Bagt torsk med grønne asparges og sauce lavet med rygeost og stenbiderrogn

bagt torsk med grønne asparges-opskrift

Her kommer den skønneste forårsret – friske grønne asparges og stenbiderrogn serveret til bagt torsk. Måltidet her indkapsler SÅ godt, hvad forår er for mig. Det er friske, grønne grøntsager og den ferske smag af fisk. Så mangler vi bare fuglefløjt!

Det er virkelig en HIMMELSK ret. Kombination af hvid fisk, rygeost, asparges og stenbiderrogn er genial, hvis jeg selv skal sige det. Den der røgede og salte smag fra rygeosten, det sprøde bid fra asparges og så det cremede element fra saucen gør det bare til en helt perfekt opskrift for mig. Især nu hvor foråret er kommet. 

Ovnbagt torsk – sådan får du perfekt tilberedte torskefileter

Når du skal lave bagt torsk, så er der én ting du endelig ikke må gøre. Og det er at overtilberede fisken. Så får du nemlig et tørt og kedeligt stykke fisk, som ikke smager spændende ligegyldigt hvor meget sauce, der hældes på. 

Jeg bruger 600 g torskefilet til hovedret for 4 personer, og denne filet skærer jeg i 4 stykker. Jeg giver dem 8-10 minutter, indtil fisken begynder at falde fra hinanden i flager. Skal du servere ovnbagt torsk til forret i mindre stykker, så skal torsken have kortere tid. Der er ingen ovne, der bager ens, så sørg for at holde godt øje. Det er sådan du får perfekt tilberedte torskefileter. 

Nu hvor det gode vejr er på vej, er jeg særligt meget i humør til fisk, så jeg kommer helt sikkert til at genbesøge nogle af mine andre torskeopskrifter snart. Mine andre opskrifter med torsk finder du her.

bagt torsk i ovn med rygeostsauce

forårsretter med torsk og asparges

Opskrift på bagt torsk med grønne asparges

Opskriften I får her, er en helt simpel opskrift. Den er nem og hurtig at lave, så du sagtens kan servere retten på en hverdagsaften. Den smager dog også så skønt, at det er perfekt gæstemad. Retten kan bruges som hovedret, eller du kan servere mindre portioner som forret. Sådan en omgang ovnbagt torsk med grøntsager kunne også være et lækkert indslag til en varm påskefrokost.  

Hvis du er glad for de grønne asparges og stenbiderrogn i kombination vil jeg lige give dig en anbefaling med på vejen – nemlig min opskrift på pizza med stenbiderrogn.

Få opskriften på ovnbagt torsk her:

bagt torsk i ovn med rygeostsauce

Bagt torsk med grønne asparges

Bagt torsk med grønne asparges og sauce lavet med rygeost og stenbiderrogn er skøn forårsservering. Det er super nemt at lave og smager vidunderligt.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Sauce

 • 250 ml fløde
 • 100 g rygeost
 • 200 ml sødmælk
 • salt og friskkværnet peber
 • 1 stk citron
 • 200 g stenbiderrogn

Bagt torsk

 • 600 g torskefilet
 • salt og friskkværnet peber

Asparges

 • 20 stk grønne asparges
 • 1 bundt dild

Fremgangsmåde

 • Varm ovnen op på 160° varmluft.

Sauce

 • Kom fløden i en gryde og stil den på medium varme og lad den reducere i ca. 5-6 minutter.
 • Blend fløden med rygeost og sødmælk og smag til med salt, peber og citronsaft. Sæt til side.

Bagt torsk

 • Skær torsken i 4 stykker og kom den i et passende størrelse fad, krydr med salt og peber og bag dem i ca. 8-10 minutter eller indtil de er færdige. Fisken skal falde fra hinanden i flager.

Asparges

 • Skær de nederste 2 cm af dine asparges og skær dem i mindre dele.
 • Kom aspargesstykker i en gryde med vand og en lille håndfuld salt. Giv dem en kort opkog indtil de er møre men stadig har bid.

Servering

 • Kog sauce hurtigt op lige inden servering under konstant omrøring og blend den til sidst igennem med en stavblender og tilsæt derefter stenbiderrogn.
 • Anret den bagte torsk i fire dybe tallerkener, sevér med saucen samt citron og frisk dild eller kørvel.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Sauce med stenbiderrogn

I denne opskrift serverer jeg den bagte torsk med grønne asparges og en sauce lavet på rygeost og stenbidderrogn. Du kan evt. gemme lidt stenbiderrogn til at drysse ovenpå og pynte med frisk dild eller kørvel. 

Du skal glæde dig til at hælde den skønne sauce med stenbiderrogn henover torsken, det smager himmelsk!

Tilbehør til bagt torsk 

Som tilbehør til den bagte torsk er det oplagt at servere retten med brød, fx ciabattaboller bagt med surdej. Et godt glas hvidvin er jo også nærmest et must. Eller kold cider.  

bagt torsk med stenbiderrogn
bagt torsk med grønne asparges
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments