater, vil jeg i samme skriv også anbefale denne avocadosalat.

Tilbehør til quinoasalat

Quinoasalaten er god som tilbehør til aftensmaden – særligt til en fx helstegt kylling eller noget fisk. Fx bagt torsk eller laks i ovnen. Andre gange holder jeg det helt vegetarisk og spiser blot et par skiver friskbagt surdejsbrød, gerne med lidt hummus på – bare for at blive sådan ordentligt mæt, hvis det er til aftensmad. Jeg elsker en god hjemmelavet hummus og det spiser jeg gerne et par gange i ugens løb. Jeg plejer altid at lave en helt klassisk hummus på kikærter, og tilsætter krydderier efter lyst. 

Hvis du vil spise et fuldstændigt vegetarisk måltid, som ikke kun er salaten alene, så kan jeg anbefale at servere nogle vegetariske deller til, fx linsefrikadeller som jeg har gjort flere gange.

Quinoasalat

Quinoasalat med spidskål og mandler
Linsefrikadellerne er dem du kan se på billedet

Dressing til quinoasalat

Når jeg laver en salat som denne, der er lidt mere fyldig, salt og fed, går jeg efter at lave en dressing som er mere syrlig og sød. Den kombination kan jeg bedst lide, fordi salaten så rammer alle de fem grundsmage, mere eller mindre. 

Salaten er vendt sammen med en slags vinaigrette, som primært består af olie og eddike samt salt og friskkværnet peber. Afhængig af humør og de råvarer som dressingen skal parres med, tilsætter jeg enten honning eller sennep – nogle gange begge dele. Til denne salat, kan jeg anbefale at bruge en vinaigrette med honning.

Alternativt er en mormordressing også helt oplagt til salaten. Den bidrager med nogle mere fedme, sødme og syrlighed. Sådan en flødedressing komplimenterer altså quinoa og spidskål ret godt. Du kan se alle mine dressinger her, og selv vælge udvælge.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments